MENTRUM
Újdonságok

Az HBO GO januári újdonságai

Beköszöntött egy újabb év! Egy rendkívüli év után sincs megállás: Vessük bele magunkat az HBO GO évindító újdonságiba!

A gyengén sikerült decemberi évzárást követően egy új kezdet indulhat az HBO GO-n. Számos sikersorozat tér vissza új évadjukkal, melyekre a magyarul nézőknek a szinkronnal kapcsolatos munkálatok csúszásai miatt kicsit többet kell majd várniuk.

A The CW sorozatai új évadjaikhoz érkeznek, így folytatódnak Hope Mikealson és a Salvatore-diákok kalandjai. A Legacies - A sötétség öröksége 3. évadját kezdi el taposni a hó végefelé, melynek nyitórészei a tavalyi etapból elhalasztott epizódok lesznek. Visszatér Spencer, új főszereplővel Batwoman és Roswellbe is újra beköszöntenek a furcsaságok. Továbbá a hatalmas sikernek örvendő A boszorkányok elveszett könyvének folytatása is érkezik. A rajongók az új évadot akár egyetlen nap alatt is ledarálhatják.

A gyerekeknek szóló Kids-fronton se lesz lazsálás. A megszokottakhoz híven ismét minden héten számíthatnak premierekre a fiatalabbak is. Az előző hónapban megkezdett Nickelodeon-áradat is folytatódik. Ezúttal a Shimmer és Shine, a dzsinn testvérek 2. évada, illetve a Láng és a szuperverdák 4. évada érkezik tőlük. Az ezt a következő hónapokban a SpongyaBob Kockanadrág 9-10. évadai és a Veszélyes Henry, illetve a Mancs őrjárat új részei fogják majd követni. A Cartoon Network/Boomerang részről a Lazy Town folytatódik tovább a 2. évadával és debütál a Tini titánok, harcra fel! is. Rendhagyó módon nem az első, hanem a teljes ötödik évadával. 

A további premierek részletesebben összeszedve:

 

SOROZATOK

ÚJ ÉVAD
A boszorkányok elveszett könyve (2. évad)
2021. január 8., 4:00 - teljes évados bemutató

A 2. évadban újra találkozunk Matthew-val (Matthew Goode) és Dianával (Teresa Palmer), ezúttal az Erzsébet-kori London utcáin, ahova visszamentek az időben, hogy elrejtőzzenek a gyülekezet elől. Nemcsak az elveszett Az élet könyvét keresik, de egy nagy hatalmú boszorkánytanárt is, akiről úgy vélik, megtaníthatja Dianának, hogyan irányítsa a varázslatait. Időközben Diana szeretett nagynénjeinek, Sarah-nak és Emnek el kell rejtőzniük a híres boszorkányvadász, Ysabeau De Clermont ősi kastélyában, a Sept-Tours-ban. Közben Oxfordban Marcus és Miriam védelmezik Nathaniel és Sophie démonokat, akik terhessége már igencsak előrehaladott. Gerbert, Knox, Satu és Domenico az eltűnt Diana és Matthew nyomába erednek, és szeretnék megtudni azokat a titkokat, amelyeket szövetségeseik rejtegetnek előlük.

ÚJ MINISOROZAT | DOKUMENTUM
Tiger
2021. január 11., 3:00 - hetente

Tiger Woods minden idők egyik legnagyobb golfozója és színesbőrű sportolója. A kétrészes, eddig még soha nem látott felvételeket és interjúkat tartalmazó dokumentumfilm részletesen megvilágítja a globális golfbajnok ikon felemelkedését és tündöklését, bukását és visszatérését. Intim képet fest a csodagyerekről, akit a golf iránti elkötelezettsége és rajongása hihetetlen magasságokba emelt. És bemutatja azt a sötét, lefelé tartó spirált, amit bejárt, melynek aljáról sikerült visszatérnie.

ÚJ ÉVAD
A varázslók (5. évad)
2021. január 15. - teljes évados bemutató

A Lev Grossman bestsellerein alapuló sorozat a Brakebills Egyetem, a varázslatra szakosodott titkos intézmény diákjairól szól. Az iskolában a hagyományokkal szakító varázslatoktatás folyik, és egy huszonéves baráti társaság hamar felfedezi, hogy az a mágikus fantáziavilág, amelyről gyermekkorukban olvastak, valóságos – egyúttal súlyos veszélyt jelent az emberiségre. Az 5. évadban Julia, Alice, Eliot, Margo, Penny és a csapat többi tagja próbálja feldolgozni Quentin tragikus elvesztését, és egyúttal újratanulják mágikus képességeiket, amelyekről az előző évadban megfeledkeztek. Azonban nemcsak, hogy visszanyerik varázslatos képességeiket, de túl sok is jut belőlük. A csapatnak, miközben a világvége megakadályozásáért harcol, meg kell küzdenie a túl sok mágiából adódó problémákkal is.

