MENTRUM
Ifjúsági

A Disney vásárolt európai tartalmai

Rengeteg hírt jelentett be a napokban a Disney EMEA, melynek egyik legfontosabb eleme a 101 kiskutyához kapcsolódik. Ezen a sorozaton egy magyar is dolgozni fog.

Az elmúlt napokban zajlott le az Annecy Nemzetközi Animációs fesztivál, ahol a Disney több hírrel is szolgált az érdeklődőknek. Leleplezték több új vásárolt sorozatuk első promóciós anyagát és bejelentették az általuk vásárolt új évadokat is.

Az egyik legnagyobb cím, ami a vásárolt tartalmak közt szerepel az a 101 Dalmatian Street, mely Dodie Smith 1956-os művét és a Walt Disney 1961-es 101 kiskutya című filmét veszi alapul. A sorozat színhelye a 21. századi London, főszereplői pedig Dolly és Dylan, a legidősebb kölyöktestvérek és szüleik Delilah és Doug, illetve a többi 97 kiskutya, akinek nevei szintén D betűvel kezdődnek. A sorozat írója Maria O’Loughlin, rendezője pedig a Gumball csodálatos világán is dolgozó Weigert Miklós. A széria a Disney londoni stúdiójában, a Passion Animation Studios-ban készül. Első körben 48 darab 11 perces és 2 darab 22 perces epizód lett megrendelve. A 101 Dalmatian Sreet 2018 őszén világszerte a Disney Csatornán lesz látható.

A Gigantosaurus a Disney Junior-on lesz látható 2019-től. Négy ifjú dínó barátról szól majd a sorozat, akik egy őskori világot fedeznek fel, számukra a legnagyobb rejtély pedig maga a Gigantosaurus nevű dinoszaurusz, a legnagyobb és legvadabb élőlény amit valaha láttak.

A Space Chickens In Space egy szürreális új komédia, mely egy csirke trióról szól, akiket véletlenül elvisznek otthonukból és egy elit intergalaktikus katonai akadémián helyezik el. A megrendelő partnerrel, a Channel 9 Australia-val együtt a Disney XD EMEA 52 darab 11 perces részt rendelt be, kiegészítve 11 darab 2 perces minizóddal. A sorozat az Anima Estudios / CAKE / Studio Moshi & Gingerbread koprodukciója. Bemutató 2018-ban lesz.

Orion Ross, a vásárlásokért felelős vezető kiemelte azt, hogy mennyi európai tartalmat vesznek, melyek közül 11 jelenleg is gyártás alatt van és több mint 300 fél órás tartalom kerül kiszállításra a következő két év során.

A Disney Juniorra a következők érkeznek majd:
- Trulli Tales címen egy varázslatos főzőműsor a Gaumont Animation gyártásában,
- a Paprika két tigris sztoriját meséli el a Xilam Animation gyártásában,
- a Claude című animációs sorozat egy piros, svájcisapkás kutyáról szól Alex T. Smith könyvei alapján.

A Disney Csatornára (és ahol van, Disney XD-re) a következők készülnek:
- Furry Wheels: vígjáték a Gaumont Animation gyártásában,
- Sadie Sparks, gyártója a Brown Bag Films és Cyber Group Studios;
- Best Bugs.

Végül, de nem utolsó sorban két korábban vásárolt sorozat új évadainak megvételéről is lerántotta a leplet. 2018-ban érkezik a Pizsihősök 52 részes 2. évada, közben pedig már készül a 3. évad. A Miraculous: Katicabogár és Fekete Macska kalandjai is visszatér a 2. és 3. évadokkal.