MENTRUM
Ifjúsági
Újdonságok

A Minimax októberi újdonságai

Mindamellett, hogy két új sorozat is érkezik októbertől a Minimaxra, egy halom új film is bemutatkozik a gyerekcsatornán. Felhőtlen szórakozást ígér a Minimax kicsiknek és nagyoknak egyaránt.

Oswaldo - új sorozat
23-ától minden nap 15:30-kor dupla résszel

Oswaldo egy 12 éves naiv és álmodozó pingvin. Igazi különlegessége abban rejlik, hogy az élet legegyszerűbb helyzeteit is fergeteges kalandokká alakítja.

Loopolva - új sorozat, csatornapremier
11-étől hétköznap 14:30-kor dupla résszel

Kívántad valaha, hogy másként alakítsd az életed és megváltoztasd, ami veled történt? Néha jó lenne egy napot újra kezdeni vagy tudni, mi jön, mielőtt megtörténne? Luc és Theo ezt megteheti! Egy időhurokba kerültek és minden nap ugyanarra a hétfőre ébrednek. Csak rajtuk múlik, hogy csináljanak belőle akár egy jó kis szombatot. Nem mindig úgy alakulnak a dolgok, ahogy tervezik, de úgy indulnak neki minden napnak, hogy az legyen életük legjobb hétfője!

Csillagkutyák - új film
2-án 20:00-kor

Egy kóbor és egy cirkuszi kutyus Bajkonurba, a szovjet űrhajózás központjába kerül, ahol igazi űrhajós, azaz űrkutya kiképzésen vesznek részt. A történet végén már nem csak ugatják a Holdat, hanem meg is közelítik.

Csillagkutyák – Trópusi kaland - új film
9-én 20:00-kor

Belka és Strelka ezúttal az Atlanti-óceánon kialakult furcsa ösvényre keresi a magyarázatot. Ismét hősiesen kell cselekedniük, hogy megmentsék a bolygót és új barátaik élőhelyét.

Szellemvadászok - új film
31-én 20:00-kor

Két bátor fiatal küldetésének érzi, hogy megmentsék városukat a szellemektől. Minden adott a sikerhez, kivéve egy dolgot, még sohasem láttak szellemet. De ismerjük a mondást, aki keres, az talál...

Hopp - új film, csatornapremier
9-én 16:00-kor

Nagy feladat vár Husira, a Húsvéti Nyuszi kamaszfiára. Ő fogja ugyanis átvenni az apja örökségét, neki kell majd irányítania a húsvéti csokigyárat. A gond, a Husinak semmi kedve ehhez, ő ugyanis dobos szeretne lenni Los Angelesben. Le is lép otthonról, ám véletlenül elüti autójával a munkanélküli Fred. Husi kapva kap a lehetőségen, és Fred nyakába varrja magát, feje tetejére állítva amúgy is zűrös életét. Ám egy nap rossz hírek érkeznek otthonról, és úgy tűnik, Husinak és Frednek kell megmentenie a Húsvétot.

Szilaj, a vad völgy paripája - új film, csatornapremier
23-án 16:00-kor

Szilaj, a vad és fékezhetetlen paripa társainak vezetője, védelmezője. Egy napon harmonikaszót hoz felé a szél a hegyekből, ő pedig elindul, hogy megtudja az ismeretlen hangok eredetét. A távolban szokatlan fényeket pillant meg és ez végképp felkelti kíváncsiságát. Egy tábor tüzét fedezi fel, körülötte pedig furcsa lények - emberek -, akiket szintén sosem látott. Az első találkozás azonban drámai fordulatot hoz: az emberek lasszóval elfogják Szilajt, magukkal viszik, majd eladják a lovasság katonáinak. Az Ezredes megparancsolja, hogy törjék be a lovat, de az egymás után próbálkozó katonák nem járnak sikerrel. Az Ezredes ekkor taktikát vált, kikötözi Szilajt - de enni-inni nem ad neki. Ekkor felbukkan egy "kétlábú", egy fiatal dakota indián, Kis Patak, aki maga is az ezredes foglya.

Lorax - új film, csatornapremier
24-én 16:00-kor

A Lorax Dr. Seuss klasszikus meséjének animációs adaptációja, melyben egy fiú keresi azt az egyetlen dolgot, amivel belophatja magát álmai hölgyének szívébe. Ehhez azonban meg kell fejtenie a Lorax történetét. A Lorax egy zsémbes, mégis elbűvölő lény, aki azért harcol, hogy megvédje világát.