ÚJ ÉVAD
Batwoman (2. évad)
2021. január 19., 9:00 - hetente

Három évvel azután, hogy Batman rejtélyes módon eltűnt, Gotham kétségbeesésbe süllyedt. A köpenyes lovag nélkül a gothami rendőrséggel szemben túlerőbe kerültek a bűnbandák. Jacob Kane és katonai védelmi cége, a Crows Private Security komoly tűzerővel és fegyveres csapatokkal biztosítja a város védelmét. Évekkel korábban Jacob első feleségét és lányát megölték a tűzharcban, ezért egyetlen lányát, aki mindezt túlélte, Kate Kane-t biztonsága érdekében elküldte Gothamből. A katonai iskolából való becstelen elbocsátás és az évekig tartó brutális túlélőkiképzés után Kate hazatér, miközben az Alice Csodaországban nevű banda apját és annak cégét veszi célba. Kate Kane szeretne családjának és városának segíteni, ezért Batwomanként viszi tovább eltűnt unokatestvére, Bruce Wayne örökségét.

ÚJ ÉVAD
Roswell: New Mexico (3. évad)
2021. január 19., 9:00 - hetente

Az új-mexikói Roswellből származó Liz Ortecho 10 évvel ezelőtt, szeretett nővére, Rosa halála után mindent maga mögött hagyott. De mivel apja gyengélkedik, kénytelen hozzá visszaköltözni a turistacsalogató városba. Liz Roswellben újra felkeresi Evanst, tinédzserkori szerelmét, aki rendőrként dolgozik, és újra fellángol közöttük a vonzalom. Ám Liz hamarosan megdöbbentő tény birtokába jut: Max földönkívüli, aki különleges képességeit egész életében titkolta, csakúgy, mint túlvilági húga, Isobel „Izzie” Evans-Bracken és barátjuk, Michael Guerin képességeit. Ahogy az egy évtizedig tartó szétválasztottság után egyre közelebb kerülnek egymáshoz Evansszel, Liznek nehezére esik tovább titkolni az igazságot legjobb barátnője, Maria De Luca és Maria középiskolás exe, Dr. Kyle Valenti előtt.

ÚJ ÉVAD
Spencer (3. évad)
2021. január 19., 9:00 - hetente

Spencer James feltörekvő amerikaifutball-játékos és a South Crenshaw középiskola eminens diákja. Comptonban él, de a Beverly Hills-i gimnázium edzője, Billy Baker leigazolná a helyi csapatába. Spencer édesanyja, Grace és legjobb barátja, Coop meggyőzi a fiút, hogy ezt a lehetőséget meg kell ragadnia. A lehetőség azonban kihívásokkal is jár: Spencernek két világban kell egyszerre helytállnia, a jól ismert környéken és a gazdag Beverly Hills-i miliőben, amely nagyszabású karrier ígéretével kecsegtet. Spencer egy idő után azonban kénytelen beköltözni Billyhez és családjához, hogy megtarthassa a Beverlyhez való átigazolási engedélyét. A sorozat, amelyet az NFL-játékos Spencer Paysinger élete ihletett, az ambiciózus sportoló küzdelméről szól, ahogyan próbálja megteremteni felnőtt életét.

ÚJ ÉVAD
C.B. Strike: Lethal White
2021. január 21. - hetente

Cormoran Strike (Tom Burke) magánnyomozó irodájába egy Billy Knight nevű zaklatott fiatalember érkezik, hogy elmesélje egy sok évvel ezelőtt megfojtott gyermek történetét. Strike-ot eközben Jasper Chiswell miniszter is megbízza azzal, hogy nyomozzon Billy bátyja, Jimmy Knight után, aki zsarolja őt. Miközben Strike és társa, Robin (Holliday Grainger) azon dolgoznak, hogy megfejtsék, a két ügy hogyan függ össze, Robin titokban elmegy a londoni alsóházba. Közben Robin magánélete is bonyolódik, mivel a Matthew-val való kapcsolatára rányomja a bélyegét az, hogy Strike és a vele végzett munka teljes elköteleződést igényel. Ugyanakkor Strike-nak is megvannak a maga problémái: a barátnője bevallja, hogy szerelmes belé, de közben visszatér bonyolult személyiségű exe, Charlotte is, aki terhes.

