MENTRUM
Újdonságok

A Sony-csatornák januári újdonságai

Egész hónapban kapunk premiereket a Sony különböző csatornáin.

Pihenőre nincs idő, ha sorozatokról van szó. Az AXN rögtön az újévi nagy buli után a lehető leggyorsabban indítja legújabb szériáját. A Startup egy kemény, bűnügyi dráma, melynek központjában egy halom lopott pénz áll. Miami – egy kétségbeesett bankárnak el kell rejtenie egy csomó lopott pénzt. Egy haiti-amerikai bandafőnök ugyanakkor jó útra akar térni. Egy kubai-amerikai hackernek pedig olyan ötlete támad, amely képes forradalmasítani a pénz jövőjét. Most, hogy arra kényszerítik őket, hogy együttműködjenek, akaratlanul is létrehozzák az amerikai álom saját maguk által kitalált változatát – a szervezett bűnözés 2.0-át.

A Startup eddig 3 évadon át futott, a 4. évadról nem tudni semmit. A hazai premier január 3-án lesz, új részek péntekenként 21:00-kor dupla résszel az AXN-en. Ezt követően a következő premier a Sony Maxon kerül sor. A decemberben hosszabb kihagyás után folytatódó Zűrös viszonyok Alyssa Milano főszereplésével a végéhez közeledik, hiszen a 13 részes utolsó, 4. évad január 10-én debütál, és az előző évadhoz hasonlóan, most is hétköznapi vetítéssel kell számolni. Az időpont 20:00.

Ha már utolsó évadokról van szó, a Sony Maxon kerül bemutatásra az amerikai CW csatorna népszerű dráma sorozata, mely vígjátéki elemekkel is tele van tűzdelve. Az alapsztori szerint Jane szokásos kivizsgálásra megy az orvosához, ahol  véletlenül egy másik nő helyett ő kap mesterséges megtermékenyítést. Életének legfontosabb döntését kell meghoznia, mivel minden egy pillanat alatt olyan drámaivá, bonyolulttá és kiszámíthatatlanná vált, mint azok a teleregények, amelyeket mindig is annyira imádott. A Szeplőtelen Jane január 11-étől a finálézó Életre ítélve helyére kerül, ahol szombat délutánonként 16:20-kor dupla résszel kerül adásba.

Végül pedig visszatérünk az AXN-re, ahol a világpremier csúszása miatt ősszel el kellett halasztani A provokátor hazai premierjét. Szerencsére sokat nem kell már várni az orosz sorozat bemutatójára. Moszkva felkapott része: a pszichológusként dolgozó Artem (Maksim Matveev) "provokatív” terápiával gyógyítja betegeit, hiszen meg van győződve arról, hogy a leggyorsabb és leghatékonyabb gyógymód az, ha brutálisan szembesíti a pácienseket a félelmeikkel. Hamarosan azonban saját élete is a feje tetejére áll, mert börtönre ítélik egy betege öngyilkossága miatt. Miután kiengedik, ismét praktizálni kezd, és mindent megtesz hogy visszatérhessen a régi életéhez: megpróbálja visszaszerezni feleségét, megtartani a működési engedélyét, megvédeni tinédzser testvérét erőszakos barátjától, de ami a legfontosabb, bebizonyítani az ártatlanságát páciense halálesete kapcsán. A legrosszabb, hogy bár ismeri a gyilkos személyazonosságát, nem olyan könnyű bizonyítani a tettes bűnösségét. Mindegyik esettel közelebb kerül a céljához, és bár ragyogóan megoldja betegei – látszólag lehetetlen – problémáit, a kérdés az, képes lesz-e önmagán is segíteni?

A provokátor január 29-étől szerdánként 21:00-kor dupla résszel lesz látható az AXN műsorán.
ELHALASZTVA

Mindegyik csatornára jut majd premier januárban. A fentiek mellett a Viasat6 sem maradhat ki, ugyanis 22-én érkezik országos premierként az Árnyvadászok: A végzet ereklyéi című fantasy, mely a Netflixes feliratok után végre szinkront is kap. Az izgalmas, természetfelettit nem mellőző szériában Clary Fray tizennyolcadik születésnapján édesanyját, Jocelynt elrabolják. Hamarosan Clary rájön, hogy édesanyja egy természetfeletti csoport, az árnyékvadászok tagja. Ők egy félig angyal, félig ember fajba tartoznak, akik azt a feladatot kapták, hogy védjék meg az Alvilágot (tündérek, vérfarkasok, vámpírok és boszorkánymesterek) a démonoktól. Clary egy Jace nevű másik árnyékvadásztól tudja meg, hogy ő is ehhez a fajhoz tartozik. Később Jace az, aki bemutatja Claryt két fogadott testvérének, Alecnak és Isabelle-nek. Clary meghallja, amint édesanyja barátja, Luke azt állítja, hogy őt egyáltalán nem érdekli sem a lány, sem az édesanyja. Clary válaszúthoz érkezik: nem tudja, hogy kiben bízhat – vajon barátjában, Simonban vagy az árnyékvadászokban – annak érdekében, hogy meg tudja menteni Jocelynt Valentine-tól, egy veszélyes és gonosz árnyékvadásztól.

Az Árnyvadászok: A végzet ereklyéi 1. évada január 22-étől szerdánként 23:00-kor lesz adásban a Viasat6 képernyőjén.

Műsorváltozás! A provokátor újabb halasztásnak esett áldozatul, ám cserébe ugyanúgy premier érkezik az AXN műsorára. A lengyel változat saját gyártású sorozata, az Ultraviolet hónap végén érkezik a hazai képernyőkre. A sorozat Deborah Halber „The Skeleton Crew” című könyve alapján készült, és Wendy West személyes történetét mutatja be. A sorozatban egy harmincéves nő (Ola Serafin) életét követhetjük végig, aki a körülményei miatt kénytelen elhagyni férjét, és Londonból hazaköltözik szülővárosába, Łódźba. Egy este, amint épp hazafelé tart gépkocsijával, szemtanúja lesz egy drámai eseménynek, ami elsőre öngyilkosságnak tűnik, de jobban megfigyelve már komoly gyanakvásra adhat okot. A rendőrséget szemmel láthatólag nem nagyon érdekli az ügy. Ola kétségbeesetten keres segítséget az interneten, ahol rátalál egy olyan amatőr nyomozói csoportra, akik a rendőrség számára megoldhatatlan bűnügyi eseteket göngyölítenek fel. Az Ultraviolet premierje január 29-én lesz, új részek minden szerdán 21:00-kor dupla résszel az AXN műsorán. A sorozat magyar hangjait a Sorozatjunkie osztotta meg.