MENTRUM
Újdonságok

Az HBO GO májusi újdonságai

Újdonságok számával egy kissé megcsappant kínálat fogadja a nézőket. Egyelőre nem biztos, hogy a világjárvány miatt vagy alapból ennyivel készült az HBO GO erre a hónapban.

Végre érkezik az eredetileg áprilisra tervezett, de később májusra halasztott Ez minden, amit tudok. Nagy meglepetésünkre érkezik a Doom Patrol következő évada a világpremierrel egyidőben az HBO GO kínálatába. A május 29-i dátum pedig nem véletlen, ugyanis a tengeren túlon ezen a napon indul el a WarnerMedia (a magyar HBO anyacégének) vadiúj streaming-szolgáltatása az HBO Max, ahol exkluzív tartalomként lesz megtalálható a sorozat folytatása. A DC-tartalmakból azonban nem csak erre kell számítani, mert beköszön egy új szuperhős is: Stargirl. Főszerepben pedig Brec Bassinger ("Álmok éjszakája", "Bella és a bulldogok").

Nemrég érkezett az HBO saját gyártása ami az orosz Nagy Katalin életét dolgozta fel Helen Mirren főszereplésével. Most azonban ismét érkezik egy sorozat, mely ugyanezt az utat kívánja kijárni más szemszögből. A két sorozatot úgy kívánják megkülönböztetni egymástól, hogy az érkezőnél odabiggyesztettek egy "A kezdetek" alcímet is.

Tovább folytatódik az április végén váratlanul megkezdett Marvel filmözön. A hónapban érkeznek a felhozatalból eddig kimaradtak.

Már visszaemlékezni sem tudunk, hogy az HBO mikor hozott el utoljára (csak a rend kedvéért, ez a Megtalálsz Párizsban 2. évada volt) tényleges premiertartalmat a Kids részlegébe. Most azonban végre köszönthetünk egy újdonságot a híres karakter beszédmentes japán feldolgozásában. A Pingu a városban pont a hónap közepén érkezik. Továbbá a vásárolt Disney-tartalmakból is érkeznek újabb darabok. Az előző hónap végén szintén elhalasztott Star Wars: A klónok háborúja végre kipörög a hónapban és sajnálunkra csupán a 3. évadtól kezdődően, de érkezik a Phineas és Ferb is.

 

ÚJ SOROZAT
Betty
2020. május 2. (szombat), 5:00

A Skate Kitchen átirata New Yorkban játszódik, és egy fiatal nőkből álló sokszínű társaságról szól, akik a férfiak által dominált gördeszkás világban élnek. Az öt lány vezéregyénisége az erős akaratú, ám önfejű Janay, azután ott van Honeybear, akinek botrányos stílusa csak páncél, ami érző szívet takar. Kirt egy női testben élő kisgyerek. A keménykedő Indigo meg kimaradt a képzőművészeti suliból. Camille megfontolt, figyelmes, intelligens és ügyetlen, le akarja győzni a skate-parkban a fiúkat.

ÚJ ÉVAD
Milliárdok nyomában (Billions) - 5. évad
2020. május 3. (vasárnap), 7:00

Az összetett dráma a New York-i pénzvilág csúcsán, az erő, a hatalom, és a nagystílű politikai játszmák világában játszódik. Az Emmy- és Golden Globe-díjas Paul Giamatti és Damian Lewis ötödször is egymásnak feszül az új évadban. A ravasz, hozzáértő ügyvéd, Chuck Rhoades (Giamatti) és a fedezeti alapok ambiciózus királya, Bobby „Axe” Axelrod (Lewis) veszélyes, a győztes mindent visz játékot játszanak. A tétek pedig súlyos milliárdok ebben az időszerű és provokatív sorozatban.

ÚJ SOROZAT
Ez minden, amit tudok (I Know This Much Is True)
2020. május 11. (hétfő), 3:00

A Wally Lam bestselleréből készült sorozat a Birdsey család történetén keresztül mutatja be a 20. századi Amerikát. A családi saga, mely párhuzamosan követi egy ikerpár életét, az árulás, az áldozathozatal és megbocsájtás epikus története. A sorozat Dominickre és a paranoid skizofréniában szenvedő Thomasra koncentrál életük különböző szakaszaiban, kezdve napjainktól, illetve Dominick visszaemlékezésein keresztül az ifjúkorukra. Az ikerpár szerepében Mark Ruffalo nyújt nagyszerű kettős alakítást.

ÚJ SOROZAT | KIDS
Pingu a városban (Pingu in the City)
2020. május 14. (csütörtök)

Pingu egy bájos és szemtelen fiatal pingvin, aki mindig bajba keveredik. Pingu egy kis faluból költözött családjával – a szüleivel és a kishúgával – a nagyvárosba. Itt sok más pingvinnel találkozik, akik érdekes munkákat végeznek, a szakácstól, a virágkereskedőn keresztül az ácsig. Milyen izgalmas mindez egy kíváncsi kis pingvin számára. Pingu mindenkivel megpróbál barátságos lenni, néha azonban bizony bajt kavar. A vidámsága és az esze szerencsére mindig kihúzza a bajból.

