MENTRUM
Ifjúsági

Animációs Star Trek-sorozat készül

A Rick és Morty írója és vezető producere, Mike McMahan fel lett kérve egy animációs Star Trek sorozat készítésére, melynek címe Star Trek: Lower Decks lesz.

A CS All Access nevű streaming szolgáltatásra került berendelésre a Star Trek: Lower Decks, mellyel a CS csatorna szeretné kibővíteni a Star Trekkel kapcsolatos franchise-át. Ennek keretében rögtön két évados berendelést adott a sorozatnak. A sorozat a Csillagflotta egyik legkevésbé fontos hajóját állítja középpontba.

A sorozat az újonnan alapított CBS Eye Animation Productions első projektjel lesz, ezzel együtt a CBS All Access első animációs sorozata is.

A sorozat Alex Kurtzman a CBS TV Studios bázisú Secret Hideout-ból kerül majd ki, mely felügyeli az egész Star Trek franchise-t.

Kurtzman a következő nyilatkozta McMahan elképzeléséről a műsorral kapcsolatban: "Mike már az első mondattal megnyerte a szívünket: Szeretnék egy műsort készíteni azokról az emberekről, melyben sárga patronokat tesznek az étel-replikátorba, miközben a másik végén egy banán jön ki. A macskáját Rikernek hívják. A fiát Sagannak. Ez az ember elkötelezett, vicces és ismeri mindegyik Trek-epizód összes részletét. És ez a titkos hozzávalója: egy igazi rajongó szívével ír. Ahogy kiterjesztjük a Trek világát minden korosztály számára, annyira izgatottak vagyunk, hogy átadjuk Mike rendkívüli hangját."

A Star Trek: Lower Decks lesz az első animációs sorozat az 1973-as Star Trek: The Animated Series óta. Az új sorozat bemutatója leghamarabb 2019 végén érkezhet, legkésőbb 2020-ban.