A SkyShowtime bejelentette első európai indulási dátumát és tartalomkínálatát

A SkyShowtime bejelentette első európai indulási dátumát és tartalomkínálatát

A SkyShowtime bejelentette első európai indulási dátumát és tartalomkínálatát
Az új európai streaming szolgáltatás először a skandináv országokban lesz elérhető, szeptember 20-ától
Ezt követi majd a hollandiai, ibériai és közép-kelet-európai indulás
Exkluzív hollywoodi film- és sorozatpremierek lesznek láthatók a legnagyobb stúdióktól

A SkyShowtime a mai napon bejelentette, hogy 2022. szeptember 20-án indítja el új streaming szolgáltatását, amely több millió európai otthon számára most először teszi elérhetővé az exkluzív és ikonikus tartalmainak prémium kínálatát.

A Comcast (NASDAQ: CMCSA) - az NBCUniversal és a Sky anyavállalata - illetve a Paramount Global (NASDAQ: PARA, PARAA) vegyesvállalataként létrejött SkyShowtime Dániában, Finnországban, Norvégiában és Svédországban indul szeptember 20-án, és még az idei negyedik negyedévben elstartol Hollandiában is. A következő hónapok és 2023 első negyedéve során a SkyShowtime elérhetővé válik Spanyolországban, Portugáliában, Andorrában és Közép-Kelet-Európában is. A közép-kelet-európai térségben a következő országokra terjed majd ki a szolgáltatás: Albánia, Bosznia-Hercegovina, Bulgária, Csehország, Észak-Macedónia, Horvátország, Koszovó, Lengyelország, Magyarország, Montenegró, Románia, Szerbia, Szlovákia és Szlovénia. Az egyes országokra vonatkozó indulási dátumokat és szolgáltatási díjakat az elkövetkező hónapokban jelentik majd be.

A SkyShowtime a világ legnagyobb stúdióinak és történetmesélőinek legjobb szórakoztató tartalmait egyesíti a platformján. A szolgáltatás a világszerte legjobban várt sorozatok és filmek széles választékát foglalja magában, több ezer órányi minőségi szórakoztatást kínálva az egész család számára.Televízióban először lesznek majd láthatóak a legújabb mozifilmek a Paramount Pictures-től és a Universal Pictures-től, Hollywood két legpatinásabb stúdiójától, amelyek együtt Hollywood teljes mozibevételének az 50%-át biztosítják.

A SkyShowtime olyan új sikerfilmeknek ad majd otthont a mozibemutatókat és az adathordozókon történő megjelenést követően, mint például a Top Gun: Maverick, a Jurassic World Világuralom, a Minyonok: Gru színre lép, Az Északi, az Énekelj! 2., a Sonic a sündisznó 2., Az elveszett város, a Downton Abbey: Egy új korszak, a Nem, a Belfast, a Rohammentő és A rosszfiúk.

A szolgáltatás kínálatában megtalálhatóak lesznek továbbá új prémium sorozatok, gyermek- és családi tartalmak, illetve átfogó válogatás a Universal Pictures, a Paramount Pictures, a Nickelodeon, a DreamWorks Animation, a Paramount+, a SHOWTIME®, a Sky Studios és a Peacock ikonikus videokönyvtáraiból – egy közös helyen streamelve. A SkyShowtime emellett helyi saját gyártású műsorokat, dokumentumfilmeket és önálló, egyedi adásokat is tartalmaz majd.

A skandináv országokban, a Paramounttal folytatott együttműködés keretében a SkyShowtime a Paramount+ streaming szolgáltatást váltja fel. A szolgáltatás meglévő és új előfizetői így olyan Paramount+ sikereket nézhetnek, mint a Halo, a Yellowstone, a Star Trek: Strange New Worlds, illetve a SHOWTIME® által gyártott Yellowjackets, a Dexter: New Blood, a Super Pumped: The Battle for Uber és a First Lady. Az előfizetők ráadásul mostantól még több új és exkluzív prémium sorozathoz és filmhez is hozzáférhetnek a Universal Pictures, a Sky Originals és az NBCUniversal legjobbjai közül.

