MENTRUM

A LEGO új sorozata egy kínai regény alapján készül

A Nyugati utazás mindennek az alapja.

A LEGO hivatalosan is bejelentette, hogy egy új szettet és a hozzá készült sorozatot mutat be hamarosan, mely egy híres kínai mitológiai regényen alapszik. A Monkey Kid nyolc különböző szettel és egy kézzel rajzolt animációs sorozattal indul világhódító útjára.

A LEGO sajtóközleménye szerint a Monkey Kid története újraálmodja a Majomkirály " szeretett, legendás alakját, és a klasszikus Nyugati utazás című regényből ismert más szereplőket. A 16. századi mese a kínai irodalom négy legjelentősebb klasszikus regényéből az egyik." A történet szerint a kínai Majomkirály mágikus pálcájával legyőzte a gonosz Bikadémon királyt és bezárta őt egy hegy mélyébe. A sorozat a jelenkori Kínában játszódik, amikor a sors úgy hozza, hogy egy tészafutárfiú megtalálja a mágikus pálcát. MK, a szerencsés fiú és barátai hamarosan izgalmas, varázslatos kalandokban találják magukat.

A sorozaton lassan már két éve dolgoznak a készítők, amely szoros együttműködésben készült kínai gyerekekkel és szülőkkel, hogy a feldolgozott téma minél közelebb legyen a kínai kultúrához, miküözben tiszteletben tartja a hagyományokat. 

A sorozat, amelyben MK, vagyis Monkey Kid hőssé válásának útját követhetjük, az alábbi előzetest kapta:


A LEGO Monkey Kid jelenleg nem rendelkezik hivatalos bemutató dátummal, de az elkövetkező hónapok során biztosan megtalálja majd az otthonát, sőt, minden bizonnyal magyar bemutatóra is számíthatunk. Az első szettek a sorozathoz amúgy már elérhetőek a LEGO oldalán.