ÚJ ÉVAD
Legacies - A sötétség öröksége (3. évad)
2021. január 22., 9:00 - hetente

A Vámpírnaplók és a The Originals – A sötétség kora ikonikus hősei és gonosztevői világszerte magukkal ragadták a közönséget. A két sorozat spin-offja, a Legacies – A sötétség öröksége folytatja a természetfeletti lények szerelemről, családról és a saját korlátaink legyőzéséről szóló történeteit. A Salvatore iskolában újra találkozhatunk többek között Klaus Mikaelson lányával, a 17 éves Hope Mikaelsonnal, Alaric Saltzman igazgató mágiaelnyelő ikreivel, Lizzie és Josie Saltzmannal és más fiatalokkal, akik a lehető leghajmeresztőbb módon válnak nagykorúvá, és próbálják kihozni magukból legjobb énjüket... harcolva saját sötét oldalukkal is. Vajon a fiatal boszorkányok, vámpírok és vérfarkasok képesek-e azokká a hősökké válni, akikké szeretnének – vagy gonosztevők maradnak, aminek születtek?

ÚJ SOROZAT
Ez bűn
2021. január 23. - teljes évados bemutató

1981-et írunk. Az új évtized kezdetén Ritchie (Olly Alexander), Roscoe (Omari Douglas) és Colin (Callum Scott Howells) új életet kezd Londonban. A három meleg fiú eleinte idegen egymás számára, de hamarosan összefonódik sorsuk, amelyben nagy szerepe van legjobb barátjuknak, Jillnek (Lydia West) is, és egyre inkább megosztják egymással kalandjaikat. De a láthatáron felbukkan egy új vírus, és hamarosan olyan próbákat kell kiállniuk az életben, amire nem számítottak. Az AIDS-vírus árnyékában felnőtté válva úgy döntenek, hogy hevesebben élnek és szeretnek, mint valaha. Egy sorozat a szerelemről, barátságról, életről és veszteségről Russell T Davies díjnyertes forgatókönyvírótól.

ÚJ SOROZAT
Festés Johnnal
2021. január 23., 5:00 - hetente

ÚJ KÜLÖNKIADÁS
Eufória: Jules
2021. január 25., 3:00

Mivel az Emmy-díjas széria – Zendaya a legfiatalabb színésznő, aki elnyerte a drámasorozat főszereplőjének járó díjat – második évadjának munkálatai a koronavírus-járvány miatt 2021 elejére tolódtak, az HBO két különleges epizód segítségével hidalja át a két évad közötti szakadékot. Miután Jules (Hunter Schafer) otthagyta Rue-t (Zendaya) a vasútállomáson, a lány újra a droghoz nyúl: az első rész azt mutatja be, hogyan ünnepli Rue a karácsonyt. Az epizódot Sam Levinson írta és rendezte.

 

TOVÁBBÁ A KÍNÁLATBAN

2021. január 1.
Az álomdoktor
Lepkék
Vigyél el egy jobb helyre
Gravitáció
A lázadó

2021. január 2.
A Breitner kommandó
Lélekvihar
Tomb Raider (2018)

2021. január 3.
Bagdad árnyékában
Távol a világ zajától

2021. január 4.
30 ezüst: A storyboardról a képernyőre
Eredet

2021. január 7.
Nicholas Nickleby

2021. január 8.
Shimmer és Shine, a dzsinn testvérek (2. évad)
Lazy Town (2. évad)

2021. január 9.
Állati szövetség
Shindisi

2021. január 10.
30 ezüst: Blooperek
A világ mögött
Vadember

2021. január 11.
Szövetségesek

2021. január 14.
The Patriot

2021. január 15.
Tini titánok, harcra fel! (5. évad)

2021. január 16.
Atlantis
De-Lovely - Ragyogó évek
Jakab, Mimmi és a beszélő kutyák

2021. január 17.
30 ezüst: Így készült
Árva Brooklyn
Mind, aki elment
Richard Jewell balladája

2021. január 18.
Phoenix, Oregon

2021. január 21.
Piás polák bérgyilkos

2021. január 22.
Örvényben
Shaun, a bárány: A gazda lámái
Shaun, a bárány: A sportos bárány (teljes évad)

2021. január 23.
Ananász expressz
Rontó Ralph
Szabadon

2021. január 24.
A hazugság művészete
Kutyák szigete
Szibéria és ő

2021. január 25.
Gyávák és hősök

2021. január 29.
Láng és a szuperverdák (4. évad)

2021. január 30.
A szépségkirálynő
Húszévesen meghalsz
Ralph lezúzza a netet

2021. január 31.
A madarász fia
Ragadozó madarak (és egy bizonyos Harley Quinn csodasztikus felszabadulása)

 

FOLYTATÓDÓ ÚJDONSÁGOK

30 ezüst
Az ifjú Sheldon