Már az indulástól kezdve elérhető lesz számukra a SHOWTIME® várva várt új drámai sorozata, az American Gigolo, olyan Sky Original sorozatok, mint a The Rising, a The Fear Index és a The Midwich Cuckoos, illetve az Esküdt ellenségek 21. évada a Peacocktól. A következő hónapok sorozatpremierjei között lesz a Yellowstone 5. évada, a Pitch Perfect: Bumper in Berlin, a Vampire Academy és a SHOWTIME®-tól a Yellowjackets 2. évada illetve a Let the Right One In vámpírsorozat.

Monty Sarhan, a SkyShowtime vezérigazgatója az indulást úgy kommentálta: „Itt az idő… a SkyShowtime, az új nagyszerű európai streaming szolgáltatás számára. Alig néhány hónappal a teljeskörű hatósági jóváhagyást követően, szeptember 20-án hivatalosan elindul a SkyShowtime. Izgatottan várjuk, hogy előfizetőinknek exkluzív hozzáférést adhassunk a világhírű, ikonikus stúdióink legújabb sorozat- és filmpremierjeihez. Hamarosan további részleteket is közzéteszünk majd a többi országban várható indulási dátumokról és még több nézőhöz juttatjuk el a SkyShowtime-ot Európa-szerte.”

A SkyShowtime Észak-Európai Regionális ügyvezető igazgatója, Henriette Skov elmondta: „Nagyon örülünk, hogy elindíthatjuk a SkyShowtime-ot a skandináv országokban és már alig várjuk, hogy egy közös felületen kínálhassuk ügyfeleinknek a nemzetközi sorozat- és filmtermés legjobb válogatását.”

A szolgáltatás az egyéni előfizetők számára a SkyShowtime alkalmazáson keresztül lesz elérhető Apple iOS, tvOS és Android eszközökön, illetve a www.skyshowtime.com weboldalon keresztül. A SkyShowtime havidíja Finnországban 6,99 euró, Svédországban 79 SEK, Norvégiában 79 NOK, Dániában pedig 69 DKK lesz.

A SkyShowtime a következő műsorterjesztő partnerek kínálatában is megtalálható lesz a skandináv piacokon: Allente, Riks TV, Ruutu, Sappa, Strim, Telenor, Tele2, Telia, Telmore, YouSee a Nuuday Grouptól, és TV2 Play.

A Peacock platform technikai hátterével létrehozott SkyShowtime-ot kifejezetten az Európai piacok számára alakították ki. A SkyShowtime tartalommal, marketinggel és együttműködésekkel kapcsolatos megközelítését jellemzi regionális irodákban folytatott működése, helyi piaci jelenléte és ügyfélközpontú hozzáállása. Amint a szolgáltatás több mint 20 országban elindul, a SkyShowtime alkalmazás és a tartalmai 18 különböző nyelven lesznek majd elérhetőek.

A sajtóközleményben ismertetett tartalomkínálat a skandináv országokra vonatkozik és országonként eltérő lehet.

A SkyShowtime-ról

A SkyShowtime egy új streaming szolgáltatás, amely idén szeptember 20-án kezdi meg a működését a skandináv országokban.

A Comcast Corporation (NASDAQ: CMCSA) és a Paramount Global (NASDAQ: PARA, PARAA) közös vállalkozásaként a SkyShowtime egyesíti a két vállalat képességeit, a lakossági szolgáltatói tapasztalatot ötvözve a legjobb szórakoztatással, filmekkel és saját gyártású sorozatokkal a Universal Pictures, a DreamWorks, a Sky Studios, a Peacock, a Paramount+, a SHOWTIME®, a Paramount Pictures és a Nickelodeon ikonikus márkáitól.

A SkyShowtime a következő, több mint 20 európai országban lesz elérhető, 90 millió háztartás számára: Albánia, Andorra, Bosznia-Hercegovina, Bulgária, Csehország, Dánia, Észak-Macedónia, Finnország, Hollandia, Horvátország, Koszovó, Lengyelország, Magyarország, Montenegró, Norvégia, Portugália, Románia, Spanyolország, Svédország, Szerbia, Szlovákia és Szlovénia.