MENTRUM
Ifjúsági
Újdonságok

Az M2 augusztusi újdonságai

Két új sorozat is érkezik augusztus közepén az M2 gyerekcsatornára, és a magyar animációkról sem feledkeznek meg.

Mimi és Líza - új sorozat
15-étől hétvégente 08:25-kor

A vidám Líza szomszédságába egy nap új lakó költözik. Mimi, a vak kislány új világot mutat meg Lízának. Hogyan lehet látni, ha nem a szemünkkel? Hogyan érzékeljük a színeket, a környezetünket, a másik embert, ha nem látunk? Mimi segítségével megtanuljuk, hogy kezünk és tapintásunk, az orrunk és szaglásunk mégis mennyi mindent láttat velünk, és közben rájövünk, hogy bizony sokkal többet tanulunk és felfogunk a világból. Ami Mimi fantáziájának köszönhetően sokkal érdekesebb és izgalmasabb, mint azt elsőre gondolnánk. 

A bájos szlovák sorozat alapja egy könyv, mely 2013-ban Szlovákiában díjat is nyert. A kedves történetek az empátiára tanítják a gyerekeket, arra, hogy elfogadjuk, segítsük és megértsük egymást.

Szindbád és a 7 galaxis - új sorozat
16-ától hétvégente 13:10-kor dupla résszel

A Bőség- és az Ínség bolygó között feszültség támad. A galaxis császárnője a probléma megoldásához, Szindbádot és csapatát hívja segítségül.

Városi legendák - 2. évad újabb részei
12-étől hétköznap és szombaton 21:00-kor

Mindenki hallott már sok olyan történetet, amelyek így kezdődnek: az apukám testvérének a barátnője mesélte, a szomszéd fiának a kutyájának az előző gazdájával történt, vagy éppen a barátom barátjának a volt albérlőjének a nagybátyja mesélte, hogy... Ezen történetek realitását alátámasztó kezdet aztán sokszor olyan irányba fordul, olyan végkifejletbe torkollik, amelyre senki nem számít....

Heidi - 2. évad
21-étől hétköznap 18:50-kor

Az évadnyitóban: Peter fogalmazást ír A legjobb barátom címmel. Heidivel való megismerkedését, barátságát és közös kalandjait meséli el. Bátran ír arról az időszakról, amikor még zavarta a kislány jelenléte és arról is, hogy régebben milyen féltékeny volt Clarára.

Állati küldetés - új sorozat, csatornapremier
24-étől hétköznap 16:40-kor

Chris és Martin krokodilfészek küldetésen vannak  a Nílus folyónál. Avivának meg szeretnék mutatni, hogy a krokodilok hatalmas termetük ellenére milyen nagy odaadással gondozzák kicsinyeiket.

Sam, a tűzoltó - 11. évad, csatornapremier
25-étől hétköznap 18:40-kor

Jo és társa kifejlesztették a Tűzoltókutya 2000 robotkutyát, csak az a baj, hogy a robot nem ismeri fel az embert. Továbbfejlesztik a robotot, de az eredmény továbbra is lehangoló. Norman Oryce természetesen ebből sem maradhat ki!

A mancs őrjárat - 2. évad, csatornapremier
27-étől hétköznap 19:25-kor

Az évadnyitóban: Valami rejtélyes dolog történik Turbó kapitány hajóján. Minden eltűnik, ami ehető, így nem csoda, ha a kapitány a kutyikhoz fordul. /  Egy kis delfin elindul az öbölből, és felfelé úszik a folyón. Ez viszont nagyon veszélyes neki, hiszen a folyó helyenként meglehetősen sekély, így előfordulhat, hogy fennakad egy sziklán. Itt a Mancs őrjáratra van szükség!

Franklin és barátai - 4. évad, csatornapremier
29-étől hétvégente 07:20-kor

Az évadnyitóban: Az erdei iskolában szép feladatot kapnak a kisállatok. Minden erdei lakót be kell mutatniuk, interjút készítenek a felnőttekkel. Franklin és Medve azonban kifutnak az időből, nem mennek el Mormota bácsihoz. Pedig Mormota bácsi finom sütivel és sok érdekességgel várja őket...Az iskolában a találmányokról tanulnak. Franklint annyira fellelkesíti az óra, hogy elhatározza, ő is feltaláló lesz.

Babi kávézója - új sorozat, csatornapremier
30-ától hétvégente 06:30-kor

Az évadnyitóban: Ábránd nagyija látogatóba érkezik, és a kislány szeretné őt meglepni egy igazi finomsággal, amit Nana nagyi is mindig készít. Minden hozzávaló megvan, Ábránd mégis aggódik, hogy valamit kifelejtett. Pedig dehogy! A szíve - lelke benne van, a nagyi szerint ugyanis az kell az igazi finomsághoz. Vagyis a szeretet! / A lányok gyümölcsöket rendelnek a kávézóba, Rebarbara viszont átirányítja magához. Kivéve a citromot. Jáspis és Bűbáj feltalálja magát, és a citromból is képesek nagyon finom smoothie-t készíteni.