MENTRUM
Ifjúsági
Újdonságok

Az M2 szeptemberi újdonságai

Dr. Plüssi - 5. évad
5-étől hétvégente 09:30-kor, továbbá hétköznap 17:25-kor

A sorozat a hatéves Doc McStuffins-ról szól, aki kórházat működtet játszóházának játékai részére. A hatéves kislány a kertjükben lévő kis faházában segít az elromlott játékoknak és plüssállatoknak meggyógyulni. Abban a pillanatban, amikor felteszi sztetoszkópját, a játékok megelevenednek, a kis doktor pedig felállítja a diagnózist és ellátja nem csak saját, de barátai és szomszédjai "beteg" játékait is.

Rókus és Rézi (Fox and Hare) - új sorozat
10-étől hétköznap 07:15-kor

Sok – sok elbeszélés született már az erdei állatkák kivételes és szívet melengető barátságairól, kalandjairól. 
A több mint tíz országban, könyv formájában is megjelent Rókus és Rézi sorozat híven követi e hagyományt. Ám friss és újragondolt tanulságos történetek ezúttal úgy keretet kaptak, nemcsak a megjelenítéssel – anyag és animáció modern és szerethető keveréke -, hanem kedves humorával és tanulságaival. Bájos, szívet melengetőerdei mesék a barátságról, a kitartásról, egymás támogatásáról és példamutatásról. Rókus, a szelíd, nagydarab róka, aki a sütik nagy rajongója, kissé lassú, és szerethetően lusta. Barátja Rézi, a nyuszi már sokkal életrevalóbb, türelmesebb, felelősségteljesebb, szelíd útmutatással tereli az időnként esetlen barátját a megoldás felé. Az erdőben velük élő állatok; Agyar, az izmos, kissé durva, de jóindulatú vaddisznó, Pamacs, a városból ideköltözött nyúlhölgy, Uhu, a bagoly, akire nem lehet haragudni. Hozzájuk csatlakozik ebben a mesebeli erdőben Pinga, Sellő és Fóki, akik szintén nem maradhatnak ki a kalandokból. 
Vidám, humoros történetek elevenednek meg az M2 műsorán, a gyerekek életében is előforduló kérdésekkel, problémákkal, hogy aztán ezekre kedves, megnyugtató és tanulságos válaszokat adjon.

Geronimo Stilton - 3. évad, csatornapremier
13-ától hétköznap 19:00-kor

Gronimo Stilton értelmiségi egér a Rágcsáló Hírek főszerkesztője. Geronimo nem vágyik másra, csak időben megjelenő lapszámokra. Azonban barátaival, Tea Stiltonnal és Trappolával, no meg Benjaminnal rendre kalandokba keverednek. Végül mind levonják a tanulságot, és ez csak az ő javukat szolgálja.

Conni és társai - új film
18-án 18:15-kor

Conninak rengeteg gondja akad tizenkét évesen: iskolát vált, a legjobb barátja, Paul elfordul tőle, ráadásul a lányok is bántják. Egyetlen jópajtása egy russel terrier, akit nagymamája adott át neki az állatvédő farmjáról. Nem sejtik, hogy az igazi gazdája az új iskolaigazgató, aki épp most nyerte meg a Nagyfőnök kutyaeledel reklámarc versenyét a kutyájával. Igaz, nem épp tisztességes módon győzött, hisz Möller úr altatót adott az ebnek, hogy a bemutatón nyugodtnak tűnjön. A rossz bánásmód miatt szökött el tőle a négylábú. Sajnos Jakob, Conni öccse allergiás a kutyaszőrre, ezért nem tarthatják meg Frodót. Ám Conni ettől kezdve kétségbeesett harcot indít társaival együtt a kutya és a szupernagyi állatmenhelyének megmentéséért.Készült Dagmar Hoßfeld népszerű Conni gyermekkönyvei alapján.

Petronella, az almaboszi - 2. évad
19-étől hétvégente 19:50-kor

Az évadnyitóban: Tövisnek fáj a torka és még egyéb számos más problémával fordul segítségért Petronellához, aki egy gyógyfőzetet készít neki. A lelkére köti, hogy csak három cseppet igyon belőle, de persze Tövis az egészet megissza, amitől elkezd nyávogni. Sütijóné meghallja a nyávogást és elkezdi keresni, hol van a cica. Leah és Louis mindent elkövet, hogy anyukájuk nehogy megtalálja Tövist.

Conni és társai - A T-Rex titka - új film
25-én 18:15-kor

Conni és barátai minden évben a Nyúl-szigeten töltik a vakációt. De a gyermekek kis paradicsoma ostrom alá kerül: Möller polgármester, ex-iskolaigazgató egy hatalmas szállodát akar építeni a szigeten. Új munkahelyeket ígér a városlakóknak, sőt Conni apja, Jürgen nyeri el az új „Gigantotel” tervezését. Amikor Frodo kutya talál egy hatalmas csontot a szigeten, Conni és rettegett társai esélyt látnak a sziget megmentésére. A ritka leletet megmutatják a polgármesternek, aki persze eltünteti a feltehetően dinoszaurusz maradványt.  Ráadásul bizonyítani sem tudják, mert Paul "véletlenül" kitörli telefonjáról az erről készült fotókat, hogy apja munkához juthasson majd ott. A csapat harci mottója: Mentsd meg a Nyúl-szigetet! Conni és társai mindent bevetnek, hogy megvédelmezzék a nyári grundot.