ÚJ SOROZAT
Nagy Katalin – A kezdetek (The Great)
2020. május 16. (szombat), 13:00

Tony McNamara (A kedvenc) sajátos hangvételű, szatirikus sorozata egy rendhagyó utazás a 18. századi Oroszországba, Nagy Katalin cárnő életébe, aki az orosz történelem leghosszabb ideig regnált uralkodója volt. Az első évad egy kitalált, szórakoztató és anakronisztikus történet egy idealista és menthetetlenül romantikus lányról szól, aki Oroszországba érkezik, hogy feleségül menjen Péter cárhoz. Egy veszélyes, romlott és elmaradott világot talál, amit eltökélt szándékkal meg akar változtatni.

ÚJ SOROZAT
Stargirl
2020. május 19. (kedd), 9:00

Az eredeti alkotótól és képregényírótól, Geoff Johnstól érkezik az új DC Universe sorozat. A történet a másodéves középiskolás, Courtney Whitmore kalandjait követi nyomon, aki a nebraskai Blue Valley-be költözik az anyjával, és annak új férjével, Pattel. A lány egy ifjú hősökből álló valószerűtlen csapatot hoz létre, amely az első szuperhős csapatként (Justice Society of Amerika) felveszi a harcot a múlt gazembereivel. Stargirl alakját Johns a légiszerencsétlenségben meghalt húgáról mintázta.

ÚJ ÉVAD
Doom Patrol - 2. évad
2020. május 29. (péntek), 9:00

A sorozat újraértelmezi a DC szuperhőseinek legkedveltebb csoportját: Robotmant, Negative Mant, Elasti-Womant, Crazy Jane-t és vezetőjüket, az őrült tudós Niles Cauldert, azaz, a Főnököt. Hőseink szörnyű baleset következtében mutánsokká váltak, viszont emberfeletti képességekre tettek szert. A Főnök célja kivizsgálni egy furcsa jelenséget. Titokzatos eltűnése után a vonakodó hősök furcsa helyzetben találják magukat: olyan világért kell harcoljanak, amely számára semmit sem jelentenek.

 

TOVÁBBÁ A KÍNÁLATBAN

2020. május 1. (péntek)
Fekete Párduc (Black Panther)
A Hangya (The Ant-Man)
A Hangya és a Darázs (The Ant-Man and the Wasp)
Bolgár rózsaolaj (Damascena: The Transition)
Doctor Strange (Doctor Strange)
Rohanás (Faster)
A galaxis őrzői (Guardians of the Galaxy)
A galaxis őrzői vol. 2. (Guardians of the Galaxy Vol. 2)
Star Wars - A klónok háborúja (Star Wars: The Clone Wars) 1-2. évad

2020. május 2. (szombat)
Életem fénye (Light of My Life)
Rozsda (Rust)

2020. május 3. (vasárnap)
Éretlenségi (Booksmart)
Fekete hamu (Land of Ashes)
Angry Birds 2: A film (The Angry Birds Movie 2)

2020. május 4. (hétfő)
Airplane!
Flashdance

2020. május 6. (szerda)
Méltatlan a szeretetre (Unlovable)
Natalie Wood: Mi marad hátra (Natalie Wood: What Remains Behind

2020. május 7. (csütörtök)
Sunny Bunnies 1-2. évad

2020. május 8. (péntek)
Bosszúállók: Ultron kora (Avengers: Age of Ultron)
Bosszúállók: Végtelen háború (Avengers: Infinity War)
Fertőzés (Contagion)
Bosszúállók (Marvel's The Avengers)
Star Wars - A klónok háborúja (Star Wars: The Clone Wars) 3. évad

2020. május 9. (szombat)
Anthropoid
Madárdal (Birdsong)

2020. május 10. (vasárnap)
Luz
Azok, kik követik (Them That Follow)

2020. május 11. (hétfő)
Lara Croft: Tomb Raider
Bárkák vagyunk (We Are Boats)

2020. május 14. (csütörtök)
A keresztrejtvény-gyilkosságok: Abracadaver (Crossword Mysteries: Abracadaver)

2020. május 15. (péntek)
A csodagyerek (The Prodigy)
Star Wars - A klónok háborúja (Star Wars: The Clone Wars) 4. évad

2020. május 16. (szombat)
Pili

2020. május 17. (vasárnap)
Aurora
Fájdalom és dicsőség (Pain and Glory)

2020. május 22. (péntek)
A mexikói (The Mexican)
Star Wars - A klónok háborúja (Star Wars: The Clone Wars) 5. évad
Phineas és Ferb (Phineas and Ferb) 3. évad

2020. május 23. (szombat)
Cím nélküli dal (Song Without a Name)
Tintin kalandjai (The Adventures of Tintin)

2020. május 24. (vasárnap)
Liza története (Liza's Tale)
Shazam!
A Nap is csillag (The Sun Is Also a Star)

2020. május 28. (csütörtök)
Elizabethtown

2020. május 29. (péntek)
Gyilkos viszony (An Affair to Die For)

2020. május 30. (szombat)
Családi bunyó (Fighting With My Family)
Romulus és Remus: Az első király (Romulus & Remus: The First King)
Terra Willy
A filmvetítő (The Projectionist)

2020. május 31. (vasárnap)
Csaló csajok (The Hustle)
Búcsúpohár (The Parting Glass)
Elfelejtett élet (Unremember)