MENTRUM
Ifjúsági

Filly Funtasia címen vásárolt új sorozatot a Minimax

Az Imira Entertainment sorozatára csapott le az AMC CE, a Minimax anyavállalata. Az Én kicsi pónim világára hasonlító széria még idén bemutatkozhat nálunk.

A Filly Funtasia című sorozat több országban is bemutatkozott már, így Olaszország és Kína után a Minimax nézőit is könnyen meghódíthatja. Az Imira Entertainment ugyanis megállapodást kötött az AMC-vel a Filly Funtasia több országban való sugárzására.

A Minimax ezt az inkább lányoknak szánt szériát több országban is vetíteni fogja Magyarország mellett, úgy mint Románia, Csehország, Horvátország, Szerbia, Szlovénia, Szlovákia stb. A hírek szerint a teljes első évad érkezik, azaz mind a 26 rész, mely epizódonként 22 percesek.

A sorozat története Rose-ra, az egyszarvúra fókuszál, aki a Királyi Varázsakadémián tanul, Funtasia királyságában. Barátaival ebbe a különleges iskolába járnak, ahol mágikus képességeiket fejleszthetik váratlan varázsitalok kikeverésével vagy varázslatok gyakorlásával. Rose természetesen tizenévesként a mindennapi tini problémáival is meg kell küzdjön, miközben megismeri a körülötte levő varázslatos világot.

A Filly Funtasia egy kompjúter-animált fantasy sorozat, mely a Filly játékokon alapszik, alkotója Jacob és Henrik Andersen. A játék a hong kong-i Dracco számára készült.