MENTRUM
Szinkron
Ifjúsági

A Wendy szinkronhangjai

Ahogyan arról korábban már beszámoltunk, a Duna fogja elhozni a következő német animációs sorozaton alapuló filmet, a Wendy-t. A Wendy sorozat itthon a Minimaxon látható.

Szép hosszú leírást adott ki a Duna a filmhez, előbb jöjjön az, majd a szinkronhangok listája: Szép humánus történet egy kislányról és egy lóról. Ha a főszereplő egy csodálatos fehér ló, olyan, mint Fehér Agyar, és van egy klassz tinédzser társa, ráadásul lány, Wendy, akkor megy minden magától. Wendy régen minden nyáron a nagyijánál nyaralt, családjával. A lovaglásra nagypapa tanította meg, de sajnos tavaly Wendy balesetet szenvedett. Mindenáron nyereg nélkül akart lovagolni, leesett a lóról, és azóta nem lovagol. Most meghalt a nagypapa, és ezért Wendy családja a nagymamához utazik, Rosenborgba. Wendy és Tom, a bátyja újból a nagyinál és nagyon boldogok, hogy szabadok, és itt, vidéken mindig történik valami. A városban sokkal unalmasabb. Vidéken minden sokkal jobb és izgalmasabb. Wendy váratlanul találkozik egy lesoványodott, árva lóval, aki a helyi mészárost térden rúgta és kiszabadult a zárt karámból. Nagyon rosszul bántak vele. Wendy és családja befogadja az új jövevényt, aki csak így tud újra megerősödni. Wendy és különleges lova, Dixi megtanítják egymást újból a bizalomra és a feltétlen barátságra. Wendy újra lovagol. Dixi azonban, egy napon eltűnik...

A Minimaxon látható sorozatban Nemes Takách Kata orgánumán szólalt meg ez a lókedvelő lány, míg a Dunán látható filmben Tamási Niki tolmácsolja a szövegét. Ahogy azt a Bibi és Tina-filmek kapcsán is megtanultuk, az átültetett filmekben nem biztos, hogy működnének az évek során megszokott magyar hangok, s talán emiatt sem Kata hangján hallhatjuk ezt a fiatal lányt.

A Wendy magyar hangjai:

Wendy - Tamási Nikolett
Herta - Menszátor Magdolna
Heike - Kis-Kovács Luca
Gunnar - Laklóth Aladár
Ulrike - Mohácsi Nóra
Tom - Czető Ádám
Vanessa - Hermann Lilla
pap - Szabó Endre
Bianca - Pál Zsófia Kira
Szúnyog - Baráth István
Klaus Röttgens - Bolla Róbert
Vanessa - Hermann Lilla
Főcím - Zahorán Adrienn

További magyar hangok: Orosz Gergely

Magyar szöveg: Neményi Róza
Szerkesztő: Németh Beatrix
Hangmérnök és vágó: Wünsch Attila
Gyártásvezető: Farkas Márta
Szinkronrendező: Kiss Lajos

A szinkront az MTVA megbízásából a VidArTeam készítette.

Wendy első filmes történetét húsvéthétfőn délután 16:20-kor lehet megtekinteni a Duna műsorán.

Adatok forrása: MTVA