MENTRUM
Ifjúsági
Újdonságok

A Da Vinci májusi újdonságai

Májusban a Da Vinci TV két legújabb műsora jelentkezik új epizódokkal, illetve egy nemzetközi világnapra való megemlékezés is a műsor része lesz.

Hogyan csináld jól – új epizódok
péntekenként 16:30-kor


Készen állsz rá, hogy elbűvöld barátaidat és szüleidet elképesztő trükkökkel? Vagy inkább főzéssel és kísérletezéssel foglalod el a kezeidet? A Hogyan csináld jól c. műsorunkban mindezek benne vannak! Rengeteg life hacket mutatunk – saját póló minta nyomtatás, madárles, burgeres palacsinta – imádni fogod ezeket az őrült ötleteket! Mit próbálnál ki először?

Csak nem egy találmány? – új epizódok
szombatonként 15:00-kor


Egy robot kígyó, amit a műtéteknél használnak. Egy jet ski, ami vízalattjáró. Kőszobrok, melyek a fizika törvényei alapjén készültek. Mindez a Csak nem egy találmány? c. műsorban. Alie Ward műsorvezető feltalálókkal találkozik, és megtudja, hogyan alakul egy ötletmorzsa világjobbító találmánnyá. Neked is van ötleted? A műsorból jó tippeket kaphatsz! Emellett rengeteg fun factet sok, ma már alapvető találmányról.

Múzeumi Világnap – örökségünk ünneplése - összeállítás
17-én 16:30-19:00 között


Nem számít, mi a kedvenced a világon, egy múzeumban biztos megtalálod. Műalkotások, babák, dinoszauruszok, foci, rakéták, burgonya, autók – nem csak ezeknek, de még a szelfiknek is van múzeuma!

A Múzeumi Világnap azt üzeni, hogy a múzeumok képesek megmutatni, kik vagyunk, s honnan jövünk. Segítenek megismerni a kultúránkat, és korábbi idők kultúráit is!

Michaela a Ha felnövök műsorunkban a Royal Ontario Múzeumot látogatja meg, s egy rovarkutatóval találkozik. A Csináld magad okosságokban Steve Spangler otthon elvégezhető kísérleteket mutat be. Nézz a műalkotásokra új fénytörésben a Mati, Dada és a művészet, Törivadászok és a Történelem másképp műsoraink kapcsolódó epizódjaival. A barlangrajzoktól napjainkig!

Fedezd fel a múzeumok világát velünk itt a Da Vinci TV-n. Csodálkozz rá!

16:30 A művészet története – Művészet és forradalom: Neoklasszicista művészet
17:00 Ha felnövök – Entomológus Mati, Dadaés a művészet– Leonardo Da Vinci Mati, Dadaés a művészet– Henri Matisse
17:30 Csináld magad okosságok – Múzeum-tudomány
18:00 Törivadászok – Nagy alkotások
18:30 Történelem másképp – Pocsék művészek