MENTRUM
Ifjúsági
Újdonságok

Az HBO júniusi újdonságai

Júniusban a Cartoon Network két sorozatával is erősít az HBO, így mostmár két csatornán is láthatóak ezek a sorozatok. Hónap végén egy új animációs film is bemutatásra kerül.

A Gombik! - új sorozat, csatornapremier
1x01-38, 7-étől a hétköznap páros napjain 06:00-kor 3 résszel az HBO2-n

A gombik egy páratlan történelem előtti utópiában élnek. Iskolába járnak, munkát végeznek, labdáznak és sokat MÓKÁZNAK! Seth, a tízéves gombigyerek a tudományt szereti, és mindig azon igyekszik, hogy megossza a felfedezéseit a többiekkel. Tudományos kalandjai során mókás kalandokba keveri magát és a faluját is. De mindig talál megoldást a problémákra, és a tanulság sem marad el soha. Az aranyos és bájos gombiknak egyedi kultúrájuk és biológiájuk van. Üreges testükben bármit hordozhatnak, a könnyedén levehető végtagjaiknak hála pedig akár össze is tudnak kapcsolódni egymással. Így akár gombiciklivé, óriás gombivá vagy akár dinoszaurusszá is változhatnak a testük egyesítésével. Ha pedig Seth közelebbről is meg akar vizsgálni valamit, csak ki kell pattintania a szemgolyóját!

Victor és Valentino (2x01-19) - új sorozat, csatornapremier
8-ától a hétköznap páratlan napjain 06:00-kor 3 résszel az HBO2-n

A Victor és Valentino egy vicces és kalandos sorozat, amelyben két féltestvér a nagymamánál tölti a nyarat egy Monte Macabre nevű titokzatos kisvárosban, ahol életre kelnek a latin-amerikai folklór hiedelmei és legendái. Chata nagymama a fivérek közös gondjaira bízza szeretett taco büféjét. A feladat koránt sem olyan egyszerű, mint ahogy első látásra tűnik. A nagymama azonban biztos benne, hogy a súrlódások ellenére a féltestvérek végül közelebb kerülnek majd egymáshoz. A felszínen Monte Macabre ugyanolyan, mint a többi nyugodt sivatagi kisváros, Victor és Valentino azonban gyorsan felfedezik, hogy valami szokatlan zajlik a háttérben. Szembe találják magukat a másvilág lakóival, az ősrégi folklór lényeivel, és olyan helyekre csöppennek, amelyeket korábban csak legendákban írtak le.

Napi Mesemondó (The Daily Fable) - új film
26-án 18:40-kor az HBO-n

Bagoly úr a mesebeli erdő hírmondója: minden nap a fája ágán ácsorogva olvas fel a helyi újságból, elbeszélve az erdő szőrös és tollas lakóinak csodálatos történeteit, kalandjait, csínyeit, vitáit, veszekedéseit, tapasztalatait és érzéseit. A mulatságos és érzelmes állatsereglet tagjai mind igazi egyéniségek, így egy sokszínű közösséget alkotnak. Különböző személyiségük és eltérő hangulatuk gyakran nincs összhangban a többiekével, de mégis mindig figyelnek egymásra, és együttérzéssel fordulnak egymás felé. A történetek a klasszikus állatmesék kedves tanulságait huncut, modern humorérzékkel mutatják be, rávilágítva az együttélés kihívásaira és előnyeire.