MENTRUM
Ifjúsági

Indul a 4. Miraculous-évad a Disney Csatornán

„Miraculous Katicabogár és Fekete Macska kalandjai” az egyik legsikeresebb rajzfilm a Disney Csatornán, amely októberben új évaddal jelentkezik, a gyerekek és felnőttek nagy örömére. A rajzfilm kifejezetten a hat-tizenkét éves korú gyerekek számára készült, de hatalmas sikernek örvend a kamaszok körében is. Mutatjuk, miért olyan szerethető ez a mese!

"Miraculous Katicabogár és Fekete Macska kalandjai" Franciaországban, Párizsban játszódik; a sorozat két tizenéves fiatalról, Marienettről és Adrienről szól. Ők nem átlagos iskolások, hanem szuperhősök: céljuk Párizs megmentése, a gonosztevők legyőzése. Marienett szuperhős alteregója Katicabogár, Adrien pedig Fekete Macskává változik. A két tini az életben barátok, sőt titkon Marienett szerelmes Adrienbe. A rajzfilm azért is sikeres, mert mágikus talizmánok és kicsi varázslények is szerepelnek a történetben. Marienett és Adrien egy-egy különleges talizmán segítségével tudnak átváltozni szuperhősükké, a talizmánjaik erejét pedig két kis varázserejű lény, az úgynevezett kwamik szolgáltatják. Marinette kwamijának a neve Tikki, Adriené pedig Plagg. A gonosztevőknek szintén különböző nevű és formájú varázslényei vannak, ezért számos kwami létezik.

Marienett, a főhős kislány határozott, bátor, kedves, cserfes, kissé ügyetlen, figyelmetlen, kreatív, aki nagyon szeret ékszereket, táskákat készíteni. Adrienn karakterében a kiközösített "gazdag" fiú testesül meg, aki fél ellent mondani az édesapjának. Ugyanakkor helyes, okos, segítőkész. Mind a két főhős a pozitív tulajdonságaikat, valamint a bennük szunnyadó készségeket használják, amikor szuperhőssé változnak. Továbbá az elnyomott érzelmeik is felszínre kerülnek szuperhős énük során, amelyeket szintén a jó ügy szolgálatába tudnak állítani.



A rajzfilm - többek között -  a szerelem, barátság, az igazság és a hazugság morális dilemmáira koncentrál, természetesen a gyerekek érzelmi fejlődésének megfelelő szinten kifejezve mindezeket. A rajzfilm segíti a gyerekeket az érzelmeik beazonosításában, valamint kedves módon ábrázolja mindazokat a problémákat, amelyekkel a gyerekek küzdenek az iskolai életük során. Mindezt persze egy izgalmas, szuperhős történetbe csomagolva.

Az új, negyedik évadban a párizsi kalandok folytatódnak, új szövetségesek segítik Katicabogarat és Fekete Macskát, ugyanakkor egyre erősebb ellenfelekkel kell megküzdeniük. Nagy változások várnak Katicabogárra és Fekete Macskára a szuperhős életükben, ahogyan Marinette és Adrien életére is az iskolában. Az új évad bemutatója: október 04-től-október 20-ig, hétköznaponként 17:30-kor a Disney Csatornán.