MENTRUM
Videók
Mozi

DC FanDome: A The Batman előzetese olyan komor, mint kell legyen

Matt Reeves rendezésében Robert Pattinson debütál a denevérember szerepében.

A DC FanDome keretein belül minden, ami DC, képviseltette magát. Legyen az sorozat, film, vagy képregény, itt megtalálható volt a képregényóriás berkeiből. Szeptember 12-én pedig jön a második felvonás, ahol a cosplay, az animációk és további érdekességek kerülnek terítékre. De most ugorjunk vissza a hétvégére, ahol a különböző felcsigázó morzsák után bemutatkozott a The Batman legelső előzetese.

A The Batman, hasonlóan a 2019-es Jokerhez, egy teljesen különálló sztori, nem célja az univerzum építés, legfeljebb a sajátja, történetileg pedig egy fiatal Batmant láthatunk, aki konkrétan csak a második évében jár a szuperhősi érájának. A rendező szerint egy noir stílusú filmet fogunk kapni, melyben gyilkosságok sorozata kell ahhoz, hogy felszínre kerüljön a gothami korrupció és az, hogy ez hogyan kapcsolódik a Wayne családhoz.

A címszerepet az először a rajongók által kétkedve fogadott Robert Pattinson (Twilight) alakítja, akit az alábbi előzetes alapján rögtön szívükbe fogadták a fanok. Zoë Kravitz (Hatalmas kis hazugságok, A beavatott) ölti magára Selina Kyle/Macskanő gúnyáját, Jeffrey Wright (Westworld, OG, Az Éhezők viadala) Gordon felügyelő ballonkabátját veszi magára, Andy Serkis (A majmok bolygója-trilógia, A gyűrűk ura, Fekete Párduc) pedig Alfred egyenruhájában díszeleg és tanítja az ifjú Bruce úrfit. A gonoszok szerepében Colin Farrell mint Pingvin tűnik fel, Paul Dano pedig a Rébuszt alakítja majd.

A The Batmant Matt Reeves rendezi, aki olyan filmekért volt korábban felelős, mint a Cloverfield, az Engedj be! vagy A majmok bolygója: Háború. A film forgatását már korábban elkezdték, de a járvány miatt le kellett állítani a munkálatokat. A jelenlegi tervek szerint szeptemberben folytatódhatnak a munkálatok.




A The Batman egyébként egy spinoff sorozatot is kap az HBO Maxre, mely a film előtt egy évvel játszódik és a gothami rendőrség lesz a központja, ahogy a korrupció beoson a rendőrök közé.

A Matt Reeves rendezte The Batman a jelenlegi tervek szerint 2021. október 1-jén nyithat a mozikban.