MENTRUM
Szinkron
Ifjúsági

A Laborpatkányok: Az elit csapat szinkronhangjai

Majdnem két évvel az eredeti indulás után és közel másfél évvel annak befejeződése után hétvégén végre nálunk is elindul a Szuperdokik és Laborpatkányok crossoveréből kinőtt sorozat. Ez okozott is egy kis galibát a szinkron készítésekor.

A kórház pusztulását követően Kaz, Oliver és Skylar csatlakozik a Laborpatkányokhoz, Bree-hez és Chase-hez, akikkel nagy erejű bionikus hősök és szuperhősök elit alakulatát alkotják. - áll a Disney leírásában.

A Laborpatkányok és a Szuperdokik kronológiai sorrendben először előbbi sorozat 4. évadának 10. részében találkoztak (amit utolsó pillanatban mutatott be itthon a Disney Csatorna) és a kalandjuk vége utóbbi széria 2. évadának 18. részében végződött. Ez a közös sztori anno annyira megtetszett a Disney-nek, hogy kipróbálta őket. Ezzel együtt tovább tudták vinni a Laborpatkányokat is, hiszen a crossover idején ez a sorozat a kritikus 4. évadában járt, ami általában a Disney-sorozatok végét jelenti.

A magyar változatot még 2016-ban készítette az SDI Media Hungary és abból a szempontból volt bajban Moduna Zsuzsa szinkronrendező, hogy a két sorozat magyar hangjai között voltak átfedések, így dönteni kellett, hogy Penke Bence két szerepe közül melyiket vigye tovább. Bence végül Chase-t kapta meg, akit három évadon keresztül szinkronizált. Egyébként Bence mindkét sorozatbeli szerepét mástól vette át. Kaz hangja pedig az az ungvári Gergő lett, aki a Laborpatkányok 1. évadában Chase-t szólaltatta meg. Micsoda szövevényes sztori, igaz? A többiek szerencsére maradtak a korábbi karaktereiknél.

Chase - Penke Bence
Kaz - Ungvári Gergely Attila
Oliver - ifj. Boldog Gábor
Skylar - Andruskó Marcella
Bree - Laudon Andrea
Bemondó Bognár Tamás
Davenport - Rajkai Zoltán
Riker - Kis Horváth Zoltán
Roman - Gacsal Ádám
Mrs. Ramsey - Zsurzs Katalin

Magyar szöveg: Moduna Zsuzsa
Hangmérnök és vágó: Házi Sándor
Gyártásvezető: Újréti Zsuzsa
Szinkronrendező: Somló Andrea Éva
Produkciós vezető: Máhr Rita

A szinkront az SDI Media Hungary készítette.

A Laborpatkányok: Az elit csapat február 3-től szombatonként 10:00-kor lesz látható új részekkel a Disney Csatornán.

Adatok forrása: Disney