MENTRUM
Ifjúsági
Újdonságok

Az M2 májusi újdonságai

Az M2 már május első napjaiban is több újdonsággal jelentkezik.

Én és a robotom - új sorozat
1-jétől minden hétvégén 13:40-kor dupla résszel

Az évadnyitóban: Hétfő reggel az egyetlen dolog, amiről a diákok beszélhetnek, a teszt írás. A tét nagy, mert, akik nem teljesítik jól a tesztet, azoknak egész hétvégét Mrs. Rose társaságában kell eltöltenie.

MeteoHeroes - Együtt a Földért! - új sorozat
3-ától hétköznap 19:25-kor

Vészhelyzet Nepálban. Emelkedik a hőmérséklet, olvad a hó, lavina fenyegeti a völgyben fekvő falut. Összefogással megállítható a közelgő veszedelem.

A dzsungel könyve - új film, csatornapremier
9-én 18:10-kor

Mauglit, a dzsungelben hagyott emberkölyköt farkasok nevelik fel. Amikor felcseperedik, Bagira, a bölcs párduc azt tanácsolja, költözzön sajátjai közé, az emberlakta faluba. Maugli azonban ezzel nem ért egyet, ezért inkább elmenekül és ezzel igazi kalandok egész sorát zúdítja a saját nyakába.Jóban-rosszban vele tart újdonsült barátja: Balu, a medve, és lépten-nyomon olyan kiállhatatlan alakok nehezítik útját, mint Lajcsi, az orángután, Ká, a hipnotizőr kígyó és Sír Kán, a tigris. Maugli végül mégis megtalálja az utat az emberek közé, de nem emberi, hogy közben mi mindenen kell keresztülmennie.

A dzsungel könyve 2. - új film, csatornapremier
16-án 18:10-kor

Maugli már a faluban él nevelőszüleivel és Shantival, bájos mostohatestvérével. Hiába száz szabály: ő nem hajlandó megtanulni a házirendet, képtelen kiverni a fejéből a Baluval töltött víg és szabad erdei napokat. Egy este Maugli visszaszökik az erdőbe öreg medve barátjához, aki szintén útnak indult, hogy meglátogassa fogadott fiát. A baj csak az, hogy nem a víg mackó az egyetlen, aki emlékszik még az erdő emberlakójára. Sír Kán, a tigris sem felejt könnyen: bosszút szeretne állni egy régi megaláztatásért...

Ricky Zoom – Robogj Ricky! - új sorozat
17-étől hétköznap 19:20-kor

Robogi Ricky, a kis kétkerekű motorbicikli - csakúgy mint szülei - mentőmotor. Ennek megfelelően felszerelve csörlővel, mini daruval és minden mással, ami a feladat elvégzéséhez kellhet. Barátaival, a
mocimbikkel egész nap az utcákat róják. Nemcsak játéklehetőséget keresnek, de ahol tudnak, segítenek is. Ricky barátai Hopp Lali, akinek apukája a csomagkihordó, Szikra Robina és Brummer Dani. Ők négyen szinte mindig együtt lógnak!A mocimbik együtt készülnek nagy kedvencük, az acélos és lehengerlő Acél Henger hajmeresztő kaszkadőr-bemutatójára. Lali hátsó kereke azonban leereszt. A többiek nem hagyják cserben, így aztán könnyen lehet, hogy mind a négyen lemaradnak a nagy eseményről. A mentőjelvény megszerzésére is együtt nevez be a kis csapat. Ezen a napon megtanulják, hogy a mentés igazi lényege nem az egyéni csillogás, hanem a jó csapatmunka. Hopp Lali felajánlja, hogy megkeresi az édesapja által elkevert csomagot. A papa kérésére azt is megígéri, hogy nem néz bele a dobozba. Lali azonban nem tud ellenállni a kísértésnek…

Hol vagy, Kajla? - új magyar sorozat
29-étől hétvégente 19:25-kor

Az évadnyitóban: Kajla és a Csuda család az Aggteleki cseppkőbarlanga látogat. Kajla teniszlabdája, Tötyi messzire pattog. Miközben Luca, Peti és Kajla Tötyit keresik, találkoznak Manuval, a bronzkori emberrel, aki éppen követ keres tűzcsiholáshoz. Manu megmutatja nekik otthonát, és sokat mesél magáról.

Medvevilág Szicíliában - új film
30-án 18:15-kor

Két vándorszínész a hóvihar elől egy barlangba menekülnek és felébresztenek egy öreg medvét. Hogy ne egye meg őket, egy történetet mesélnek el neki, arról, hogyan vették át az uralmat a medvék Szicíliában. Leandernek, a medvék királyának igen komoly gondja van: élelmet kell szereznie éhes népének, és fiát is elveszti. Tanácsosai rábeszélésére levezeti a medvéket a völgybe, az emberek városához, hogy élelmet szerezzenek és persze megkeressék Tónit. Az emberek azonban kegyetlenek, és a medvéknek nem marad más hátra, minthogy felvegyék a kesztyűt. Az emberi tulajdonságok és szokások azonban rossz hatással vannak a medvetársadalomra.Dino Buzzati varázslatos meséje.