Ifjúsági

A Disney vásárolt európai tartalmai

Rengeteg hírt jelentett be a napokban a Disney EMEA, melynek egyik legfontosabb eleme a 101 kiskutyához kapcsolódik. Ezen a sorozaton egy magyar is dolgozni fog.

Az elmúlt napokban zajlott le az Annecy Nemzetközi Animációs fesztivál, ahol a Disney több hírrel is szolgált az érdeklődőknek. Leleplezték több új vásárolt sorozatuk első promóciós anyagát és bejelentették az általuk vásárolt új évadokat is.

Az egyik legnagyobb cím, ami a vásárolt tartalmak közt szerepel az a 101 Dalmatian Street, mely Dodie Smith 1956-os művét és a Walt Disney 1961-es 101 kiskutya című filmét veszi alapul. A sorozat színhelye a 21. századi London, főszereplői pedig Dolly és Dylan, a legidősebb kölyöktestvérek és szüleik Delilah és Doug, illetve a többi 97 kiskutya, akinek nevei szintén D betűvel kezdődnek. A sorozat írója Maria O’Loughlin, rendezője pedig a Gumball csodálatos világán is dolgozó Weigert Miklós. A széria a Disney londoni stúdiójában, a Passion Animation Studios-ban készül. Első körben 48 darab 11 perces és 2 darab 22 perces epizód lett megrendelve. A 101 Dalmatian Sreet 2018 őszén világszerte a Disney Csatornán lesz látható.

A Gigantosaurus a Disney Junior-on lesz látható 2019-től. Négy ifjú dínó barátról szól majd a sorozat, akik egy őskori világot fedeznek fel, számukra a legnagyobb rejtély pedig maga a Gigantosaurus nevű dinoszaurusz, a legnagyobb és legvadabb élőlény amit valaha láttak.

A Space Chickens In Space egy szürreális új komédia, mely egy csirke trióról szól, akiket véletlenül elvisznek otthonukból és egy elit intergalaktikus katonai akadémián helyezik el. A megrendelő partnerrel, a Channel 9 Australia-val együtt a Disney XD EMEA 52 darab 11 perces részt rendelt be, kiegészítve 11 darab 2 perces minizóddal. A sorozat az Anima Estudios / CAKE / Studio Moshi & Gingerbread koprodukciója. Bemutató 2018-ban lesz.

Orion Ross, a vásárlásokért felelős vezető kiemelte azt, hogy mennyi európai tartalmat vesznek, melyek közül 11 jelenleg is gyártás alatt van és több mint 300 fél órás tartalom kerül kiszállításra a következő két év során.

A Disney Juniorra a következők érkeznek majd:
- Trulli Tales címen egy varázslatos főzőműsor a Gaumont Animation gyártásában,
- a Paprika két tigris sztoriját meséli el a Xilam Animation gyártásában,
- a Claude című animációs sorozat egy piros, svájcisapkás kutyáról szól Alex T. Smith könyvei alapján.

A Disney Csatornára (és ahol van, Disney XD-re) a következők készülnek:
- Furry Wheels: vígjáték a Gaumont Animation gyártásában,
- Sadie Sparks, gyártója a Brown Bag Films és Cyber Group Studios;
- Best Bugs.

Végül, de nem utolsó sorban két korábban vásárolt sorozat új évadainak megvételéről is lerántotta a leplet. 2018-ban érkezik a Pizsihősök 52 részes 2. évada, közben pedig már készül a 3. évad. A Miraculous: Katicabogár és Fekete Macska kalandjai is visszatér a 2. és 3. évadokkal.

Hozzászólások
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Bejelentkezve, mint:
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. In rhoncus vulputate felis. Duis lorem mauris, ultrices eu libero non, aliquet porttitor felis. Aenean eu nisl mattis, vehicula tortor sed, vulputate massa. Vestibulum at velit sit amet lectus pellentesque consequat. Quisque cursus hendrerit nunc, at egestas libero. Phasellus vel tincidunt augue, in volutpat turpis. Nullam in nibh ac odio varius tincidunt.