MENTRUM
Ifjúsági
Újdonságok

Az M2 júniusi újdonságai

Kelj fel, Marci! - új sorozat
1-jétől hétköznap 17:25-kor dupla részekkel

Marci egy kisiskolás fiú, aki minden reggel új kalandra ébred. Egyik nap szuperhősként, máskor meg sárkányként, vagy éppen nyomozóként kel fel és indul el az iskolába.

Béci és Réci - új sorozat, csatornapremier
4-étől hétvégente 09:15-kor dupla részekkel

Béci egy kedves kisfiú, aki barátaival, Récivel, Kyrával, Békával, Bolyhossal, a sünnel valamint a mókusokkal izgalmas kalandok egész sorát éli át ebben a különleges technikával készült, rendkívül látványos animációs sorozatban. A hetvenes, nyolcvanas évek "hajtogatós", térbeli mesekönyvei elevenednek meg a rendkívül színes és ötletes mesesorozatban, melyhez minden nézőnek jó
szórakozást kívánunk.

Irány Okido!
4-étől hétvégente 18:15-kor dupla részekkel

Az elmúlt év egyik sikersorozata az angol gyermekcsatornákon ez a vidám, kalandokkal teli, bájos animációs filmsorozat. Messy, a kedves és mindent tudni akaró kis, kék bundás szörny, szórakoztató kalandjaiból új és érdekes dolgokat tudhatnak meg a kis nézők. Messy, akinek sok kérdése van az őt körülvevő világról csakúgy, mint a gyerekeknek, állandóan kérdőjelekkel találja magát szembe.
Hogyan keletkezik a hang, honnan jön az eső, hogyan függ össze a nátha és az ízlelés, hol vannak az elveszett lufik, miért lebeg valami a vízen, míg más dolgok elsüllyednek. Messy szerencsésnek mondhatja magát, mert tudja, hol találja meg a válaszokat. Hol máshol, mint Okidóban, a csodálatosan színes és érdekes világban, ahol Messy természetesen nem egyedül jön rá a megoldásra, segítői Zoé és Félix, valamint a tudomány három ismerője, Zim, Zam és Zum. Kedves gyerekek! Fedezzük hát fel együtt a világot Messy-vel és barátaival.

Peppa malac karácsonya - új különkiadás
8-án 15:50-kor

Peppa és Jollie barátaikkal együtt levelet küldenek a Télapónak. Zebra úr, a postás alig tudja elvinni a sok-sok levelet, mindegyikben valami kedves ajándékot kérnek a gyerekek. Peppa és szülei ezután felkészülnek a várva-várt ünnepre.

Teletabik (2015) - új sorozat
13-ától hétköznap 07:45-kor

20 év után új kalandokkal térnek vissza a Teletabik és az óvodások, hogy a legkisebbeket szórakoztassák. Az első epizódban megismerkedünk a Teletabikkal, míg a gyerekek a legjobb barátjukkal barátságkarikát készítenek az oviban...

Vers-kép - új magyar sorozat
13-ától öt napon át 09:15-kor

Egy újszerű animációs megoldással készített sorozat, amely irodalmi szintű versek illusztrálásával válik befogadhatóvá a gyermekek számára, így fejlesztve a kultúra iránti nyitottságukat és vizuális látásmódjukat. Ez az újszerű animációs technológia esztétikai hatásban azt kívánja elérni a nézőben, amit a homokrajzokkal tesznek a művészek: a semmiből felépül valami új, valami kreatív. Közben a négy évszak szépségét és Isten szeretetét hirdeti.

Pin kód - új sorozat
13-ától hétköznap 14:25-kor

Pin, a feltaláló pingvin és barátai rengeteg fontos és hasznos dolgot tanulnak az életről és az őket körülvevő világ működéséről, környezetről, természetről, fizikáról és kémiáról.

JoNaLu - új részek
16-ától hétköznap 18:25-kor

Jo és Na, a két kisegér valamint Lu, a kis bogár jó barátok. Paul szobájából nyíló egérlyukban élnek, és jól érzik magukat a szép gyerekszobában. Sok mindent megtanulnak, ellesnek azokból a dolgokból, amiket Paul csinál, és erre megtanítják a többi gyereket is.

