MENTRUM
Ifjúsági
Újdonságok

Az M2 januári újdonságai

Khumba - új film, csatornapremier
2-án 15:30-kor


Khumba egy különleges fiatal zebra, akinek testét csak félig borítják a jellegzetes fekete csíkok. Nem könnyű számára a többi zebra közt, akik furcsasága miatt kiközösítik. Ráadásul a régóta húzódó aszáj miatt a zebrák egy kerítéssel elszigetelték magukat a külvilágtól, így próbálják megvédeni és kisajátítani a maradék vízkészletet. Khumba azt hiszi a szárazság különcsége miatt van, ezért útra kel a kerítésen kívülre, hogy megszerezze hiányzó csíkjait, ott ahol azokat a legenda szerint a zebrák kapták. Útján sok veszély és izgalmas kaland vár rá, de szerencséjére nincs egyedül, mivel egy gnú és egy strucc is társul szegődnek mellé.

Cápi Kapitány - Kalandos vizeken - új film
3-án 15:30-kor


Cápi Kapitány bár apró termetű, de kétsége sincs afelől, hogy Ő a hét tenger leghatalmasabb hajós kapitánya. Mint minden vezetőnek, neki is szüksége van egy legénységre, így kerülhet a hajóra egy minden hájjal megkent tolvaj, valamint egy hölgy is, aki a tengernagy lánya és apja elől menekül Cápi hajójára. Az admirális biztos benne, hogy a fiatal kapitány elrabolta kislányát, ezért hajtóvadászatot indít ellene. Minden adott tehát egy kontinenseken átívelő fantasztikus kalandra!

Pelyhes - Kalandra fel! - új film
4-én 18:10-kor


Közeleg a hideg tél, ilyenkor a legtöbb madár délnek indul, hogy egy melegebb vidéken vészelje át a zord évszakot. Így tesz a kis Pelyhes családja is, ám Ő még túl pici a repüléshez, és egy véletlen folytán lemarad az indulásról. Mikor megérkezik a fagy, a kismadárnak minden bátorságára szüksége lesz, hogy megküzdjön a barátságtalan időjárással és megtalálja a családját. Szerencséjére a kalandban segítségére lesz megannyi új barát.

Violetta - 3. évad, csatornapremier
12-étől hétvégente 20:00-kor


A csapat európai turnén van, ahol a gondok, a sok együttlét hol összehozzák a fiatalokat, hol ellenkezőleg: látni sem bírják egymást. Violetta születésnapján éppen Barcelonában lépnek fel, és a lány ünneplésre számít, de úgy tűnik, ez csak neki fontos. Pedig León meglepetéssel készül, miközben Violetta arra gyanakszik, hogy megcsalja. Marco is furcsán viselkedik, de senkinek nem mondja el, hogy mi nyomasztja.Jade és Mati kiszabadulnak a börtönből, a nő első útja pedig Germanhoz vezet.

44 csacska macska - új részek
16-ától hétköznap 18:50-kor dupla részekkel


Az évadnyitóban: A Bajszikák épp űrcsatát játszanak Cosmóval, mikor egy igazi űrhajó landol Lina mama kertjében. Macslakót, az űrcicát, a titokzatos Sötét nyaúk veszik üldözőbe, de a Bajszikák a segítségére sietnek.

Heidi - új sorozat, csatornapremier
24-étől hétköznap 16:35-kor


Édesanyja halála után a kis Heidit a nagynénje neveli. Amikor azonban a nagynéni Frankfurtban kap munkát, a kislányt az Alpokban élő nagyapjához viszi. A kis árvát lenyűgözi a varázslatos vidék: a hatalmas hegyek, a havas táj, a zöld alpesi legelők, a természettel harmóniában élő nagyapja. A mogorva öregembert csak Bátyónak hívják a vidéken, és nem szeretik az emberek. Heidi azonban szeretettel fordul az idős nagypapa felé...A nagysikerű gyerekkönyv új, animációs feldolgozása.