MENTRUM
Szinkron

A Sólyom és a Tél Katonája magyar hangjai

Folytatódik a Disney munkálkodása a felület magyarításának rögös útján. Ezúttal a Falcon and the Winter Soldier kapta meg a magyar szinkronját.

A Bosszúállók: Végjáték eseményei után helyezkedik el a sorozat sztorija. Amerika kapitány már nincs a világnak, és ezt a hiányt meg is érzi a népesség. Steve Rogers hagyatéka komoly dilemmát okoz többeknek is. Sam Wilson és Bucky Barnes összefog, hogy egy terroristának titulált szervezetet lefüleljen, miközben Amerika új Amerika kapitányt mutat be a nagyközönség számára.

A magyar szinkronról nem sok mindent lehet elmondani, az MCU sorozata szinkron szempontból is illeszkedik a filmek által kitaposott ösvénybe. A főszereplőket kivétel nélkül azon színészeink szólaltatták meg, akiket a mozik vásznairól ismerünk. A magyar szöveget pedig az a Gáspár Bence írta, aki az elmúlt években az MCU filmjeinek legtöbb darabjának írta a magyar szövegét. Rajta kívül fontos szereplője még ennek az univerzumnak a szinkronrendező, aki ennek a tíz éves múlttal rendelkező szériának minden momentumát végigkísérte. Ő nem más, mint Tabák Kata, aki eme sorozatnál is jelen volt.

Sam Wilson / Sólyom - Papp Dániel
Bucky Barnes / A Tél Katonája - Hamvas Dániel
John Walker - Brasch Bence
Karli Morgenthau - Sodró Eliza
Sharon Carter - Földes Eszter
Valentina Allegra de Fontaine - Pálfi Kata
Zemo báró - Böröndi Bence
Lemar Hoskins - Lengyel Benjámin
Joaquin Torres - Nikas Dániel
Dovich - Dér Zsolt
védelmi miniszter - Pálfai Péter
Isaiah Bradley - Borbiczki Ferenc
Georges Batroc - Csík Csaba Krisztián
Yori - Botár Endre
Sarah Wilson - Haumann Petra
James "Rhodey" Rhodes ezredes / Hadigép - Takátsy Péter
Ayo - Pikali Gerda

További magyar hangok: Bartók László, Bergendi Áron, Bordás János, Czirják Csilla, Fehérvári Benedek, Fehérváry Márton, Ficzere Béla, Gruber Zita, Gyurity István, Kajtár Róbert, Kapácsy Miklós, Katona Péter Dániel, Király Adrián, Kuttner Bálint, Lipcsey Colini Borbála, Martin Adél, Mesterházy Gyula, Mics Ildikó, Mohácsi Nóra, Mosolygó Sára, Papucsek Vilmos, Pásztor Tibor, Penke Bence, Renácz Zoltán, Sipos Viktória, Sörös Miklós, Széles Flóra, Szórádi Erika, Téglás Judit, Törtei Tünde, Turi Bálint, Varga Lili, Vida Bálint

Magyar szöveg: Gáspár Bence
Szakértő: Aradi Gergely
Hangmérnök: Jacsó Bence
Vágó: Kajdácsi Brigitta
Gyártásvezető: Kincses Tamás
Szinkronrendező: Tabák Kata
Produkciós vezető: Hagen Péter
Keverő stúdió: Shepperton International

A szinkront a Mafilm Audio Kft. készítette.

A Sólyom és a Tél Katonája a Disney+-on látható.