MENTRUM
Ifjúsági

Hollywood mozifilmet készítene a One-Punch Man animéből

A filmet a Sony hozná tető alá.

A Japánban és világszerte egyaránt népszerű anime és manga, a One-Punch Man Saitama történetét dolgozza fel, aki történetesen egy szuperhős, képessége, hogy egyetlen ütéssel leveri bármelyik ellenfelét. Célja, hogy egy méltó ellenfelet találjon, miután a gonosz elleni küzdelem már eléggé untatja.

A Variety információi szerint Avi Arad és produkciós cége fogja legyártani a filmet Scott Rosenberg és Jeff Pinkner forgatókönyvei alapján. Avi Arad cége felelt a Pókember: Irány a Pókverzum!, a Páncélba zárt szellem vagy a Deadpool filmekért. Rosenberg és Pinkner pedig a Venommmal elért sikereik miatt kerülhettek előtérbe a Sony berkeiben. Talán sikerül újra olyat alkotniuk, ami megfelel a nézők igényeinek. Ráférne a zsánerre, ugyanis eddig még nem volt olyan anime adaptálás akár Hollywoodban, akár Japánban, ami maradéktalanul osztatlan sikert aratott volna.

A One-Punch Man sikerét mi sem bizonyítja jobban, hogy 2009-es megalkotása egy webes képregény formájában történt, amit később nyomtatott kiadás követett, majd egy elismert tévés anime sorozat is készült belőle, illetve egy video- és mobiljátékkal is büszkélkedhet.

A hír frissességéből adódóan a Sony még sem szereplőt, sem rendezőt, de még bemutató dátumot sem jelentett be. Sőt, mivel egyelőre csak fejlesztés alatt áll a projekt, ezért még könnyen megtörténhet, hogy végül elkaszálja az ötletet a stúdió.