MENTRUM
Szinkron
Ifjúsági

A Botcsinálta boszi magyar hangjai

Bemutatkozott az eddig itthon csak felirattal látott sorozat az M2-n is, ahol végre kapott szinkront is.

Mildred Hubble egy átlagos angol kislány, aki az édesanyjával él együtt. Egészen addig a napig, míg egy seprű nem landol a lakásuk erkélyén. Ez már önmagában is furcsa, hát még mikor kiderül, hogy a seprűvel együtt egy Maud Spellbody nevű boszi is megérkezik. És attól a naptól kezdve minden megváltozik Mildred életében. A két kislány együtt repül el, és iratkozik be a Cackle Akadémiára. Ebben az iskolában tanulnak a leendő boszorkányok, és bizony nagyon úgy tűnik, Mildred is közéjük tartozik. De csak úgy tűnik, vagy Mildred vajon igazi boszorkány? Minden kezdet nehéz - tartja a mondás, de itt talán nemcsak a kezdet az. Mert hiába tesz meg Mildred mindent, mintha mégis ő lenne a legügyetlenebb. Egy igazi botcsinálta boszi. 1. rész tartalmaAddig a napig, amíg Maud Spellbody nem landol egy seprűvel az erkélyükön, Mildred Hubble teljesen átlagos életet él. Ám rövid ismeretségük ellenére, hamarosan az is kiderül, hogy nem csak Maud, hanem Mildred is boszorkány. A két lány pedig együtt indul útnak a Cacle Akadémiára, a boszorkányképző iskolába. Az iskola igazgatónője, a jó lelkű Miss Cackle segít nekik, hogy eligazodjanak. erre a segítségre pedig szükség is van, hiszen az igazgató-helyettes, Hecate nem nézi jó szemmel a két ügyetlen boszi lépéseit. Vajon felveszik Mildredet? Hiszen ő semmit nem tud a boszorkányok világáról. De az események gyorsan történnek, nincs ideje gondolkozni, így a kislány hamarosan a vizsgateremben találja magát.

Igazán színesre sikeredett a Masterfilm Digital stúdiójában készült szinkron, meg kell hagyni. Egyfelől kihívás lehetett a rendezőnek is csak színésznőket találni mindenféle korosztályból, mivel a Wikipédia szerint is egyetlen főbb férfi szereplő található a sorozatban, a többiek nők. Másfelől a sorozat színészi játékával is vannak gondok, így szinkronizálni sem lehetett könnyű. A magyar hangokat külön ki kell emelni, hiszen olyan nevek is feltűnnek, akiket gyereksorozatokban ritkán, vagy egyáltalán nem hallani. Nézzük is kikről van szó:

Mildred Hubble - Szűcs Anna Viola
Maud Spellbody - Kobela Kira
Miss Ada Cackle - Kubik Anna
Miss Joy Hecate Hardbroom - Ráckevei Anna
Ethel Hallow - Gyarmati Laura
Miss Gwendolyn Bat - Bókai Mária
Julie Hubble - Szitás Barbara
Miss Dimity Drill - Nádorfi Krisztina
Esmeralda Hallow - Koller Virág

További magyar hangok: Mayer Szonja, Pál Zsófia

Bemondó: Korbuly Péter
Magyar szöveg: Széplaki Éva
Szerkesztő: Németi Biczó Katalin
Hangmérnök és vágó: Nikodém Norbert
Gyártásvezető: Kovács Mariann
Szinkronrendező: Hornyák Mihály
Produkciós vezető: Pitka Irén

A szinkront az MTVA megbízásából a Masterfilm Digital készítette.

A Botcsinálta boszi hétvégente 13 óra után látható az M2-n változó időpontokban, szinkronnal. Aki darálni szeretne, a Netflixen az első 3 évad megtalálható magyar felirattal.