Kutyabaj - új film, csatornapremier
18-án 11:05-kor

Egy fiú összebarátkozik egy alom árva Golden Rerievers-szel. A kölykök segítenek megállítani egy bankrablást, és éppen karácsonykor

Nálatok, laknak állatok? - 3. évad, csatornapremier
18-ától hétvégente 13:10-kor dupla részekkel

A tízéves Greta Hamburgból egy kis feketeerdei faluba költözik. Ott kiderül, hogy a ház, amelyet Greta szülei interneten vásároltak, meglehetősen rozoga, az állatorvosi rendelő pedig, ahol Greta apja dolgozni szeretne, olyan, mint egy szellemtanya. Gretának az iskolában támadnak nehézségei. Emma, az osztálytársa ki nem állhatja az új jövevényt. Szerencsére Jonas, akinek a beteg kutyája segítségre szorul, egyhamar a legjobb barátja lesz.

Borka és a varázsruha - A kistestvérek - új magyar kisfilm
19-én 12:25-kor

Borka anyukájával és apukájával él egy kedves kis házban, ahol szeretetben és biztonságban nevelik a szülei. Dédnagymamájától örökölt egy hímzett ruhát, amit ha felvesz, a család nemzedékeken keresztül felhalmozott tudása segítségével képes csodát tenni, problémát megoldani. Borkának iker testvérei születtek, és édesanyja most kevesebb időt tud Borkára szánni, mint azelőtt. A haragos kislány ezért világgá szeretne menni, de a varázsruha segít a megoldásban, és Borka inkább segítő, jó testvér lesz.

Ahány király, annyi mese - A könyvgyűjtő király - új magyar kisfilm
19-én 12:40-kor

A szemüveges király megszállottan gyűjti a könyveket. Igen ám, de a királynő torkig van attól, hogy mozdulni sem lehet a palotában a könyvektől. Vajon a király talál-e a hatalmas gyűjteményének egy új helyet? Betűfaló Borbálával megalapítják a Birodalmi Nagykönyvtárat.

Egy komisz kölyök naplója - új részek (8-13. részek)
20-24 között 13:15-kor

Folytatódnak Metta Victoria Fuller vidám történetei, a rosszcsont, komisz kölyökkel a főszerepben, akit ezúttal intézetbe küldenek a szülei. Az eredeti művet Karinthy Frigyes remek műfordítása teszi még élvezetesebbé.

Kojot és a sápadtarcú - új magyar animáció
25-én 12:30-kor

Élt a lakoták földjén egy fehér kereskedő, aki mindenkit becsapott, bárki betévedt a boltjába. Az indiánok bőröket és szőrméket hordtak be oda, hogy azokat edényekre, lőszerekre, színes takarókra cseréljék be. A nagyhangú efehér ember egyedüli kereskedő volt a vidéken, ezért nem maradt más hátra, mint Kojot furfangjával móresre tanítani a tisztességtelen sápadtarcút.

Csupipupi - új magyar animáció
26-án 12:30-kor

Csupipupi, a huncut kiskutya gazdája kedvence, aki mindent elnéz kis ebének. Nem így a városka lakói, akiknek lábbelijét sorba szétrágja a neveletlen eb. Még szerencse, hogy rosszalkodását egy veszélyes bankrabló elfogásával ellensúlyozza.

A fiú, aki világgá ment, hogy megtanuljon félni - Készült a Grimm fivérek meséje nyomán - új rész
26-án 14:15-kor

Michel, a fazekas kisebb fia nem ismeri a félelmet. Családja nem értékeli ezt a tulajdonságát, ezért elmegy világgá, hogy megtanulja, mit jelent félni. Ekkor találkozik Elizabettel, egy elátkozott királyság fiatal hercegnőjével. Michel és Elizabet egymásba szeretnek, ezért amikor Michel jelentkezik, hogy megmenti a birodalmat, a hercegnő mindenáron tiltakozik a próbatétel ellen. Bár a sárkányoktól nem fél, Michel mégis megtanulja, mit jelent a félelem, félteni valakit, akit szeretünk.