MENTRUM
Ifjúsági
Újdonságok

Az M2 februári újdonságai

Bibi és Tina I. - A nagy verseny
3-án 18:10-kor

Bibi Tinánál tölti a nyarat, de sajnos a kastélyba váratlan vendég érkezik, Sophia személyében. Tina és Sophia féltékenyek egymásra Alex miatt, akit Falko internátusba akar küldeni. Az éves lóversenyre készülődés közben felbukkan Kakmann Fantasticoval, a gyönyörű fekete ló legyőzhetetlennek látszik. Ám a verseny napján súlyos titkokra derül fény, és így szerencsére sem Szókratész Zoknija, sem Alex nem hagyja el a falkensteini kastélyt.

Bibi és Tina II. -  Elátkozva
4-én 18:10-kor

Falko grófot kirabolják, a rendőrség Greta Müller vezetésével nyomozásba kezd. Alex nem bízik a hatóságban, Tinával a saját szakállukra kérdezősködni kezdenek. Frau Martinnak anyagi gondjai vannak, ezért elfogadja Tarikék jelentkezését a lovas táborba, Bibi nagy örömére. Kiderül, hogy egy titkos megbízó mozgatja a szálakat, ám csak az éves jelmezbálban derül fény a kilétére.

Szuper Négyes (Super 4) - új sorozat, csatornapremier
8-tól hétköznap 17:45-kor

Négy bátor, önjelölt hősünket követhetjük nyomon: Alexander herceget, a bátor lovagot, aki meg szeretné ismerni a világot, miközben helyrehozza az igazságtalanságokat; Gene-t, a műszaki zsenit, akit csak a tudomány és a felfedezés hoz lázba; Ruby-t, a kalózlányt, aki bármilyen akadályt legyőzne, csak hogy bizonyítsa: egy lány is lehet főnök; és Twinkle-t, a tündért, akinek még meg kell tanulnia használni erejét és/vagy azt a mágiát, amit előidézhet vele. Egy csapat szuperhős, akik Technopolis városát és Kenric királyt védelmezik a gonosz erők ellen...

Bibi és Tina III. - Lányok a fiúk ellen
10-én 18:10-kor

Falkensteinbe érkeznek a fővárosi testvériskola diákjai, hogy együtt táborozzanak a helyi gyerekekkel. A  fiúk-lányok közötti konfliktus hamar kialakul, Alexnek is választania kell Tina és az új haverjai között. A városi fiúk mindent megtesznek a győzelemért, még az erdőt is felgyullad, hogy végül ismét kimondhassuk a nagy igazságot: nincs különbség fiúk és lányok között, és a szerelem mindent legyőz.

Leo, az ifjú vadőr - új sorozat
15-től hétköznap 18:45-kor

Leo, az ifjú vadőr és a testvére Linda minden epizódban különböző állatokkal ismerkednek meg, akiket mindig visszajuttatnak az élőhelyükre, vagy a családjukhoz. Ebben a segítségükre van Vili vadőr és Harcos, a kiskutya is.

Éliás, a kis mentőhajó - új sorozat
19-től hétköznap 19:40-kor dupla résszel

Létezik egy bájos kis öböl, Tengerzug, melynek lakói a hajók, világítótornyok és daruk. Mindenkinek megvan a maga szerepe: Éliás, Helinor és Mini a mentőcsapat, Vén és Kis Pisla a világítótornyok, akik folyamatosam őrzik az öblöt. Góliát, a szerelő, ő egy mindent megoldó munkagép. A kis közösséghez tartozik még Teknő és Halashálós, az öreg halászhajók, Fürge, Éliás hű barátja. Hercegnő, Rocky és Jachti pedig a sokkal előkelőbb Aranyöbölben laknak, ám szívesen látogatják tengerzugot, hiszen ott mindig történik valami. Az első részben Csille alig várja, hogy megérkezzen az új kerekei. Azonban a csomag eltűnik, pedig Éliás megkapta Darutól, hogy vigye el. Vajon kinél lehetnek a kerekek?

Helen sulija - új sorozat
24-től hétvégente 19:45-kor

Helen sulijába csupa furcsa kis szerzet jár. Itt tanul egy hercegnő, egy hős lovag, egy dinoszaurusz, egy piros majom, egy kismackó, egy robot, egy zöld űrlény, és egy kis betonkeverő autó is. Mind más és más tulajdonságokkal rendelkeznek, de ami a közös bennük, hogy mind szeretnek tanulni és szeretik a tanárukat Helent. Ő mindig igyekszik izgalmas feladatokkal ellátni őket, ami néha bizony nem könnyű.

Laura csillaga 2. évad
25-től hétvégente 08:20-kor

Az évadnyitóban: Tomiék egy teli pénztárcát találnak, de Laura szerint meg kellene keresni azt, aki elveszítette. Igen ám, de Harry és két barátja is meg szeretnék kaparintani...

Forrás: MTVA