MENTRUM
Újdonságok

A Da Vinci júniusi újdonságai

Készüljünk együtt a Da Vincivel megünnepelni június két fontos világnapját, illetve egy dokumentumfilm bemutatásra kerül a sci-fi kedvelőknek.

Az univerzumok közös világa
14-én 22:00-kor


Készülj elfelejteni a valóságról alkotott prekoncepciókat, és nyiss ajtót a lehetőségek világának! Van egy elképzelés, ami egykor annyira radikálisnak számított, hogy csak az említése is őrültégnek hangzott. Ma viszont a tudósok az elgondolhatatlant is elgondolják. Műsorunkban megmutatják a bizonyítékokat arra vonatkozóan, hogy az univerzumunk csak egy a végtelen számú közül egy hatalmas multiverzumban. Különböző elméleteket ismerhetünk meg, hogyan létezhetnek ezek a párhuzamos univerzumok. És mi melyikben vagyunk? Ki tudja!

Környezetvédelmi Világnap
5-én 17:30-20:00 között


Június 5-én ünnepeld velünk a Környezetvédelmi Világnapot, és figyelj arra, miért olyan fontos vigyázni erre a csodálatos bolygóra.

A Te tudtad? műsorunkban a klímaváltozással, a Csináld magad okosságokban a levegő erejével foglalkozunk.

Sokaknak a munkája a környezetvédelem. A Ha felnövök sorozatban Michalea megismeri a városi kertészeket, akik friss zöldségeket termelnek egész évben, a város közepén. Erdőmérnökökkel is találkozik, akik erdőket telepítenek, hogy a fák tisztítsák a levegőt, és ellássanak bennünket oxigénnel.

Ha otthon maradunk, akkor lehet kreatívan újrahasznosítani. A Ne dobd ki! remek ötleteivel csipszes zacskóból készülhet ékszer, papírdobozból robogó.

Tarts velünk június 5-én, és csodálkozz rá!

17:30 Ne dobd ki! – Szörny Vincent Van Gogh-gal
18:00 Ne dobd ki!– Műanyag teke Salvador Dalíval
18:30 Ha felnövök – Városi farmer / Ha felnövök– Erdőmérnök
19:00 Te tudtad? – Szezonális tudomány
19:30 Csináld magad okosságok – A levegő ereje

Az óceánok világnapja
8-án 20:00-00:00 között


Miért hívják a Földet kék bolygónak? Mert több, mint 70%-át víz fedi! Az óceánok világnapja arra hívja fel a figyelmet, milyen fontosak számunkra az óceánok és a bennük lakozó élőlények – a kicsi organizmusoktól kezdve a legnagyobb földön élő állatig, a bálnáig.

A Jéghegy akció c. dokumentumfilmben egy csapat tudós az óceánon harcol a hideg ellen, és az idő ellen is, mivel a jéghegyek olvadásnak indultak. A Klímaváltozás számokkal kifejezveés a Te tudtad? a globális felmelegedéssel foglalkozik, s annak az óceánokra és a világunkra gyakorolt hatásával. A természet ereje!

Június 8-án tarts velünk a Da Vinci TV-n!

20:00 Klímaváltozás számokkal kifejezve
21:35 Te tudtad?–Tomboló viharok
22:05 Jéghegy akció – Jéghegy születik
23:00 Jéghegy akció– A jéghegy élete és halála