MENTRUM
Videók

Befutott a Vaják teasere - rögtön szinkronosan is megszólal

Megrendezésre került az első online WitcherCon, amelyen a Vaják közeljövőjével foglalkoztak.

A 2. évadban, miután ríviai Geralt úgy tudja, hogy Yennefer életét vesztette a soddeni csatában, elviszi Cirilla hercegnőt Kaer Morhenbe, gyerekkori otthonába. Miközben a Kontinens királyai, elfjei, emberei és démonai a falakon kívüli uralkodásra törekszik, addig a falakon belül Geraltnak meg kell védenie a lányt valami sokkal veszedelmesebbtől: attól az erőtől, amit magában hordoz. 

2019-es bemutatója után a rajongók már tűkön ülve várják a Vaják folytatását, az elmúlt hetek során pedig a Netflix ki is használta ezt. Néhány rövid beharangozó után július 9-én megrendezésre került az online WitcherCon, ahol természetesen a Vaják volt a fő téma. Ennek kapcsán megérkezett az első előzetes a 2. évadhoz - szinkronnal is -, egy ahhoz készült poszter, illetve az anime film is egy beharangozóval debütált.

A Vaják filmsorozat Andrzej Sapkowski könyvein alapszik, amelyből már készült három videojáték, melynek népszerűsége szintén megkérdőjelezhetetlen. A sorozatot Lauren Schmidt Hissrich hozta létre, aki vezető producere és showrunnere is a műsornak. 

A népszerű fantasy könyvsorozat, a Vaják egy epikus mese a sorsról és a családról. Ríviai Geralt magányos szörnyvadász azért küzd, hogy megtalálja a helyét egy olyan világban, ahol az emberek gyakran gonoszabbnak bizonyulnak, mint a vadak. De amikor a sors egy hatalmas varázslónő és egy veszélyes titokkal rendelkező fiatal hercegnő felé vezeti, akkor mindhármuknak meg kell tanulnia együtt dolgozni az egyre ingatagabb Kontinensen.





A fenti előzetes mellé a WitcherConon kiadták a Vaják: A Farkas rémálma előzetesét is, mely anime formában dolgozza fel Vesemir történetét és már augusztusban bemutatkozik.

A film Vesemir kalandjait követi, aki Kaer Morhen veterán vajákja. A sztori évszázadokkal korábban játszódik egyébként, mint maga a sorozat. Konkrétan Vesemir eredettörténetére kell számítani ahogyan vajákká válik, miközben próbál megmenteni egy királyságot, de nincs könnyű dolga, mikor a múltja démonaival is meg kell küzdenie.





A Vaják 2. évada december 17-én debütál, míg A Farkas rémálma már augusztus 23-án elérhetővé válik a Netflixen. Míg előbbi magyar szinkronnal érkezik, addig utóbbi várhatóan feliratosan lesz megtekinthető.