MENTRUM
Ifjúsági
Újdonságok

Az M2 februári újdonságai

Super Wings - A szárnyalók - 4. évad
4-étől hétköznap 16:25-kor dupla résszel

Jett és Dizzy egy csomag hajfestéket és fésű készletet visz  egy Olenca nevű lánynak Cuscóba, Peruba. Olenca a csinos színekkel szeretné befesteni kedvenc alpakái szőrét. Az állatok azonban ez nem tetszik, pánikba esnek és elmenekülnek. Cusco meredek utcáin az alpakákat nehéz elkapni, így Jett segítségül hívja a sz túl nehéznek bizonyulnak ahhoz, hogy a Super Wings el tudjon navigálni, Jett felhívja a légibázist, akik az új szuperszerkót küldik segítségnek. Az új szuper képességgel Jett és Dizzy hamar vissza tudják vinni az állatokat Olencának.

Állati csetepata - Ez már röfi! - új film
6-án 18:15-kor

Szürke, a farkas  által megteremtett békés faluban, ahol a bárányok és farkasok egymás mellett élnek szeretetben, egy nap két váratlan vendég jelenik meg. Ez nagy veszélyt hordoz magában, hisz nem lehet tudni, ők kik is valójában. A két fajnak most össze kell tartania, és minden tudásukat be kell vetni, hogy legyőzzék a fenyegetést és megvédjék a kis közösségüket.

Sissi hercegnő kalandjai - 2. évad, csatornapremier
8-ától hétköznap 18:55-kor

Az évadnyitóban: Sissi nem ébred fel elvarázsolt álmából, így Ferenc Von Tollet bárónő javaslatára Ida nagymamához viszi. Az idős asszony azt is tudja, hogyan szabadulhat meg a császár a kezén levő karkötőtől. Eközben Sára, azaz Petra is hazafelé veszi az útját, és meglepődve látja, hogy Ferenc is Bad Ischl-ben van.

Oglik - Üdvözlünk Büdifalván! - új film
13-án 18:15-kor

Az Ogli család új otthont keresve Büdifalva szeméttelepén találja magát. Az idilli helyet azonban veszély fenyegeti: a város torkig van a mindent ellepő bűzzel, ezért a telep helyére wellness központot akar építtetni. Mikor a polgármester fia rájön, hogy az Oglik hulladékot esznek, szagtalanítva ezzel a várost is, barátai és felesége segítségével megpróbálja megakadályozni az Oglik új otthonát veszélyeztető építkezést.

Varázslatos hercegkisasszonyok - új sorozat
16-ától hétköznap 19:30-kor dupla részekkel

Az évadnyitóban: A Varázsvölgyi Bűvölde varázslóiskolába Halhatatlan igazgató úr legnagyobb bosszúságára lányok érkeznek. Az igazgató nem nagyon bízik az új tanulók képességeiben, de ők hamar rácáfolnak erre. Ismerkedjünk meg Bekivel, Rézivel, Normával, Szuszival és Bellával!!

Sissi hercegnő kalandjai - Szerelem első látásra - új film
20-án 18:15-kor

Erzsébet bajor hercegné boldog életet él családjával és imádott állataival. Egy nap az erdőben sétálva egy különleges karperecet talál, melynek varázslatos tulajdonsága van. Dió, a mókus éppen jelen van, mikor a fiatal lány felhúzza az ékszert, és ettől kezdve ők ketten elválaszthatatlanok. A karkötő segítségével Sissi ugyanis érteni kezdi a mókus nyelvét, így Dió segít neki megértetni magát a többi állattal. Újdonsült barátja még a császári udvarba is elkíséri, ahová nővérével, Nenével és anyjával érkezik. Nené ugyanis az ifjú és jóképű Ferenc József császár jegyese, és mindenki arra számít, hogy Sissi nővéréből császárné lesz. Ám a sors közbeszól, és a fiatal uralkodó első látásra beleszeret a fiatalabbik hercegnőbe. Szerelmük beteljesedését azonban megakadályozza a titokzatos karperec. Úgy tűnik, valakinek a császári udvarból erre fáj a foga. Addig is, amíg Sissi megtöri a karperec átkát, kihasználja az erejét, és segít az erdei állatkákon, Dió pedig mindenben mellette van.

Paddington kalandjai - új sorozat, csatornapremier
24-étől hétköznap 18:30-kor dupla részekkel

Az évadnyitóban: Paddington megmenti a Palacsinta-napot, miután Bird néninek snowboardozás közben megsérül a karja és nem tud palacsintát sütni.

Noddy, a mesterdetektív - új sorozat
25-étől hétköznap 15:10-kor

Az évadnyitóban: Az év legjobban várt eseményét, a merészvölgyi Lót-futi-fejti-futamot sajnos el kell halasztani, mivel valaki elrontotta a fő megfejtenivalót, a barlang mélyén rejlő kristály-kirakójátékot. Noddy az elkövető nyomába ered, nehogy újra megeshessen e rémeset.

Szellemvadászok - jégre téve - új film
27-én 18:15-kor

A tízéves Tomi megismerkedik és megbarátkozik a pincéjükben élő kedves, barátságos, humoros nyelven beszélő Húgó nevű kísértettel, akit egy rettenetesen veszélyes óriás elűzött otthonából, ahol addig békésen kísértett. Tomi és nagynénje, Lebbencs Hedvig kísértetűző szerekkel és egyéb csalafintaságokkal igazságot szolgáltat Húgónak. A könyvet korunk egyik kimagasló német szerzője írta, akit a kritikusok a „német Rowlingnak” neveztek el.Tom Thompson átlagos kisfiú, átlagon felül élénk fantáziával. Gyakran vél rémeket látni a sarkokban, mumust a padláson és szellemeket a pincében. De mi történik akkor, ha kiderül, hogy a pincében valóban kísértet lakik, és még ez a legkisebb baj? Hisz Húgó, a fölöttébb szemtelen, ám teljesen veszélytelen pinceszellem a légynek sem árt, viszont ő maga is menekül valami elől... Ez a "valami" azonban ősibb, hatalmasabb és gonoszabb bármilyen eddig ismert hétköznapi hazajáró léleknél, huhogó-, süvöltő- vagy kopogószellemnél - egy ősöreg jéglény, akinek egyetlen célja fagyba dermeszteni az egész teremtett világot. Mire mehet minden idők legnagyobb erejű kísértete ellen a botcsinálta triumvirátus: Tom, a kisfiú, Húgó, a bosszantó humorú pinceszellem és McCarmole kisasszony, a hivatásos kísértetüldöző szervtől nemrég elbocsátott, nehéz természetű, mogorva, magányos szellemvadász?Cornelia Funke "Nikheart",  "Kísértetvadászok jeges nyomon " c. bestsellere alapján készült látványos játékfilmes animációs családi film.