MENTRUM
Szinkron
Ifjúsági

A Heuréka! magyar hangjai

Egy újabb szinkronos Disney Junior-sorozat a Disney+ kínálatában, mely elkerüli a tévés bemutatót.

A "Heuréka!" egy fiatal feltaláló lány történetét meséli el, aki jóval megelőzi korát. A kreatív, intelligens gondolkodást felhasználva találmányokat tervez annak reményében, hogy jobb hellyé tegye a világot, és egy modernebb korszakba költöztesse őskori közösségét. Támogató szülei, tanára, legjobb barátai – Pepi és Buci – és szeretett kisállata Murphy, a mamut segítségével Heuréka megtanulja elfogadni, hogy ő nem hétköznapi lány, hanem rendkívüli.

Viszonylag gyorsan kapott szinkront a sorozat, ha azt nézzük, hogy nyári volt az eredeti premier és még csak véletlenül sem debütál nálunk tévében. Viszont a magyar szinkron aktiválása nagyjából egyezik a régióbeli Disney Junior-premierrel, amit remélhetőleg a jövőben is tartanak egy-egy tévépremier esetében.

Ami a magyar szinkront illeti, Blazsó Regina szólaltatja meg a címszereplőt a dialógokban és dalok alatt is. Regina a korához képest már rengeteg helyen volt hallható, de ha emlékeink nem csalnak, ez az első komolyabb fő-főszerepe. Ha pedig a főszereplőnek egy énekelni is tudó hangot választottak, akkor természetesen a legközelebbi ismerősöknek is ugyanilyen tulajdonságokkal kell rendelkeznie. Engel-Iván Lili minden bizonnyal nem kell bemutatni, ha éneklő gyerekkarakter kell, akkor ő minden bizonnyal szóba jön. Harmadik társuk Molnár Olivér, aki szintén jártas énekes szerepekben. És, hogy miért emeljük ki az éneklést ennyire? Azért, mert már szinte nincs olyan Disney-gyereksorozat, amelyikben epizódonként egy-egy dalocska el nem hangzana, emiatt pedig praktikusabb olyan színészeket beválogatni, akikre jellemző ez a tulajdonság is.



Heuréka - Blazsó Regina
Pepi - Engel-Iván Lili
Buci - Molnár Olivér
Rollo - Kálid Artúr
Roxy - Kisfalvi Krisztina
Bugi - Tóth Csanád
Ohm - Moser Károly
Julia - Szücs Anna Viola
Verna - Halász Aranka
Dima - Forgács Gábor
Bugi apja - Varga Rókus

További magyar hangok: Juhász Zoltán, Zsadányi Norman

Főcím: Schmidt Andrea
Magyar szöveg: Vajda Evelin
Dalszöveg: Cseh Dávid Péter
Hangmérnök: Erdélyi Imre
Vágó: László László
Gyártásvezető: Újréti Zsuzsa
Zenei rendező: Császár-Bíró Szabolcs
Szinkronrendező: Egyed Mónika
Produkciós vezető: Orosz Katalin

A szinkront az SDI Media Hungary készítette.

A Heuréka! elérhető a Disney+ kínálatában.