MENTRUM
Ifjúsági

A Cartoon Network hivatalosan is a kicsik felé nyit - egy halom sorozatot jelentettek be

A Cartoon Network az elmúlt napokban nagy bejelentést tett a jövőjével kapcsolatban, mely új irányt és új tartalmakat is jelent.

A Cartoon Network Amerikában hamarosan átáll a kisebbeket jobban megcélzó célkorosztályra, ennek értelmében még idén ősszel bevezetik a Cartoonito óvodásoknak szóló műsorblokkot. A jelenlegi 6-14 éves korosztályt így leszűkítik, és ősztől már 6-11 éves korcsoportot fognak megcélozni. A bejelentések szerint a programblokk naponta reggel 6 és délután 2 óra között lesz látható. A blokkban óvodásoknak és családoknak egyaránt nézhető műsorok kapnak helyet, a műsorok már ismert címek mellett vadonatúj tartalmak is helyet kapnak.

A 2021/22-es ütemterv bejelentésekor a legnagyobb durranásnak mindenképpen a Cartoonito érkezése számít, amit könnyen kiterjeszthetnek globális ütemtervvé is, ám erről még korai beszélni. A programblokk érkezése mellett egy halom sorozatbejelentés, új évadok vagy nagy visszatérések jellemezték a sajtótájékoztatót.

Nézzük is, milyen tartalmak érkeznek a közeljövőben a csatornára. A legnagyobb meglepetést egyértelműen a Totál Dráma Sziget folytatása jelentette, mey az egyik leghíresebb animációs realityjévé nőtte ki magát az évek során, a berendelt két új szezon pedig vadonatúj szereposztással készül, ám nincs Totál Dráma Chris és a Séf nélkül, így az új évadokban is ők lesznek a műsorvezetők.

Bejelentettek 3 új Ben 10 különkiadást, amelyből az első február legvégén hozzánk is megérkeznek. A három cím, amelyek áprilisban érkeznek:
- Ben 10010 - ebben az epizódben feltűnik Ben 10000, aki összefog a jelenkori Ben Tennysonnal, hogy együtt győzzenek le egy jövőbel fenyegetést
- Ben Gen 10 - ez lényegében egy újabb Ben 10 - Generátor Rex crossovernek ígérkezik
- Alien X-Tinction - egy omni-idegen tűnik fel a színen, aki fenyegetést jelent, ezért egy párhuzamos világ Max nagypapája összehoz annyi Bent és Gwent, amennyi már seregnek számít és akár legyőzhetik a gonoszt.

Vásárolt tartalomként érkezik a Jade Armor. A harcművészeteket imádó Lan Jun egy kivételes tinédzser, akinek meg kell ismernie családja ősi titkait, amely váratlan fordulatok hoz az életébe. Eközben élnie kell tinédzser életét is.

Folytatásokat is bejelentett a WarnerMedia. A rajongók nagy örömére és talán meglepetésére, berendelésre került a Vadócok 4. évada, érkezik az Infinity Train 4. szezonja, a természetfeletti történetekért rajongók pedig a Victor és Valentino 3. évadának bejelentésének örülhetnek.

A folytatások mellett mindig akadnak új projektek is. Évek óta pletykálják már, mostanra pedig hivatalossá vált, hogy fejlesztés alatt áll egy Gumball csodálatos világa film, mely értelemszerűen az alapul szolgáló sorozat nagyszabású kalandjának ígérkezik.



Teen Titans Go! The Night Begins to Shine címen spinoff sorozatot kap a Tini titánok, harcra fel!, melyben értelemszerűen a Titánok visszatérnek a Felragyog az éj világába, ahol egyetlen céljuk megvédeni egy varázslatos kazettát a gonoszok elől., amivel a béke borítható fel.

A Tweety Mysteries munkacímű sorozat története szerint egy tizenéves oknyomozó újságíró és madara, Csőrike együtt oldanak meg rejtélyeket a szülővárosukban. Hibrid élőszereplős/animációs darabnak tervezi a Warner Bros. Animation és a Warner Bros.

A Gross Girls Chuckról és Zoeyról szól, akik legjobb barátokként próbálják túlélni a középiskolai mindennapokat.

Végül pedig a Family Mash-Up szintén munkacímmel rendelkezik egyelőre. A Brady Bunch és a Tökéletes hang (Pitch Perfect) keverékeként jellemzett műsorban egy egyedülálló anya és egy szintén szingli apa összeházasodnak. A bonyodalmat az okozza, hogy az anyának van már három fia, míg az apának három lánya. Az élőszereplős, zenei betétekkel rendelkező sorozat megalkotója Michael Poryes, akinek a Hannah Montana és a That's So Raven is köszönhető.

Rögtön a bejelentés napján két sorozat berendelését erősítette meg a WarnerMedia. Ez a Bugs Bunny Builders. A történet szerint Tapsi Hapsi és Lola az ACME Építőipari Vállalkozásnál dolgoznak, mint csapatvezetők. A csapat tagjai pedig mind egytől egyik olyanok, akiket valójában nem kellene építkezések közelébe engedni. Dodó kacsa, Cucu malac vagy épp Csőrike részvételével általában magukat az építkezések sokszor a legbolondosabb történeteket eredményezik, amit néző láthatott.



A Bea’s Block az HBO Maxon debütál majd, és a Sesame Workshop legújabb animációs, óvodásoknak szóló sorozata. A történet középpontjában az 5 éves Bea áll, aki barátaival különböző kalandok során kedvességet és empátiát teremtenek a közösségükben.

Tom and Jerry Junior címen fejleszteni kezdtek egy új sorozatot a Cartoonito számára, amely animált musical rövidfilmek sorozata lesz, melyben az ikonikus macska-egér páros egy új, tanító szándékú oldaláról mutatkozik be a kisebbeknek.

A Vadócok spinoff sorozatot kap! A Jessica's Big Little World szintén a Cartoonito számára készül, melyben Craig hugicája, Jessica saját kalandokra indul.

Végül pedig vásárolt tartalmak is érkeznek a Cartoonitora: ezek egyik kiemelt címe a Thomas & Friends: All Engines Go, amelyben a híres gőzmozdony és világa 2D formában elevenedik meg, és sokkal jobban a kisebbeket célozza meg mint valaha. Az epizódok minden eddiginél több zenei betétet is tartalmazni fognak. A vásárlások közt megtalálható még a Ladybird Lu és a Mush-Mush & the Mushables . Utóbbi cím már áprilisban érkezik a hazai Boomerangra.

Meglepetésként érhetett sok mindenkit a Cartoon Network irányváltása. Ti mit gondoltok minderről? Akadnak érdekesebb címek is a bejelentettek között. Van olyan köztük, amely érdekelne titeket is?