Turbó - új film, csatornapremier
30-án 16:00-kor

Minden álom valóra válhat. Minden álmodozó elérheti, amiről álmodik. Csak nagyon gyorsnak kell lennie. Turbo hisz a saját vágyai megvalósulásában: a sebesség megszállottja, a száguldás szerelmese, és tudja, hogy a versenypályán a helye. Még akkor is, ha a csigák nem a gyorsaságukról híresek, és a többnyire lassú és visszahúzódó csiga-társadalom nem is nagyon érti pörgős csigatársát. Ő azonban nem adja fel, és amikor egy furcsa baleset még jobban felgyorsítja, nekifut élete - és minden csiga - legnagyobb vállalkozásának: indulni akar az Indianapolis 500-on.
Esélytelennek látszik, mégis a győzelem felé száguld: nem csoda, ha filmsztár válik belőle.

Mr. Peabody és Sherman kalandjai - új film, csatornapremier
31-én 16:00-kor

Mr. Peabody a világ legokosabb embere lehetne - ha nem volna kutya. Így viszont ő a világ egyetlen olyan négylábúja, aki egyesíti magában Einstein eszét, Sherlock Holmes logikáját, Oscar Wilde szellemességét és James Bond bátorságát. A különleges eb egyszerű gazdája és kiváló barátja, Sherman, átlagos srác: de a kalandjai, hála a kutyájának, különlegesek.
Mr. Peabody időutazó csodagépet épít, ám a Voltkompot Sherman engedély nélkül használja, és ettől összezavarodik a történelem, összekuszálódik az idő, és kutya nehéz feladat, hogy minden a helyére kerüljön. A kiváló páros szerencsére szereti a kutyanehéz feladatokat - főleg, ha közben nagyokat lehet nevetni.

Végre otthon! - új film ,csatornaprmeier
23-án 20:00-kor

A Galaxis legidegesítőbben optimista űrlénye, akit az sem lendít ki mindent átfogó boldogságából, hogy saját népe üldözi keresztül a világűrön, a Földön bujkál. Egy mogorva, magányos és makacs kamaszlány talál rá, és bár sem a világlátásukban sem a végtagjaik számában nincs bennük semmi közös, mégis társulnak. Igaz, csak azért, mert muszáj. A jövevény üldözői rájuk találnak, és a nyomukba vetik magukat. Mit tehetnének erre ők? Menekülnek, és közben azon törik a fejüket, hogyan menthetnék meg a bolygót, melyet már mindketten otthonuknak éreznek.

Casper - új film, csatornapremier
30-án 20:00-kor

Nincs emberfia, aki be merne lépni az elhagyatott kastélyba! A környéken ugyanis mindenki tudja, hogy az ódon épületben kísértetek tanyáznak. Az új tulajdonos számára azonban a megoldás kézenfekvő: ki kell űzni a kísérteteket. Casper, a vidám kis szellem eddig holtra unta magát. Tévézgetés közben nem is sejti, hogy hamarosan számos látogatója lesz, úgy mint ördögűzők, szellemírtók, építési vállalkozók. De csak egyvalaki akad, aki legény a talpán, egy tizenéves kislány. Először ő is sikít, mint a többi, aztán elájul, mint a többi. De ami ezután következik, az Casper és goromba bácsikái legmerészebb álmait is felülmúlja.

Szörnyen boldog halloween - új film, csatornapremier
november 1-jén 20:00-kor

Salma sosem találkozott biológiai szüleivel, az egyetlen dolog, amit tud róluk, hogy még kisbaba korában elhagyták őt. A fiatal lány egész életét annak szentelte, hogy felkutassa családját, ám eddig nem járt sikerrel. Egy napon aztán felfedez egy különleges könyvet, amely részletesen mesél a város valamint a benne élő emberek történelméről. A könyv segítségével talán esélye nyílik felkutatni szüleit, így Salma elindul élete nagy kalandjára két barátjával, Jorgéval és Pedróval. Varázslatos útjuk során megnyílik előttük a holtak bámulatos és színkavalkádos világa, ahol különös lények lesznek segítségükre.