MENTRUM
Ifjúsági

Cuphead-sorozatot készít a Netflix

A Netflix animációs sorozatot készít a népszerű 2014-es Cuphead című videojáték alapján.

A Studio MDHR által kifejlesztett játék nem csak kihívást jelentő játékmenete miatt kedvelte meg a Cuphead című videojátékot, hanem az egyedi animált stílusa miatt is. Ez a stílus pedig az 1930-as évekbeli rajzfilmekre emlékeztet, ez a része pedig tökéletessé teszi arra, hogy sorozat készüljön belőle. Talán emiatt is csapott le rá a Netflix.

A The Cuphead Show! címre keresztelt sorozatban Cuphead és Mugman komikus kalandjai elevenednek meg az Inkwell szigeten. Ahogyan a játék, úgy a sorozat is az 1930-as évekbeli rajzfilm szellemiségében készül el és a mai világban egyedinek számít, hogy kézzel rajzolják meg, ám "nem papírra és nem a Studio MDHR által" - jegyzi meg az IGN. A sorozatot a Netflix Animation fejleszti, vagyis házon belül készül el.

"Nem mi fogjuk animálni, mert soha nem fejeznénk be. A jelenlegi cél, hogy minél távolabb maradjunk a számítógépes bábos animációtól." - mondta Chad Moldenhauer, a Cuphead társkészítője. Saját elmondása alapján a sorozat "tradigitálisan" készül el, vagyis minden egyes képkocka kézzül kerül megrajzolásra, de nem papírra, hanem digitálisan.

A sorozatba vezető produceri feladatokat lát el a játék két alkotója, Chad és Jared Moldenhauer a Studio MDHR részéről, míg a King Features Syndicate részéről C.J. Kettler látja el ugyanezt a feladatot. Utóbbi stúdió 2017 óta rendelkezik a játék licenszével.  A sorozat készítésének korai fázisa miatt egyelőre nem jelentett be premier dátumot a Netflix.