MENTRUM

A Disney új filmjét exkluzívan az HBO mutatja be

A 12 éves Artemis Fowl, akinek a felmenői mind-mind briliáns bűnözők, erőt és ravaszságot is igénylő küzdelembe keveredik azokkal a nagy hatalmú, titokzatos tündérekkel, akik talán apja eltűnése mögött állnak. A Disney új, Artemis Fowl című filmje augusztus 9-én érkezik az HBO GO-ra és augusztus 23-án HBO-ra.

Az Artemis Fowl Eoin Colfer lebilincselő fantasy bestsellerén alapul, amely a 12 éves zseninek, Artemis Fowlnak a történetét meséli el. A fiú, akinek az összes felmenője briliáns bűnöző, kétségbeesetten próbálja megmenteni elrabolt apját. Ahhoz, hogy kifizethesse a váltságdíjat, Artemisnek be kell épülnie egy ősi, titkos civilizációba – a tündérek hihetetlenül fejlett világába – és meg kell szereznie az emberrabló számára az Aculost, a tündérek legféltettebb, varázslatos szerkezetét. A ravasz Artemis veszélyes tervet eszel ki az elrejtett tárgy előkerítésére – annyira veszélyeset, hogy végül kockázatos elmeháborúba keveredik a nagy hatalmú tündérekkel.

Az Artemis Fowlt Kenneth Branagh rendezte, főszerepeiben Ferdia Shaw, Lara McDonnell, Josh Gad, Tamara Smart, Nonso Anozie, Josh McGuire, Nikesh Patel és Adrian Scarborough, illetve Colin Farrell és Judi Dench láthatók. A film producere Kenneth Branagh és Judy Hofflund (az Amerikai Producerkamara tagjai), executive producere Angus More Gordon és Matthew Jenkins.

Kenneth Branagh szavaival: “Az Artemis Fowl egy igazán eredeti történet. Ilyen nehéz időkben remek társaságot jelent egy tizenkét éves bűnözőzseni. Ez az eszes, vicces és végtelenül cool srác új világokba viszi el a nézőket és felejthetetlen figurákat ismertet meg velük, miközben a varázslatba jó adag csetepatét is kever. Mindene a családja, és (habár ezt sosem ismerné el) ő épp olyan büszke lenne arra, hogy családok világszerte most először együtt élvezhetik a képernyőn a bámulatos kalandjait, mint én.”

A Disney Artemis Fowl című produkciója augusztus 9-én debütál az HBO GO-n, magyar felirattal és az augusztus 23-án az HBO-n, szinkronnal