MENTRUM
Ifjúsági
Újdonságok

Az M2 decemberi újdonságai

Új részekkel folytatódik végre a Disney Junior sorozata, vadiúj széria is érkezik, hónap és végén pedig a Bibi és Tina filmsorozat újabb része is bemutatkozik.

Dr. Plüssi - 4. évad, országos premierek
11-étől hétköznap 17:25-kor


A sorozat a hatéves Doc McStuffins-ról szól, aki kórházat működtet játszóházának játékai részére. A hatéves kislány a kertjükben lévő kis faházában segít az elromlott játékoknak és plüssállatoknak meggyógyulni. Abban a pillanatban, amikor felteszi sztetoszkópját, a játékok megelevenednek, a kis doktor pedig felállítja a diagnózist és ellátja nem csak saját, de barátai és szomszédjai "beteg" játékait is.

Mölang - új sorozat
15-étől hétvégente 20:05-kor


Mölang a szeretetteljes nyuszi és Piu Piu a bátortalan kiscsibe barátsága egyedülálló. Kalandjaik során számtalan váratlan helyzetbe kerülnek, de minden pillanatot csodaként, örömmel élnek meg.

Erdei tesók - új sorozat
19-étől hétköznap 16:35-kor dupla résszel


Az évadnyitóban: Az erdőben üregi versenyt rendeznek az állatkölyköknek. Borzas - a kis borz - minden évben indul, de még sosem nyert. Egy üregből egy állatka indulhat, ami azért probléma, mert az elmúlt évben Vöröske, a kis róka is az üreg lakója lett, és minden vágya, hogy ő is versenyezhessen...

A hósárkány - új film
23-án 15:30-kor


A hósárkány meséje egy hercegnőről szól, aki édesanyja nélkül nő fel. Szeretett édesapja, a király mindenáron férjhez szeretné adni, ezért bált rendez kastélyában a kérők számára. Ám Jan herceg, akit Laura hercegnő jövendőbelijének választana, közel sincs apja tetszésére. Jan herceget ugyanis egy ősi átok sújtja, éjfél után hósárkánnyá változik. Ahhoz, hogy Jan megszabaduljon az átoktól, három szerelmi próbát kell kiállnia és Laura hercegnőnek is.Vajon sikerül-e mindkettőjüknek, lesz-e elég bátorságuk...

A kincs - új film
24-én 15:30-kor


A kisvárosban lázasan készülődnek az ünnepségre és előadásra. A mendemondák szerint a város alatt mélyen mesés kincs rejtőzik. Sokan álmodoznak arról, hogy megszerzik, ám aki a kincs keresésére indul, sosem tér vissza. Az előadás két főszereplője Katinka és Barbara, a két nővér, és a zenész, Jakab, aki Barbara igen féltékeny szerelme. Az előadás témája csábító a kapzsi Bonifác, a vár ura számára is. Vele együtt érkezik öccse, a feltaláló, Ignác. Valahol mélyen a föld alatt a kincset három „előnytelen” külsővel megáldott manó őrzi, akik az időt különféle játékokkal és fogadásokkal töltik. Az Alvilág Urának ez egyáltalán nem tetszik, és türelme végképp elfogy, amikor a manók egy fogadással beavatkoznak az emberek életébe... a nagy kérdés az, hogy Jakab és Barbara szerelme kiállja-e a próbát?

Micimackó (2011) - új film, csatornapremier
25-én 15:30-kor


A Százholdas Pagony lakói egy furcsa üzenetet kapnak, miszerint Róbert Gidát a félelmetes Rögvest elrabolta. Elindulnak hát megkeresni, miközben Micimackó mindennél jobban szeretne mézet enni, és Füles megtalálni az elveszett farkát. A nagy kereső expedíció során a többiek bajba kerülnek, és Malackán a sor, hogy minden bátorságát összeszedve, kiszabadítsa barátait a saját maguk által alkotott csapdából.

Mimi és Líza – A karácsonyi fény titka - új különkiadás
25-én 16:30-kor


A gyermekkor boldog és meghitt karácsonyi estéi a felnőtt lét legszebb emlékek közé tartoznak. A megbocsátás, a szeretet és összetartozás, ami megmelengeti a lelket. Mimi és Líza szeretnék, ha az ő karácsonyuk is a legszebb lenne. Úgy gondolják, hogy a lakóházuk karácsonyfája még szebb lesz a karácsonyi égőkkel. A többi lakó azonban hevesen tiltakozik. Hogy miért? A válasz a múltban keresendő, ahol egy kisfiú csetlése-botlása majdnem tönkreteszi a közös karácsonyt. Szerencsére Mimi és Líza egy fénymanó segítségével visszalátogatnak a múltba, hogy segítsenek rendbe hozni az elrontott estés - és barátságot.

A 7. törpe - új film, csatornapremier
27-én 15:30-kor


Róza hercegkisasszonyt egy gonosz átok évszázados álomba szenderíti, a kastély összes lakójával együtt. Csak egy szerelmes csók segíthet. Róza hercegkisasszony előre megérzi a veszélyt, és szerelmesét, Fülöpöt elküldi a Mélységek-völgyébe, a hét törpéhez. Így az átok bekövetkezte után Fülöp megmentheti az egész kastélyt és természetesen Rózát is. Ráadásul még a törpék is segítenek!

Bibi és Tina IV - Totális zűrzavar - új film
29-én 18:10-kor

Bibi a tini boszorkány Tinával lovagolt, mikor megismerkednek Aladinnal, a szírnek hitt menekült fiúval, akiről hamarosan kiderül, hogy valójában egy albán lány, Adeának hívják, és a nagybátyja elől menekül, aki férjhez akarja adni. Az első éjszaka találkoznak Sinannal és Karimmal, akik viszont valóban szír menekültek. Sinan mindent megtesz, hogy Adea visszakerüljön a családja férfi tagjainak felügylete alá. A Falkensteini kastély felújítás alatt áll, Dirk Trumpf megpróbál minden fillért duplán kisajtolni Falko grófból. A kis csapat megjárja Albániát, elérik, hogy Adea ismét tanulhasson, és a végén Sinan még a gróf pénztárcáját sem engedi kiüríteni.

Bing - új sorozat, csatornapremier
31-étől hétköznap 19:55-kor


Bing, az aranyos, fekete nyuszi barátaival tölti minden napját.