MENTRUM
Ifjúsági

Spinoffot kap A klónok háborúja - jön a The Bad Batch

A Disney A klónok háborúja végeztével sem mond le a Star Wars eme világáról, berendelte ugyanis a spinoffját. És már 2021-ben tervezik az elindítását.

A Star Wars: A klónok háborúja sikere kétségtelen. 2008-ban mutatkozott be, akkor még a Cartoon Network-ön, ám mikor a Disney felvásárolta a Lucasfilmet, 2013-ban kaszát kapott a sorozat. A rajongók végtelen kitartásának köszönhetően 2020-ra elkészült a 7. és egyben utolsó évad, mely már a Disney+-ra készült. Az utolsó évad korábban el nem készült koncepciókon, félkész epizódokon alapult, amiket természetesen immár befejezett a stáb.

A 7. évad első néhány része Anakin Skywalker és Rex kapitány közös kalandját mutatja be, akik összefognak egy különleges rohamosztagos csapattal, a The Bad Batch nevűvel. A csapat tagjai egyenként kivételesek egy-egy bizonyos dologban, legyen az pontosság vagy erő. 

A Disney most lényegében ezen sztoriban bemutatott csapatnak ad egy spinoffot, egy saját sorozatot. A Star Wars: The Bad Batch történetileg nem sokkal a 66-os parancs eseményei után veszi fel a fonalat, mikor az osztag menekülni kényszerül.

Dave Filoni (Star Wars: A klónok háborúja, The Mandalorian) visszatér a vezető produceri feladatkörbe. Mellé csatlakozik még Athena Portillo (Star Wars: A klónok háborúja, Star Wars: Lázadók), Brad Rau (Star Wars: Lázadók, Star Wars: Ellenállás) és Jennifer Corbett (Star Wars: Ellenállás).

A sorozat már 2021-ben bemutatkozik a Disney+ felületén.