MENTRUM

Bay Éva és Mohai Gábor a Paramount Networkön tér vissza bemondóként!

Április 1-jén kitör a retróláz a Paramount Networkön! A filmes csatorna a ’80-as, ’90-es évek legnagyobb tévésztárjai, Bay Éva, Mohai Gábor és a kultikus narrátor, Bozai József segítségével hozza vissza a tévézés „hőskorának” hangulatát. A Retró napon a tévéadó egy speciális, erre a napra készült korhű logót kap, kiderül, hogyan konferálták volna fel a bemondók annak idején a produkciókat és hogyan hangzottak volna klasszikus, retró stílusban narrálva a filmajánlók.

Érdemes lesz csütörtökön követni a Paramount Network műsorát, hiszen az április 1-jei Retró napon a népszerű filmes csatorna időutazásra invitálja nézőit. A ’80-as ’90-es évek korhű hangulatában és stílusában, bemondók segítségével vezet fel olyan mai, modern filmeket és sorozatokat, mint például a Transformers, a Trópusi Vihar vagy éppen a Yellowstone. A tőle megszokott és utánozhatatlan jókedvvel, 22 éves, még bemondókorából megmaradt zakójában konferálja majd fel a produkciókat Bay Éva, de visszatér régi szerepkörébe Mohai Gábor is, aki közel 50 nyakkendővel érkezett a forgatásra, de végül egy barnát viselt a felvételkor. A két egykori sztárbemondó a rendkívüli feladat apropóján elárult néhány régi kulisszatitkot is: Bay Éva a tökéletes bemondónő frizura mítoszát leplezte le, Mohai Gábor pedig elmesélte karrierje egyik legváratlanabb élményét, amikor egy elveszett kisfiú családját sikerült megtalálniuk az élő adásnak köszönhetően. A Retro napon a manapság is mozis trailereket, főcímeket és stáblistákat narráló Bozai József mindenki számára ismerős hangi aláfestésével klasszikus, retró stílusú filmelőzeteseket is láthatnak majd a nézők.

De vajon honnan jött az ötlet, hogy kultikus arcok igazoljanak egy napra a filmes csatornára?

A ViacomCBS csatornáin nagy hagyománya van az április 1-jei tréfáknak, ezen a napon rendre kicsit elengedjük a gyeplőt, és nem vesszük túl komolyan magunkat, és a nézőink általában veszik is a lapot, aminek nagyon örülünk. A Comedy Central készült már álhíradókkal és kamu, nem létező műsorokkal a korábbi években, idén pedig eljött az ideje, hogy a Paramount Network nézőit is meglepjük valami különlegessel” – nyilatkozta Martsa András, a ViacomCBS kreatív menedzsere.

„Gyerekkorunk óta hatalmas rajongói vagyunk a klasszikus VICO trailereknek Bozai József jellegzetes hangjával” – árulta el Fehér Marcell, a kreatív koncepcióért felelős Whitebat kreatív ügynökségtől.

„Mohai Gábor jellegzetes oldalra dőlése, miközben teljes lazasággal bemondja, hogy a „kettesen” hamarosan kezdődik a Különös Dzsungelharc című német film, nos, az örökre beégett az emlékezetünkbe. Ez adta az ötletet, hogy mi lenne, ha egy kicsit időutaznánk ebbe a világba és elképzeltük, hogyan nézett volna ki a Paramount Network a ’90-es évek elején. Hatalmas élmény volt együtt forgatni gyermekkori idoljainkkal, akik ugyanolyan stílusban és profizmussal dolgoztak, mint 30 évvel ezelőtt” – mesélte Bozsik Ádám és Barta Erik, a kreatív csapat további tagjai.

De nézzünk be az érintettekkel közösen a kulisszák mögé! Bay Éva például elárulta, hogy a mostani forgatásra a régi időkből maradt, 22 éves zakójában érkezett, és abban mondta a felkonfokat.

„Az asztal mögött álltam, nem volt súgógép, csak egyszerűen leírták a szöveget, amit el kellett mondanom, ugyanúgy, mint annak idején. A hajam is hasonlított a régihez, amiről Takács Marika mindig azt mondta, hogy egy bemondónőnek sosincs frizurája, mert elölről ugyan szép volt, de közben hátul meg egy fészek! Egyébként akkoriban még nem volt klíma a stúdiókban, de szerencsére csak konferálás előtt adták be a fényt, mert még így is sokszor nagyon melegem volt”– emlékezett nevetve a legendás műsorvezetőnő, aki nagyon örült annak is, hogy a Paramount Network stúdiójában újra találkozhatott régi kollégájával és barátjával, Mohai Gáborral.

Az öblös, összetéveszthetetlen hangszínű Mohai pályafutása egyik legváratlanabb élményéről mesélt. 
„Vagy húsz évvel ezelőtt egy este adásban voltam, amikor megjelent két rendőr, akik egy elveszett kisfiút hoztak. Beültettem az ölembe, de hiába kérdezgettem tőle a nevét vagy hogy merre lakik, semmit sem volt hajlandó elárulni. A műsorok között folyamatosan bemondtam és ki is írtuk, hogy aki bármit tud az elveszett kisfiúval kapcsolatban, az jelentkezzen. Szerencsére a történet jól végződött, mert egy szomszéd felismerte őt és betelefonált, így az élő adásnak köszönhetően megtaláltuk a családját. Nagyszerű érzés volt segíteni és nagyon sok pozitív visszajelzést is kaptam ezt követően” – nosztalgiázott Mohai Gábor, aki a mostani forgatásra nagyjából 50 darab nyakkendővel érkezett, de végül az egyik barna színűt viselte. 

Retró nap április 1-jén, Bay Évával, Mohai Gáborral és Bozai Józseffel a Paramount Networkön!