MENTRUM
Szinkron
Ifjúsági

A Lármás család szinkronhangjai

A Nickelodeon legújabb sorozatának szinkronhangjai.

2016. május másodikán indult Amerikában és szeptemberben már hozzánk is megérkezik. A Nickelodeon egyre több sorozatának magyar bemutatóját viszi közelebb az eredeti bemutatóhoz. Ennek köszönhetően a The Loud House, magyar keresztségben A Lármás család alig négy hónappal később mutatkozik be nálunk.

A Lármás család egy igen népes családról szól, középpontban Lincoln, az egyetlen fiú a 11 tagos testvérek között. Chris Savino (Rockó, Pindúr pandúrok) kreátor első saját sorozatában azt hivatott bemutatni, hogyan élheti mindennapjait egy kisfiú, aki körbe van véve lányokkal. A tíz testvére szinte mindegyik korosztályt képviseli. A csecsemő Lilytől kezdve egészen a 17 éves Loriig minden korosztály le van fedve, így a 11 éves Lincoln biztosan nem unatkozik. A sorozat a csatorna 2013-as Animated Shorts Program keretéből nőtte ki magát teljes sorozattá.


A magyar szinkront Dezsőffy Rajz Katalinnak köszönhetjük, akinek nem lehetett könnyű dolga, mikor a sorozat stáblistáját állította össze. Lincoln testvérei ugyanis mind lányok, különböző életkorokból, így a szerepeket is ennek megfelelően kellett kiosztani. Ennek kapcsán beszélt nemrég Dezsőffy egy interjújában, melyet a Puliwoodnak adott:

A gyerekhang egy külön kategória, mert őket egyre nehezebb megtalálni, de szerencsére mindig van egy-két ügyeletes jó, most is például három vagy négy. Itt van például az az új animáció, amit most csinálunk, tele van kislányokkal, akiket nyilván színésznők fognak szinkronizálni, de van benne egy osztály, ahol tizenhárom éves kisgyerekek vannak, és van belőlük öt vagy hat. Fogalmam sincs, hogyan oldjuk majd meg.

Nem tudni melyik sorozatról lehetett szó, de az sem kizárt, hogy pont eme cikk témájául szolgálóról. A szereplők száma nem erre utal, de a sok női szereplő utalhat. Mindegy, a lényeg, hogy egy igazán igéretes sorozathoz pompás stáb gyűlt össze. A magyar változat egyik különlegessége, hogy a stábból ketten is feltűnnek, hallhatóak mellékszerepekben. A stábról meggyőződhettek ti is a folytatásban, a sorozatról pedig a Nickelodeonon.

Lincoln - Ács Balázs
Lori - Solecki Janka
Leni - Csuha Bori
Luna - Dobó Enikő
Luan - Lamboni Anna
Lynn - Pekár Adrienn
Lucy - Nagy Katica
Lana - Hermann Lilla
Lola - Laudon Andrea
Lisa - Nemes Takách Kata
Lily - Sipos Eszter Anna
Clyde - Berecz Kristóf Uwe
Bemondó - Endrédi Máté
Apa - Holl Nándor
Anya - Ősi Ildikó
Howard - Fekete Zoltán
Harold - Joó Gábor
Bobby - ifj. Boldog Gábor
Chunk - Fehérváry Márton
Mrs. Johnson - Kis-Kovács Luca
Agglegény (1x02), Trashy (1x12) - Weichinger Kálmán
Apáca (1x03), Pók (1x12) - Dezsőffy Rajz Katalin

Hangmérnök: Weichinger Kálmán / Bederna László
Magyar szöveg: Kozma Bori
Vágó: Wünsch Attila/Pilipár Éva
Szinkronrendező: Dezsőffy Rajz Katalin
Produkciós vezető: Újréti Zsuzsa

A Lármás család augusztus 29-től hétköznap 18:55-kor lesz látható premier részekkel, később pedig több időpontban is újranézhetőek lesznek az ismétlések.

Stáblista forrása: Red Lemon