MENTRUM

Véget ért A Konyhafőnök 7. évada - Megvan a győztes

Övé A Konyhafőnök cím és az ezzel járó 10 millió forint!

Már tradíció A Konyhafőnök Fináléjában a három fogásos menü megalkotása és az is tradíció, hogy a Finalisták ezeket nem egyedül készítik el. A széria korábbi, középdöntős versenyzői csatlakoztak a konyhában Ádámhoz és Armandohoz: Kinga, Matyi, Alex és Krisztián. A Finalisták eldönthették, ki kivel szeretne dolgozni a 3 órás megmérettetés során, nem meglepő módon Ádám testvérét, Alexet és Matyit választotta, Armandoval Kinga és Krisztián főzött együtt. Egykori kékek a kék versenyzőnél, egy volt piros a pirosnál! Alex az egyedüli "színváltó", ráadásul Matyival került egy pultba, akivel a verseny korábbi szakaszában keményen rivalizáltak.

A végső döntés meghozatalában a zsűrinek is akadt segítsége, Peller Mariann, Sváby András és Nagy Ervin személyében. A vendégek ismerősek A Konyhafőnök konyhájában, hiszen korábbi A Konyhafőnök VIP versenyzők révén, voltak már a pult másik oldalán is.

A zsűri döntése alapján, Magyarország új Konyhafőnöke nem más, mint Armando Mundaraín! "A legboldogabb ember vagyok a világon! Nem tudom kifejezni magamat, nem is tudok magyarul beszélni éppen, mert annyira boldog vagyok és annyira pörög az agyam, hogy nem tudok semmit, csak örülök!" – nyilatkozott az első érzéseiről a venezuelai származású Armando, a kékek, azaz Sárközi Ákos versenyzője.

Rácz Jenő vigasztalásképpen Cserepes Ádámhoz is szólt, ami nagyon jól esett az eleinte csalódott, de összeségében büszke második helyezettnek: "Szomorú vagyok, de mégsem, az én szememben győztes vagy! Tudom, mennyi munkád van ebben, ez a munka nem vész kárba. Ez csak a kezdet, ennél nagyobb dolgok várnak Rád! Köszönöm, hogy a Csapatom része voltál!".

Ezzel befejeződött az RTL Klub népszerű gasztro realityje (gyártó: Solaz Media), ahol mindenki megkapta a magáét! Ez a fesztivál nem maradt el!