MENTRUM
Videók
Ifjúsági

Traileren az új Mumin-sorozat

2019 tavaszán már be is mutatkozik az új sorozat, és talán ősszel már mi is nézhetjük. Viszont addig nézzük meg a sorozat legelső előzetesét, képsorait.

Az új Mumin-völgy sorozat Finnország legdrágább televíziós sorozata lesz a maga 20 millió eurós költségvetésével az első évadra. Az új sorozat egy adaptáció Tove Jansson író-illusztrátor műve alapján, melynek szereplői az imádnivaló muminok. Jansson unokahúga, Sophia Jansson, aki a Moomin Characters Ltd. vezetője is részt vett a kreatív feladatokban.

A sorozat 3D modellezéssel készült, melynek minden szereplőjét, sztoriját és zenéjét ellenőrizte és jóváhagyta Sophia cége. A kutatómunkához minden könyvet és képregényt átnéztek a felelősök.  "Minden követ megmozdítottunk: a témáink között megtalálhatóak a párkapcsolatok nehézségei, általános kérdések a szerelemről, a magányról, a toleranciáról és a különböző értékekről. Ezek a témák időtlenek és hiszem, hogy ezért olyan népszerűek még mindig a Muminok, különösen ezekben az időkben." - mondta Marika Makaroff, a sorozat vezető producere.


A Mumin-völgy 2019 tavaszán debütál a finn YLE és a brit Sky csatornán.