MENTRUM
Szinkron
Ifjúsági

A Rick és Morty magyar hangjai

Alig pár napja hoztuk el az egyesek számára az év híreként szolgáló infót, máris tudjuk mutatni a sorozat szinkronhangjait.

A sorozat akkor indul, mikor Rick közel 20 éves távollét után meglátogatja lányát, Beth-t, azzal a céllal, hogy beköltözne hozzá. Beth tárt karokkal fogadja, de férje, Jerry nincs elragadtatva az ötlettől. Rick átalakítja a garázst egy laborrá, ahol veszélyes dolgokon kezd el dolgozni. Ezek sokszor megannyi kalandot szolgáltatnak, melybe berántja unokáját, Morty-t és néha Summert is. A sorozat alkotói Dan Harmon és Justin Roiland.

A magyar változat az emTV.hu-nak köszönhetően látott napvilágot. A szinkron miatt sokan aggódtak, főleg a folyton büfögő, rekedtes hangú Rick miatt. Nos, úgy gondolom, hogy a szerepre kiválasztott Háda János az egyik legjobb választás erre a különös szerepre. Morty pedig Baráth Istvánt kapta. Ő egyébként már megszólaltatta egyszer Morty-t, mikor a páros vendégszerepelt A Simpson család 574. részében, illetve annak kanapé gagjében. Az egybeesés valószínűleg véletlenszerű, mégis érdekes látni az egyes szinkronrendezők véleményét.

A Rick és Morty magyar hangjai, alatta pedig az említett kanapé gag:

Rick Sanchez - Háda János
Morty - Baráth István
Jerry Smith - Seder Gábor
Summer Smith - Pekár Adrienn
Beth Smith - Zakariás Éva
Jessica - Hermann Lilla
Squanchy - Berkes Bence
Tammy - Gulás Fanni
Abradolph Lincler - Sörös Miklós
Mr. Goldenfold - Bolla Róbert
Madárember - Varga Gábor
Igazgató - Varga T. József
Dr. Blum - Rosta Sándor
Ördög - Király Attila
Nebulon-Bor László

További magyar hangok: Bárány Virág, Bogdán Gergő, Faragó András, Földi Tamás, Gazdik Katalin, Illésy Éva, Kis-Kovács Luca, Kocsis Mariann, Lipcsey Borbála, Molnár Levente, Németh Attila István, Pupos Tímea, Réti Szilvia, Solecki Janka, Sörös Miklós, Szabó Andor, Szrna Krisztián

Magyar szöveg: Torma Péter (1. évad), Blahut Viktor (2-3. évad)
Hangmérnök és vágó: Másik Zoltán
Gyártásvezető: Somogyi Tímea
Szinkronrendező: Kemendi Balázs
Produkciós vezető: Földi Tamás

A szinkront az Active stúdió készítette.


A Rick és Morty december 1-jén 23:30-kor dupla résszel kezd a Comedy Central-on.