MENTRUM
Szinkron

A térség (The Expanse) magyar hangjai

Az Amazon következő szinkronos műsora Daniel Abraham és Ty Franck azonos című könyvsorozatán alapuló műsor, a The Expanse vagy magyar keresztségben A térség.

A jelentől számítva 200 évvel a jövőben játszódó thriller kezdetben egy fiatal eltűnt nő esetét követi, aki egy edzett nyomozót és egy szélhámos hajóskapitányt hoz össze a Naprendszeren átívelő versenyen, hogy leleplezze az emberiség történelmének legnagyobb összeesküvését. Ebben a jövőben az emberiség gyarmatosította a Naprendszert. A három nagy szövetséget a Föld és a Hold, a Mars és a külső bolygók, illetve a Szaturnusz és Jupiter holdjai alkotják. Főhőseinket többször kilóméterek ezrei választják el, mégis sorsuk összefonódik.

Az egyes sajtóban megjelent "trónok harca az űrben" jelzővel ellátott sorozat 2015-ben debütált az amerikai Syfy csatornán, ahol három évad erejéig futott, amikor kaszát kapott. A bejelentés hírére a rajongók petíciót írtak alá, ahol százezer aláírás gyűlt össze, a fanok az Amazont és a Netflixet is ostromolták, hogy mentsék meg kedvenc szériájukat, majd az Amazon látván az aranytojó tyúk lehetőségét a megmentésben, végül berendelte a 4. évadot. A 4.-et követte az 5. is, végül pedig a 6. szezon is berendelésre került, amely végül tényleg a záró szezon lehet, ugyanis a szolgáltató is elkaszálta az űr-sci-fit.

Magyar szinkron tekintetében nem tudom, hogy lenne-e okunk a panaszra. Ha eltekintünk az eredeti hangoktól, a magyar színészek tökéletesek amerikai kolégájuk magyarítására. Többek neve is ismerős lehet a számotokra is, így nincs kit bemutatni. A főszerepben többekközt Varga Gábor és Bogdányi Titanilla.



James Holden (Steven Strait) - Varga Gábor
Alex Kamal (Cas Anvar) - Epres Attila
Naomi Nagata (Dominique Tipper) - Bogdányi Titanilla
Amos Burton (Wes Chatham) - Horváth-Töreki Gergely
Bobbie Draper (Frankie Adams) - Nagy Katica
Chrisjen Avasarala (Shohreh Aghdashloo) - Bognár Gyöngyvér
Camina Drummer (Cara Gee) - Dögei Éva
Josephus Miller (Thomas Jane) - Czvetkó Sándor
Manéo Jung-Espinoza (Zach Villa) - Baráth István
Klaes Ashford (David Strathairn) - Jakab Csaba
Diogo Harari (Andrew Rotilio) - Moser Károly
Anna Volovodov (Elizabeth Mitchell) - Solecki Janka
Kolvoord (Chris Owens) - Király Adrián
Grigori (Brock Johnson) - Megyeri János
Namono 'Nono' Volovodov (Raven Dauda) - Vámos Mónika
Ren Hazuki (John Kapelos) - Albert Péter
Stannislaw Kulp (Ari Millen) - Gacsal Ádám
Elio Casti (Brandon McGibbon) - Harcsik Róbert

A térség mind az öt évada elérhető az Amazon Prime kínálatában, amihez folyamatosan érkeznek a szinkronok és a feliratok egyaránt.