MENTRUM
Ifjúsági

A Jégvarázs Olafja eredetsztorit kap

A Once Upon a Snowman kisfilm Olaf eddig elmondatlan történetét meséli el.

A Disney még idén tavasszal, a járványhelyzet elején a művészei segítségével otthon készített néhány Jégvarázs-kisfilmet, melyben Olaf keveredett mindenféle kalamajkába. Az egeres cég tovább folytatja ezt a sorozatot. A következő rész címe Once Upon a Snowman lesz, és ahogyan a címe is sugallja (Egyszer volt egy hóember), a nyárszerető hóembert helyezi újfent középpontba.

A készülő kisfilm kicsit feleslegesnek tűnik, egy újabb rókabőrnek, amin a Disney nyerészkedne, hiszen látva az első részt, Olafnak nagyjából már megkaptuk az eredetsztoriját. A most közöltek szerint a kisiflm a Jégvarázs alatt, de még a Jégvarázs 2. előtt játszódik. Megismerhetjük Olaf útját, miután Elza megalkotta őt a Jégvarázsban. Első lépései Arendelle havas hegycsúcsai viszik őt, ahol felfedezi miért is szereti ő annyira a nyarat. Ezután ismerkedik meg Annával, Kristoffal és Svennel.

Az eredeti változatban újra Josh Gad szólaltatja meg Olafot, a rendezői székben pedig Trent Correy, a Jégvarázs 2. animációért felelős személy és Dan Abraham, storyboard művész foglal helyet.

A Once Upon a Snowman október 23-án exkluzívan a Disney+-on debütál Amerikában.