MENTRUM
Újdonságok

Az HBO GO szeptemberi újdonságai

Ősz! Talán ennyi elég is, hogy egyből tudjuk eljött a szeptember ideje ami a megkezdi a szokásos premierdömping időszakát. A kérdés viszont az lesz, hogy a járvány ideje alatt mennyire fogják tudni tartani a már megszokottakat a tartalomgyártók? Nézzük is meg, hogy az HBO mit kínál havi újdonságaival.

A hónap a szinkront kedvelők számára is hozza az újdonságokat. A korábbi vírushelyzet miatt kialakult összevisszaságok egyre inkább kezdenek rendeződni. Rögtön a hónap elején a Stargirl, a Bezzegszülők és a Légió új évadai is elérhetővé válnak magyar nyelven. Melyet a hónap folyamán a Doom Patrol, a Tökretehetlek, a 4 blocks és A keselyű három napja magyar részei fognak követni. 

A legnagyobb durranás talán kétségtelenül a tengerentúlon HBO Max exklúzív, Ridley Scott kezeinek gondozásából kikerülő nagykaliberű akció sci-fi sorozat, a Farkas gyermekei. A teljesen saját, nem adaptált történetben két androidnak kell szembenéznie a teljesen kipusztult Földön megmaradó veszélyekkel. Érkezik még a világjárvány miatt még májusban eltolt új sorozat, A harmadik nap is. A misztikus drámasorozat főbb szerepeiben Jude Law, Emily Watson, Freya Allan és még mások is. Előzések szempontjából is felvonhatjuk a szemöldökünket. Az RTL kábelcsatornáit már rendesen legyorsulva érkezik a Rejtjelek befejező évada, illetve az AXN vetítésével majdhogynem párhuzamosan, de érkezik a Manifest 2. évada.

Új filmek szempontjából a hónapban kicsit elmaradnak az exklúzív tartalmak. Ennek ellenére viszont az HBO szokásához híven temérdek mennyiségű összehorgászott tartalom várható. A mozisikerek, dokumentum-, és a klasszikus filmek között érkezik az HBO Max különös hangvételű Nemterhes című filmje.

A már rendszeresnek mondható Boomerang Kids-újdonságok sem maradnak el a hónap felhozatalában.  A hónap közepén érkezik a korábban már bemutatkozó Menő Mike első évadának fennmaradó részei. A tévépremier után jócskán, de érkezik a Pat, a kutya, illetve a Bonbon és Betly részei is. A Cartoon Network is végre jobban megmutatja magát. A hó elején rögtön érkeznek az új Ben 10 4. évadának részei. A folytatásban pedig több CN-sorozattal fog erősíteni a szolgáltató.

További sorozatok és filmek amik várhatóak a hónapban alább találhatóak:

 

SOROZATOK

ÚJ ÉVAD
Manifest - 2. évad
2020. szeptember 1. - teljes évados bemutató

A sorozat magával ragadó dráma, tele szívszorító rejtéllyel és az előző évad kérdéseire adott válaszokkal. A viharos repülés során a 828-as járat legénységének és utasainak öt és fél évre nyoma veszett. Az elveszettek azonban visszatértek, új esélyt kaptak az életre. Ám az álmaik elpárologtak, amikor a kézzelfogható, illetve megmagyarázhatatlan veszélyekkel szembesültek. Az új évadban a járat utasai váratlan utazásra indulnak egy világba, amelyet a reményre, szívre és a végzetre alapoztak.

ÚJ ÉVAD
A keselyű három napja (Condor) 2. évad
2020. szeptember 4. - teljes évados bemutató

A második évadban Joe Turner Európában próbálja meghúzni magát, vigyázva arra, hogy ne maradjon sokáig egy helyen, ne hagyjon nyomokat maga után, és ne jelentsen senkire veszélyt, akivel találkozik. Egy napon megkeresi egy orosz hírszerzőtiszt, akinek az életét veszély fenyegeti, és a védelméért cserébe hajlandó felfedni a CIA vezetői között lévő tégla személyét. Joe-nak semmi kedve belebonyolódni az ügybe, ám egy haláleset arra készteti, hogy segítsen neki, és visszatérjen Washingtonba.

ÚJ ÉVAD
Rejtjelek (Blindspot) 5. évad
2020. szeptember 5. - teljes évados bemutató

Az ötödik, egyben utolsó évad egy érzelmi, akciódús utazás, melynek során hőseink megpróbálják teljesíteni küldetésüket. Az előző évad végén Madeline Burke egy dróntámadás útján próbált leszámolni az ügynökökkel, és az FBI-nál átvette a hatalmat. Burke zsoldosokat vet be, hogy végleg leszámoljon a csapattal. Jane és a csapat életben maradt tagjai versenyt futnak az idővel, hogy az üldözőiket lerázva, tisztára mossák a nevüket, miközben megpróbálják megállítani megszállott Madeleine Burke-ot.

