MENTRUM
Ifjúsági
Újdonságok

Ilyen volt 2017: Nickelodeon

A Nickelodeonnak is izgalmas 2017-e volt, a műsorváltozást itt sem lehetett elkerülni, sőt betiltani is kellett sorozatot.

A január rögtön egy nagy műsorváltozással kezdődött (igazából már december végén életbe lépett), melynek során több népszerű Nickelodeon sorozat is az éjszakai sávba került, míg mások végleg eltűntek. Januárban nálunk is véget ért a Bella és a Bulldogok (pár hónappal később el is tűnt a műsorról), elindult a Csőrös Harvey 2. évada és tervezték A legboszibb boszi sorozatpremierjét. Végül februárban tényleg elindult az előbbi sorozat 1. évada, az Alvinnn! és a mókusok 2. évada, véget ért a Nicky, Ricky, Dicky és Dawn 2. évada (tervezték a 3. évadot, de elhalasztották) és a SpongyaBob Kockanadrág 9. évada. Január végén a Kids' Choice Awards műsorvezetőjére is fény derült.

A decemberi műsorváltozást márciustól újabb lépést tett a Nickelodeon: ekkor végleg eltűnt több egykori zászlóshajó sorozat is a csatornáról. Márciusban az előbbi műsorváltozás mellett egy másfajtának is szemtanúi lehettek a szemfüles nézők. Szinte utolsó pillanatban a KCA 2017 alkalmából előpremierként debütált A Lármás család 2. évada, majd az esemény után a Regal Academy című új sorozat. Évadpremierként pedig A legboszibb boszi 2. évadát lehetett köszönteni, szünet nélkül jött a folytatás. Áprilisban elindult a SpongyaBob 10. évada, a Veszélyes Henry 3. és A Thunderman család 4. szezonja és hivatalosan is elstartolt a Regal Academy. Új filmként pedig a Rufus 2-t mutatták be.


A májusi hónap rengeteg premiert hozott magával. Egyedül a NRDD 3. és a Game Shakers 2. évadpremierje emelhető ki, több sorozat viszont évadfolytatásokkal jelentkezett. A június egy új filmet (A titkos templom legendái) és egy új sorozatot (Bunsen, a bestia) hozott a nézőknek. Természetesen más sorozatok is folytatódtak. Ezután a július elhozta a Rocksuli 2. évadát és csatornapremierként bemutatták a Nella, a hercegnő lovagot, SpongyaBob pedig magyarul is mérföldkőhöz érkezett, látható volt a 200. rész. Június egy másik eseményről is emlékezetes lehet: ebben a hónapban frissítette arculatát a Nickelodeon, mely azóta is használatban van. Végül pedig egy nemzetközi esemény miatt is fontos volt a június: Kenyában több sorozatot is betiltottak, s mivel a mi Nickelodeonunk abban az országban is sugároz, ezért minket is érintett. A Lármás családot határozatlan időre le kellett venni a műsorról. Azóta sem került vissza a Nickelodeon képernyőjére. Augusztusban több szezonzárónk volt, illetve folytatódtak SpongyaBob 10. évados történetei, ám az érdekesség az volt, hogy a Nickelodeon újra beelőzte a gyerekcsatornát néhány premier gyorsabb adásba küldésével.



A modernizálás utolsó fázisa szeptemberben lépett életbe, ekkor az utolsó, korábban már véget ért sorozat is eltűnt a képernyőről. Szeptemberben folytatódott A legboszibb boszi, elindult a 3. évad, majd nálunk is befejeződött a Csőrös Harvey, illetve folytatódott néhány sorozat. Idén először rendezte meg idehaza a Nickelodeon A játék napját, amikor néhány órára elsötétült a csatorna. Októberben szünet nélkül indult A legboszibb boszi 4. és egyben záró etapja, s rögtön elindult a spin-off is, a BOSZI Akadémia. Így egy év alatt a teljes franchise adásba került a régiónkban. Említésre méltó még, hogy e hónapban indult a SpongyaBob 11. évada, azaz alig pár hónap alatt adtunk le egy teljes szezont (10.) és indítottuk el a következőt. E sorozat esetében pedig ez elég különlegesnek mondható. Elindult még a Tini Nindzsa Teknőcök utolsó, 5. évada és Halloweenre készült maratonnal a Nickelodeon. Novemberben a Nicky, Ricky, Dicky és Dawn folytatódott, decemberben pedig a Kicsiny karácsonyi kaland filmpremierre kapcsolhattunk a Nickelodeonra.

A Nickelodeon nézettségét kár is elemezni, hiszen egész évben a legnézettebb gyerekcsatorna volt, ez kétségtelen. Senki sem tudta befogni, az M2 viszont folyamatosan ott loholt a nyomában.

A Nickelodeon idén is változó mennyiségű és minőségű tartalmat tűzött műsorra, és talán nem ennek köszönhető, de sikerült tartania magát és továbbra is a legnépszerűbb csatorna maradt. Kíváncsian várjuk mit hoz a 2018-as év a csatorna számára.