MENTRUM
Szinkron
Ifjúsági

A Scooby-Doo és Batman - A bátor és a vakmerő szinkronhangjai

Január végén jelenik meg nálunk DVD-n a Batman: A bátor és a vakmerő több szereplőjét is felvonultató legújabb Scooby-Doo-film. A következő szinkronhangokkal lesz hallható.

Mikor Scooby-Doo és a banda olyan ravasz gazemberekbe ütköznek, akik még rajtuk is kifognak, a Sötét Lovag, azaz maga Batman siet a segítségükre. Miután egy megoldatlan ügy a múltjából nem hagyja nyugodni Batmant, és a titokzatos Bíbor Köpeny azzal fenyeget, hogy átveszi az uralmat Gotham City felett, a Sötét Lovag a Rejtély Rt. segítségét kéri abban, hogy felgöngyölítsék az ügyet. Vajon a csapatmunka elég lesz ahhoz, hogy megoldják a legújabb rejtélyt, és meghiúsítsák a földkerekség leggonoszabb arcainak fondorlatos tervét? Jobb lesz, ha felszereled magad denevérkütyükkel és rágcsálnivalóval, ugyanis egy elképesztően vad és izgalmas hajsza vár rád!

Scooby-ék magyar csapatát nem kell bemutatni, a DVD filmeken rendszeresen Vass Gábor és Markovics Tamás szólaltaja meg Scooby-t és Fredet, míg az utóbbi évek sorozataiban Melis Gábor és Bódy Gergely hallható. A többiek évtizedek óta változatlanok. A kérdés Batman hangja volt. A köpenyes igazságosztót a készítők a Batman: A bátor és a vakmerő című sorozatból vették kölcsön a többi DC-s karakterrel együtt. A sorozatot itthon a Cartoon Network vetítette. Három évadon keresztül nézhettük Bruce Wayne igazságosztásait, magyar hangja Jakab Csaba volt. Sajnos erre a filmre valószínűleg nem néztek a sorozat után a Pannónia munkatársai, így lehet az, hogy Batman hangja Varga Gábor lett. Öröm az ürömben, hogy Gábor már többször szólaltatta meg ezt a szuperhőst, például az RTL Spike-on látható Batman sorozatban is.


A további magyar hangok alább olvashatóak. Az információkat köszönjük a film forgalmazójának, a Pro Videónak.

Scooby-Doo - Vass Gábor
Bozont - Fekete Zoltán
Batman - Varga Gábor
Vilma - Madarász Éva
Fred - Markovics Tamás
Diána - Hámori Eszter
Kanári - Tarr Judit
Marsbéli Vadász - Maday Gábor
Kérdés - Tokaji Csaba
Aquaman - Olt Tamás
Gumiember - Szűcs Péter Pál
Csimpánz - Vida Péter
Köpeny - Bolla Róbert

Magyar szöveg: Heiszenberger Éva
Hangmérnök: Árvai Csaba
Gyártásvezető: Kasznárné Nagy Éva
Szinkronrendező: Kosztola Tibor
Produkciós vezető: Kovács Anita

A szinkron a Pannóniában készült.

A Scooby-Doo és Batman - A bátor és a vakmerő január 31-én válik elérhetővé DVD lemezeken. A film már több helyen is előrendelhető.

Adatok forrása: Pro Video