ÚJ SOROZAT
Színpad 0 (Escanario 0)
2020. szeptember 13. - teljes évados bemutató

A legjobb kortárs spanyol színdarabok elevenednek meg a képernyőn az HBO Espana által forgalmazott sorozatban. Hat elismert és sikeres darab új vetületet kap az innovatív filmrendezők keze alatt, akik tehetséggel és a legújabb filmkészítési technikával dolgozták át azokat a képernyőre. A sorozat kreátora Irene Escolar és Bárbara Lennie. A két kiváló színésznő ezúttal új területen is kipróbálta magát, a sorozatot nemcsak színészként, hanem producerként és forgatókönyvíróként is jegyzik.

ÚJ SOROZAT
A farkas gyermekei (Raised by Wolves)
2020. szeptember 4. - hetente tripla részekkel

Ridley Scott, a legendás történetmesélő és filmkészítő legújabb munkája egy sci-fi sorozat, amely a világűr ember által történő gyarmatosításának korai időszakában játszódik. A történet színhelye a rejtélyes bolygó, melyen két android – apa és anya – emberi gyermekeket nevel. A vallási különbségek azonban széteséssel fenyegetik az egyre növekvő kolóniát. Az androidok megtanulják, hogy az emberek hitének megértése és ellenőrzése nem is olyan könnyű feladat.

ÚJ MINISOROZAT
A harmadik nap (The Third Day)
2020. szeptember 15. - hetente

A Dennis Kelly forgatókönyvíró-producer (Utópia) nevével fémjelzett minisorozat két 3-3 epizódból álló szegmensből áll: a Nyárból és a Télből. Az előbbiben Sam (Jude Law) egy rejtélyes szigetre kerül a brit partok közelében. Találkozik a szigetlakók egy csoportjával, akik bármi áron készek megvédeni a hagyományaikat. A Tél című részben Helen (Naomi Harris), az erős akaratú kívülálló azért érkezik a szigetre, hogy választ kapjon a kérdéseire. Ezzel azonban összetűzést robbant ki.

ÚJ SOROZAT
Akik mi vagyunk (We Are Who We Are)
2020. szeptember 15. - hetente

Az Oscar-jelölt Luca Guadagnino (Szólíts a neveden) egyedülálló filmes stílusát most nyolcrészes sorozatban élvezhetjük az HBO jóvoltából. A két amerikai gyerek egy olaszországi amerikai katonai támaszponton él. Tanúi lehetünk a felnőtté válásuknak: a barátságuknak, identitáskeresésüknek, az első szerelemmel való találkozásuknak, minden olyan dolognak, ami egy tinédzsert foglalkoztat. A történet bárhol a világban megeshet, de ebben az esetben olasz-Amerika kis szegletében játszódik.

ÚJ MINISOROZAT
Des
2020. szeptember 15. - teljes évados bemutató

A háromrészes minisorozat az Egyesült Királyság történetének hírhedt bűnügyét, a sorozatgyilkos Dennis Nilsen esetét dolgozza fel. Három ember, Nilsen, Peter Jay főnyomozó és Brian Masters életrajzíró szemszögén keresztül a sorozat feltárja a bűncselekmény személyes és szakmai következményeit. Nilsen 1978 és 1983 között fiatal fiúkat és férfiakat gyilkolt a lakásában. A zsaruk csak akkor jöttek rá, kivel van dolguk, amikor a ház eltömődött csatornájában hús- és csontmaradványokat találtak.

ÚJ SOROZAT
Patria
2020. szeptember 27. - dupla részes bemutató, utána hetente

Az ETA nevű szeparatista szervezet erőszakkal küzd Baszkföld elszakadásért. A három évtizeden átívelő történet két család szemszögéből mutatja be a drámai helyzetet. Bittori és családja élete összeomlik, amikor az ETA meggyilkolja a férjét. Mindez véget vet a barátnőjével, Mirennel való kapcsolatának is, akinek a fia az ETA tagja. Mindkét családnak meg kell küzdenie a gyásszal és az erkölcsi ellentmondásokkal. De egy napon vajon képesek lesznek-e a megbocsájtásra? Fernando Aramburu regényéből.

ÚJ SOROZAT | DOKUMENTUM
A káosz ügynökei (Agent of Chaos)
2020. szeptember 25. - dupla részekkel

A 2016-os elnökválasztáson nemcsak Donald Trump győzelme okozott meglepetést, hanem az is, hogy Oroszország beavatkozott az amerikai belpolitikai küzdelembe. Az alkotók ennek járnak utána, hogyan próbálták aláásni a demokráciát.

 

FILMEK

ÚJ FILM
Nemterhes (Unpregnant)
2020. szeptember 11.

A tizenhét éves Veronica sohasem gondolta volna, hogy elbukik egy teszten, egészen addig, amíg azon találja magát, hogy egy műanyag rudat nézeget két halvány rózsaszín vonallal. Az ígéretes jövő most tűnik el a szeme elől, Veronica pedig olyan döntést hoz, amiről soha nem gondolta volna hogy meg kell hoznia. Ez a nehéz döntés egy kilencszáz mérföldes utazásra indítja Új- Mexikóba az egykori legjobb barátnőjével, Baileyvel, ahol rájönnek, hogy az egyik legfontosabb dolog az életben a barátság.

ÚJ KÜLÖNKIADÁS
Tengerparti elit (Coastal Elites)
2020. szeptember 13.

Öt karanténba zárt ember szenvedélyes vallomása arról, hogyan érintette életüket a 2020-as koronavírus-járvány. Amikor a karantén okozta elszigeteltségre frusztrációval, vidámsággal és önmegfigyeléssel reagálnak. A Bette Midler, Kaitlyn Dever, Dan Levy, Sarah Paulson és Issa Rae főszereplésével készült rendhagyó vígjáték feltárja, hogyan küzdenek a politikával, a kultúrával és a járvánnyal. Ahogy a példátlan események kibontakoztak, az eredetileg színpadra szánt darab átkerült a képernyőre.

ÚJ FILM | DOKUMENTUM
On the Record
2020. szeptember 1.

A film Drew Dixon kísérteties történetét meséli el, aki Method Man és Mary J. Blige, Estelle és Kanye West, valamint Whitney Houston slágereinek megszületésénél bábáskodott. A producer sokáig hezitált, hogy a MeToo mozgalom hajnalán kiálljon a nyilvánosság elé, és szexuális zaklatással vádolja a hip-hop mogult Russell Simmonst. A film nemcsak Dixon történetét meséli el, de más sorstársaiét is – Sil Lai Abrams, Sherri Hines, Jenny Lumet és Alexia Norton Jones – akik túl gyakran maradnak csendben.

 

 

TOVÁBBÁ A KÍNÁLATBAN:

2020. szeptember 2.
Hívd anyát (Call Mom)

2020. szeptember 4.
Achoura
Ben 10 - 4. évad

2020. szeptember 5.
Egy esős nap New Yorkban (A Rainy Day in New York)

2020. szeptember 6.
Jojo nyuszi (JoJo Rabbit)
Fomo: Megosztod és uralkodsz
Drakulics elvtárs
A Belko-kísérlet (The Belko Experiment)

2020. szeptember 7.
Legbelső félelmem (Primal Fear)

2020. szeptember 13.
Előre (Onward)
Megbocsátasz valaha? (Can You Ever Forgive Me?)
Crack - A kezdet (The Crack: Inception)

2020. szeptember 12.
Ne játssz a tűzzel (Playing with Fire)
A bűn királynői (The Kitchen)
Lola (Lola Vers La Mer)

2020. szeptember 11.
Az átok háza (The Grudge)
Menő Mike (Mighty Mike) 1. évad folytatása

2020. szeptember 17.
Elvált szülők felnőtt gyermekei (A.C.O.D.)

2020. szeptember 18.
Collini nem beszél (The Collini Case)
Pat, a kutya (Pat the Dog) - 1. évad

2020. szeptember 19.
Rutmusszekció (The Rythm Section)
A híres Ron Burgundy legendája (Anchorman: The Legend of Ron Burgundy)

2020. szeptember 20.
Bad Boys: Mindörökké rosszfiúk (Bad Boys Forever)
Inkább lennék özvegy (Hope Gap)
Kezdőbetűk: S.G. (Initials S.G.)

2020. szeptember 24.
A csúf igazság (The Ugly Truth)

2020. szeptember 25.
Amigo
Bonbon és Bently (Taffy) - 1. évad

2020. szeptember 26.
Anchorman: A legenda folytatódik (Anchorman 2: The Legend Continues)
Alice
Az U.N.C.L.E. embere (The Man of U.N.C.L.E.)

2020. szeptember 27.
Judy
Téli menedék (He Lodge)

2020. szeptember 28.
A holtak útja (Bringing out the Dead)
A rettegés arénája (The Sum of All Fears)

 

FOLYTATÓDÓ ÚJDONSÁGOK:
Lovecraft Country
Beavatási eskü (The Vow)
104-es szoba (Room 104)
Mesés elnökünk (Our Cartoon President)
John Oliver-show az elmúlt hét híreiről (Last Week Tonight with John Oliver)