MENTRUM
Ifjúsági

Bedrock címen folytatódhat a Frédi és Béni

Kovakövi Enikőre fókuszálna a Frédi és Béni folytatása, amiben Frédiék már a nyugdíjazásra készülnek.

A Warner Bros. Animation Elizabeth Banks közreműködésével összefog, hogy fejlesszenek egy Frédi és Béni folytatást. Az animációs sorozat a felnőtt Enikőre fókuszálna.

Kovaköviék egy új korba lépnek át. Több amerikai portál, köztük a The Hollywood Reporter vagy a Variety is lehozták a hírt miszerint a Fox összefogott a Warner Bros. Animationnel, illetve Elizabeth Banks színésznővel, hogy fejlesszenek egy folytatást a '60-as években készült Hanna-Barbera sorozathoz. Banks az immár felnőtt Enikő hangja is lesz, illetve vezető produceri feladatokat is ellát majd.

A Bedrock címre keresztelt projekt 20 évvel később az eredeti széria után játszódik, a főszerepben Kovakövi Enikővel, aki épp saját karriert indít, amikor apja, Frédi már a nyugdíjba vonulásra készül. A sorozat kilép a kőkorszakból, és átlép a felvilágosult bronzkorba.

A pilot forgatókönyvét Lindsay Kerns (Jurassic World: Krétakori tábor, DC Super Hero Girls) írja.

A Frédi és Béni, avagy a két kőkorszaki szakiból 1960 és 1966 között összesen 166 epizód készült. A széria sikerességét az is mutatja, hogy többször volt már próbálkozás egy felésztésre. Készült például két mozifilm, néhány tévéfilm, legutóbb pedig a csupán egyetlen évadot megélt Subi-dubi dínók, főszerepben a fiatal Enikő és Benő. 2011-ben Seth MacFarlane, a Family Guy megalkotója is próbált tető alá hozni egy felnőtteknek szánt Flintstones-sorozatot, ám az még a rajt előtt elhasalt.