MENTRUM
Ifjúsági
Újdonságok

Az M2 májusi újdonságai

Az én családom - új magyar kisfilm
1-jén 12:35-kor

A rajzfilm Janikovszky Éva: Akár hiszed, akár nem című könyve alapján készült. A nagytestvér elmagyarázza kishugának, Micinek, kik a család tagjai, kik a rokonok, ki kinek az anyukája, apukája, testvére. Micike megtudja, hogy az öregek is gyerekek voltak régen és megismeri a család felépítését.

Tengerparti tini mozi - új film, csatornapremier
7-én 11:20-kor

Mac nagypapájának "deszkás" házában nő fel, a tengerparton. Mac és Brady tini szörfösök és szerelmesek. Antoinette, Mac nagynénje azonban váratlanul betoppan, helyesebben berobban a fiatalok életébe, s mindent fenekestül felforgat. Közli, hogy Mac végtelen nyara véget ért, s magával viszi egy híres akadémikus gimibe, ahol felkészülhet az érettségire. Vége a deszkázásnak és a gondtalan, szabad életnek. Mac ugyanis alkut kötött Antoinette nénikéjével, anno, hogy kislánykorát a nagyapjával tölti, s ha felnő, vele megy, s gimi után egyetemre megy. Mac, miután meghalt az édesanyja, megígérte, ha felnő, valóra váltja mamája álmát...

1962 - "Wet Side Story", a világ legjobb filmje, főszereplői szörfösök és mocisok. Brady kedvenc mozija. Mac szerint ostoba és buta. Egy szörfös srác és egy motoros csaj egymásba szeretnek. Egyesítik a két rivalizáló bandát, a törzshelyükre pályázó gonosz ingatlanos ellen, aki időgépet épít és gigavihar tör ki. Brady és Mac, a tini szörfös szerelmesek meglovagolják a nyár utolsó hullámát. Igazi buli a javából. Az óriási hullám rejtélyes módon a klasszikus strandolós filmbe, a "Wet Side Story"ba, azaz a "Szelídek és motorosok" c. musicelbe repíti mindkettőjüket. Ebben a szörfösök a motorosokkal küzdenek meg a strand birtoklásáért, ráadásul mindenki spontán dalra fakad és táncra perdül. Jó kis zenés buli, a nyár utolsó napján...

Supa Strikas - Fociláz - új sorozat, csatornapremier
14-étől hétvégente 17:50-kor

Egy adrenalin dömping a világ legnagyobb focicsapatával! A történet középpontjában a csapat fiatal csatára, Shakes áll, akiről sokan úgy gondolják, hogy a legjobb csatár a világon. De neki és a csapattársainak az csak a kezdet, hogy ők a legjobbak. Shakes vezetésével a csapat megismeri az ismeretlent, a játék gyökereit (Mexikótól Kínáig), igyekeznek megfelelni a múlt és jelen legnagyobb játékosainak és szembeszállnak a leggátlástalanabb edzőkkel és csapatokkal is. (port.hu)

Nálatok, laknak állatok? - 2. évad, csatornapremier
21-én 13:45-kor, 22-étől hétvégente 13:15-kor dupla részekkel

tízéves Greta Hamburgból egy kis feketeerdei faluba költözik. Ott kiderül, hogy a ház, amelyet Greta szülei interneten vásároltak, meglehetősen rozoga, az állatorvosi rendelő pedig, ahol Greta apja dolgozni szeretne, olyan, mint egy szellemtanya. Gretának az iskolában támadnak nehézségei. Emma, az osztálytársa ki nem állhatja az új jövevényt. Szerencsére Jonas, akinek a beteg kutyája segítségre szorul, egyhamar a legjobb barátja lesz.

A szomorú kacagány - új magyar kisfilm
29-én 13:45-kor

A kacagányok olyanok, mint az emberek, csak kerti virágok nőnek a fejükön és mindig kacagnak. Félnek a szomszéd faluban élő kacabajkáktól, nehogy elrabolják őket. Lipi a kacabajkafiú a tiltás ellenére átkukucskál a sövényen. Meglátja Pitypankát, akiről azt hiszi kacagány, és elrabolták. Rájön, hogy a felnőttek semmit sem tudnak a kacabajkákról, és tele vannak gyűlölettel. Ebbe belebetegszik, elhervadnak a fején a tulipánok. Dr. Kertész, az orvos nem tudja felállítani a diagnózist, de karantént rendel el. Több kacabajkával is megismerkedik, és a titokban őt követő kacagány gyerekek is átmennek játszani, barátkozni. A gyerekek megállapítják, hogy a virágok különbsége nem jelent semmit, a felnőttek tévedtek, a kacabajkák nem szörnyetegek.

Kormos mesék - Fázó rókafiak - új magyar kisfilm
29-én 14:10-kor

Hét kis rókakölyök elhagyja a mamáját és a vackát. Félik a telet, de elképzelni nem tudják, milyen az. Amíg erről sorra kérdezik az erdő lakóit, múlik a tavasz, a nyár, az ősz, és beköszönt a hideg tél. Eközben maguk is felcseperednek, és vastag veres bundájuk már megvédi a hét kamasz rókát a hótól, a fagytól és a jégtől.

Hunor - új magyar kisfilm
29-én 23:15-kor

A sorozat főhőse HUNOR, a Magyar Szuperhős, aki a rendszerváltás után rokkantnyugdíjasként tengeti az életét. Meghasonlott önmagával a múltja miatt – hiszen régen úgy gondolta, hogy jót cselekszik. Miután újra emberfeletti képességekre tesz szert (egy SZTK-s félrekezelés miatt), már titokban műveli a szuperhős tevékenységét. Ahogy epizódonként legyőzi az új fenyegetéseket, továbbra is kételyek gyötrik, vajon ismét jól tette-e, amit most tett.

Balansz - új magyar kisfilm
29-én 23:25-kor

Szűk, magas oszlopon áll egy magányos ember. Szent Simeon is lehetne... ám az oszlop inogni kezd... már-már úgy látszik, hogy többszöri, reménytelennek látszó próbálkozás után sikerül talpon maradnia, de a sorsát végül nem kerüli el. Az oszlop azonban nem a mélybe dől, hanem egy másiknak támaszkodva megáll. Annak tetején várja a magányos embert a társa...

Franklin és barátai - új sorozat
31-étől hétköznap 18:05-kor

Franklin egy fiatal teknős, aki barátaival együtt megtanulja, hogyan illeszkedjen be a világba, és hogy a világ hogyan viszonyul hozzá. Mint a legtöbb gyerek, Franklin is a hibáiból tanul. Ha füllent vagy eltéved, vagy a cselekmények elhatalmasodnak rajta, általában megtalálja a megoldást. A leckéket mindig Franklin módjára tanulja meg, de persze közben mindig jól szórakozik.

További hírekért, érdekességekért kövessetek Facebook-on: