MENTRUM
Ifjúsági
Újdonságok

Az M2 májusi újdonságai

Elena, Avalor hercegnője - 3. évad
7-étől hétvégente 8:55-kor

Az évadnyitóban: Miután Naomi és a többiek kiszabadítják Elenát a fogságból, Carla és az anyja elmenekülnek, de Victort sikerül elkapni. Elena, Naomi, Mateo és Gabe, miután rájönnek, hogy a két nő hol rejtőzhet, útnak indulnak. A csapatukhoz titokban csatlakozik Isabel is, aki szeretné bebizonyítani, hogy méltó tagja lehet a nagy csapatnak. Ötleteire és találékonyságára pedig szükség van, bármennyire is félti Elena a húgát.

Limb-lomb, a kincses sziget - 4. évad
9-étől hétköznap 15:25-kor

Az évadnyitóban: Kip, Tüsi és Kóci néni egy túrára megy, hogy egy szép színes pillangót keressenek. Útközben megtanulnak csendesebbenek lenni, hogy a természetet ne zavarják. / Kip és Málna külön-külön úgróiskoláznak. Kitalálják, hogy addig rajzolják az úgróiskolát, míg félúton nem találkoznak. A kréta azonban elfogy, így a természetből kell ötletet meríteniük...

Noddy, a mesterdetektív - 2. évad
10-étől hétköznap 15:15-kor

Az évadnyitóban: Pandi és a kis pandacsok nyomozni szeretnének, de nincs semmi kideríteni való Játékvárosban. Jobb híján a pandacsok tűnnek el, így minden játék részt vehet a nyomozásba Noddy vezetésével.

Gigantoszaurusz - új sorozat
10-étől 18:55-kor dupla résszel

Az évadnyitóban: Mazu, a bátor és kíváncsi ankiloszaurusz szeretné megmenteni a szitakötők utolsó példányát, hogy megmentse a fajt a kihalástól. A raptorok azonban megszerzik az orra elől, és nem is akarják visszaadni. Mazu felajánlja, hogy szerez egy pikkelyt a Gigantoról, a félelmetes gigantoszauruszról, ha cserébe elengedik a szitakötőt.

Zou - 2. évad
26-ától hétköznap 15:25-kor dupla részekkel

Az évadnyitóban: Zou és Elzee nem tudják eldönteni, hogy mit játsszanak. Nagyapa felajánlja nekik, hogy legyenek merész lovagok és mentsék meg a Tündérkirálynőt az elvarázsolt kastélyból, akit azért tartanak fogva, mert nagyon finomat tud főzni...

Szellemvadászok - jégre téve - új film
29-én 18:15-kor

A tízéves Tomi megismerkedik és megbarátkozik a pincéjükben élő kedves, barátságos, humoros nyelven beszélő Húgó nevű kísértettel, akit egy rettenetesen veszélyes óriás elűzött otthonából, ahol addig békésen kísértett. Tomi és nagynénje, Lebbencs Hedvig kísértetűző szerekkel és egyéb csalafintaságokkal igazságot szolgáltat Húgónak. A könyvet korunk egyik kimagasló német szerzője írta, akit a kritikusok a „német Rowlingnak” neveztek el.Tom Thompson átlagos kisfiú, átlagon felül élénk fantáziával. Gyakran vél rémeket látni a sarkokban, mumust a padláson és szellemeket a pincében. De mi történik akkor, ha kiderül, hogy a pincében valóban kísértet lakik, és még ez a legkisebb baj? Hisz Húgó, a fölöttébb szemtelen, ám teljesen veszélytelen pinceszellem a légynek sem árt, viszont ő maga is menekül valami elől... Ez a "valami" azonban ősibb, hatalmasabb és gonoszabb bármilyen eddig ismert hétköznapi hazajáró léleknél, huhogó-, süvöltő- vagy kopogószellemnél - egy ősöreg jéglény, akinek egyetlen célja fagyba dermeszteni az egész teremtett világot. Mire mehet minden idők legnagyobb erejű kísértete ellen a botcsinálta triumvirátus: Tom, a kisfiú, Húgó, a bosszantó humorú pinceszellem és McCarmole kisasszony, a hivatásos kísértetüldöző szervtől nemrég elbocsátott, nehéz természetű, mogorva, magányos szellemvadász? Cornelia Funke "Nikheart",  "Kísértetvadászok jeges nyomon" c. bestsellere alapján készült látványos játékfilmes animációs családi film.