MENTRUM
Szinkron
Ifjúsági

A sárkányherceg magyar hangjai

Ahogyan legutóbb is írtuk, a Netflix folyamatosan tesz pár apró lépést a magyarok felé azzal, hogy egyre több szinkront készít. Megvolt már az első animációs film szinkronos premierje, most pedig az első animációs sorozatról is beszámolhatunk.

Xadia mágikus földjén hat elsődleges forrás létezik: a Nap, a Hold, a Csillagok, a Föld, az Ég és az Óceán. De amikor embermágusok létrehozzák a hetedik forrást, a Sötét mágiát, azok elkezdik begyűjteni az egyedi varázslényeket, hogy ehhez az elemhez felhasználhassák hozzávalóként. Ez Xadia és az Emberi királyság között háborút robbant ki. Három kölyök - két ember herceg és a megölésükre küldött elf bérgyilkos - felfedez egy olyan titkot, mely mindent megváltoztat. Elhatározzák hát, hogy összefognak és egy hihetetlen kalandra indulnak, mely az egyetlen esélyük lehet véget vetni a háborúnak és elhozni a békét - áll a Netflix hivatalos leírásában.

A sárkányherceg első előzetesét még itt osztottuk meg korábban, és ezért örülünk, hogy mostmár a magyar hangokról is leránthatjuk a leplet. A magyar változat értelemszerűen a Netflix megrendelésében készült, a hangok között pedig olyanokat hallhatunk, mint a mindig profi Kőszegi Ákost, Makranczi Zalánt ritkán hallani, szóval őt is üdvözölhetjük, az ifjú tehetségek közül pedig Csiby Gergelyt és Ágoston Pétert is köszönthetjük. De a teljes listát alább találhatjátok.

Callum - Csiby Gergely
Rayla - Pekár Adrienn
Ezran - Mayer Marcell
Mesélő - Kőszegi Ákos
Viren - Makranczi Zalán
Harrow - Gémes Antos
Runaan - Dolmány Attila
Claudia - Sodró Eliza
Soren - Szatory Dávid
Gren - Ágoston Péter
Opeli - Törtei Tünde
Lujanne - Kovács Nóra
Ellis - Tamási Nikolett
Varjúmester - Bergendi Áron
Saleer tanácsnok - Renácz Zoltán

Magyar szöveg: Szatmári Bence
Hangmérnök: Halas Péter
Vágó: Árvay Zoltán
Gyártásvezető: Vígvári Ágnes
Szinkronrendező: Molnár Kristóf

A szinkront a Direct Dub Studios készítette.

A sárkányherceg szinkronja várhatóan a nap folyamán elérhetővé válik, jeleleg magyar felirattal nézhetőek az epizódok.