MENTRUM
Újdonságok

Június 14-én indul Magyarországon a Disney+

A The Walt Disney Company hivatalosan is megerősítette sajtóközleményben, hogy 2022. június 14-én válik elérhetővé a magyarországi nézők számára a Disney, a Pixar, a Marvel, a Star Wars, National Geographics és a Star széles választéka.

A korábbi szivárogtatásokkal ellenben a hivatalos közlemény 2490 Ftos havidíjat említ, ami korábban a „Star csomag nélküli” árként volt elérhető a Disney+ szolgáltatásban. Jelenleg is, ha bárki külföldi címmel, de magyar pénznemmel próbál előfizetni a szolgáltatásra a 3090 Ftos havidíj kerül kiszámlázásra. Az, hogy két előfizetői csomag, egy „családbarát” Disney és egy Star csomaggal rendelkező ami a felnőtebbeket megcélzó tartalmakat is magában foglalja, még nem tudjuk biztosan.

A Disney+ számtalan sikeres, világszerte népszerű alkotással várja a nézőket. Kínálatában a saját gyártású tartalmak mellett több ezer Disney-, Pixar-, Marvel-, Star Wars- és National Geographic-epizód és film található. A Star gyűjteményben a nézők pedig a 20st Century Studios, a Searchlight Pictures, a Hulu és egyéb Disney stúdiók magasabb korhatárbesorolású tartalmak széles kínálatából válogathatnak.

Az előfizetők számára a Star Wars franchise minden filmje és sorozatai is elérhetőek lesznek majd, úgy, mint a „Boba Fett könyve” és „A mandalóri” Jon Favreau író–producertől. A Disney+ kínálatban szerepel a Marvel Studios eddigi összes filmje és sorozata, melyet a hamarosan bemutatkozó „Holdlovag” című sorozata bővít ki Oscar Isaac főszereplésével. A sorozat egy jámbor ajándékbolti alkalmazottról szól, aki emlékezetkiesésektől és egy másik élet emlékeitől szenved. Szintén hozzáférhető lesz a Disney és a Pixar filmkollekciója, élükön a Oscar-díjra jelölt „Luca”; a Pixar legújabb filmje a „Pirula Panda”; a rendkívüli Madrigal család történetét elbeszélő Walt Disney Animation Studios Oscar-díjas filmje, az „Encanto”; valamint az Oscar-díjas „Szörnyella”, amelyben a legendás Szörnyella de Frászt Emma Stone alakítja, továbbá az Oscar-díjra jelölt „Free Guy” akcióvígjáték, a főszerepben Ryan Reynolds-dzal. Olyan ikonikus sorozatok, mint a „A Simpson család” és „A Grace klinika” is tiszteletüket teszik a kínálatban. A dokumentum-, és a természetfilmek rajongóit a National Geographic kínálata kápráztatja el. „Jeff Goldblum világa” című új sorozatukban Jeff Goldblum elkaluzolja a nézőket egy szórakoztató, intellektuális, játékos utazásra. A 12 részes sorozat minden egyes epizódjában egy hétköznapi tárgyat, érdekességet vizsgál meg, hogy megmutassa milyen összefüggések, milyen lenyűgöző tudományos, történelmi ismeretek húzódnak meg a háttérben.

A felhasználók kiváló képminőséget élvezhetnek majd, akár négy párhuzamos streamen; valamint korlátlan számú letöltésre – legfeljebb tíz eszközre – lesz lehetőségük, egyes műsorok esetén pedig beállítható az IMAX Enhanced funkció is. A felhasználók akár hét különböző profil közül is választhatnak. Köztük szerepel a gyerekbarát profil is, amely könnyű navigációt és az életkornak megfelelő, gyermekeknek szóló tartalmakat biztosít.