MENTRUM
Szinkron
Ifjúsági

Dóra és az elveszett Aranyváros - szinkronhangok

Hamarosan megjelenik DVD-n és Blu-Ray-n a Dóra és az elveszett Aranyváros című film.

Miután élete nagy részét azzal töltötte, hogy felfedezte a dzsungelt a szüleivel, semmi sem készíthette fel Dórát a lehető legveszélyesebb kalandra – a gimire. Mivel a felfedező bőréből kibújni nem tud, Dóra hamarosan azon kapja magát, hogy kis csapata – Csizi, (legjobb barátja, egy majom), Diego, egy rejtélyes dzsungellakó és néhány szedett-vedett tini – élén elindul megmenteni a szüleit, és megfejteni az eltűnt inka civilizáció megoldhatatlan rejtélyét...

A Nickelodeon és a Paramount közös munkája révén jött létre a Dóra, a felfedező élőszereplős feldolgozása, mely immáron a tini Dórát helyezi középpontba, de unokatestvére, Diegó sem maradhat ki a történetből. Sajnos míg külföldön nyáron történt meg a mozibemutató, addig itthon a UIP-Duna Film ismeretlen oknál fogva törölte a premiert, így a film csak különböző lemezeken vehető meg és tekinthető meg.

A szereplők közt nagy nevek találhatóak, úgy mint Isabela Moner, Michael Pena és Eva Longoria. Ám ha a nagy neveket kivesszük a képletből, nem lesz a film több, mint egy sima Nickelodeonos tévéfilm. Talán emiatt sem vállalta a hazai bemutató a UIP. Viszont a szinkronban nem kellett csalódnunk, Pena és Longoria is megkapta a megszokott hangjukat. Viszont Moner Hermann Lilla és Pekár Adrienn után újabb színészt írhat fel magának Rudolf Szonja személyében, akit hallhatunk a Megtalálsz Párizsban szerepében és legutóbb az Űrdongóban remekelt Hailee Steinfeld hangjaként.

A rajzfilmes karakterek is a lehetőségekhez képest kaptak magyar hangok: Lippai László újra Térkép lehetett, Baráth István pedig Diegó szerepét ölthette magára. Külön érdekesség még az ifjú Dóra megszólaltatója, Mahó Andrea, aki a sorozatban is hallható volt éveken keresztül a címszereplőként. Csizi esete pedig igazán különleges: eredetiben Danny Trejo adja a hangját, így magyarul választani kellett Markovics Tamás, vagyis a rajzfilmes hangja és Varga Tamás, vagyis Trejo állando hangja között. Végül utóbbira esett a választás.

Dóra - Rudolf Szonja
fiatal Dóra - Mahó Andrea
Alejandro - Czvetkó Sándor
Cole - Csőre Gábor
Elena - Pápai Erika
Diegó - Baráth István
Randy - Nagy Gereben
Sammy - Sodró Eliza
Viper - Törköly Levente
Csizi - Varga Tamás
Swiper - Sarádi Zsolt
Térkép - Lippai László
Hátizsák - ifj. Boldog Gábor

További magyar hangok: Tarján Péter, Halász Aranka, Kis-Kovács Luca, Berkes Bence

Felolvasó: Schmidt Andrea

A Dóra és az elveszett Aranyváros december 6-ától DVD-n és BD-n is kapható lesz a Bontonfilm forgalmazásában.