MENTRUM
SzinkronIfjúsági

A Pindúr pandúrok szinkronhangjai

Bemutatkozásra került nálunk is a Pindúr pandúrok. Nézzük kiket hallhattunk és fogunk még hallani a sorozatban.

Bogárfalva újra megmentésre szorul, s vajon kit hívnak ilyen esetekben? Batmant? Supermant? Nem! Hanem Bogárfalva egyedüli hőslányait, a Pindúr pandúrokat, akik állnak a lakók és Bogármester rendelkezésére, ha épp Mohó Jojó rosszalkodik, vagy a Handa-banda vandálkodik, netán Pénzeszsák hercegnő szeretne újra szuperhős lenni. Mindez nem számít, ha a várost Utónium professzor véletlenül született lányai, a Pindúr pandúrok védelmezik. Sziporka, Puszedli és Csuporka mindent megtesznek, hogy megmentsék szeretett városukat még villanyoltás előtt.

Biztosan mindenki ismeri a pandúrokat, főleg a picit idősebbek, így a bemutatásuk csak a friss nézőknek szólt. Viszont, beszéljünk kicsit a reboot szinkronjáról. Ha egy sorozat évadjai között több év szünet van, mindig megvan annak a lehetősége, hogy a szereplők hangjai ilyen vagy olyan okokból lecserélődnek. Sajnos vagy nem sajnos, a Pindúr pandúrok is így járt több tényező miatt. Egyrészt azért, mert az amerikaiak is rebootban gondolkodtak, így elvárták, hogy a különböző szinkronok is így készüljenek. Másrészről pedig több év is eltelt a sorozat befejező része óta (nem számítva a 2014-es Táncra-fűzve különkiadást), így többen akár eltávoztak közülük vagy már nem is vállalnak szinkronizálást.


A Pindúr pandúrok legújabb sorozatában a három főszereplőn kívül mindenki le lett cserélve, köszönhetően annak, hogy a Cartoon Network hangcastinggal válogatta ki az ideális színészeket a feladatra. Külön a hangokról most nem írnék, arra ott van a lenti lista. De el kell mondani, hogy bár elsőre sokunknak furcsa lehet majd az új változat, biztos vagyok benne, hogy pár rész után meg lehet őket szokni, akár még meg is kedvelni. Persze a friss nézőknek ez még könnyebb lesz. :)

Nézzük a sorozat főbb magyar hangjait. A stáblistáért köszönet jár innen is az SDI Media Hungary kedves munkatársának.

Sziporka - Törtei Tünde
Puszedli - Vadász Bea
Csuporka - Kiss Virág
Utónium professzor - Czvetkó Sándor
Bogármester - Kassai Károly
Ő - Galbenisz Tomasz
Mohó Jojó - Törköly Levente
Pénzeszsák hercegnő - Dögei Éva
Ms. Keane - Pupos Tímea (1.  hang), Bogdányi Titanilla (2. hang)
Kisagyszony - Solecki Janka
BorzaszTóni - Moser Károly
Ász - Timon Barna
Narrátor - Pál Tamás
Főcímdal - Vágó Zsuzsanna

További magyar hangok: Láng Balázs, Nemes Takách Kata, Maday Gábor, Széles Tamás, Horváth-Töreki Gergely, Penke Bence, Pekár Adrienn

Fordító: Boros Karina
Rendező: Bauer Eszter
Hangmérnök: Bauer Zoltán, Hollósi Péter (főcímdal)
Vágó: Bauer Zoltán, Pilipár Éva
Dalszövegíró: Szente Vajk (főcímdal), Szalay Csongor
Zenei rendező: Bolba Tamás (főcímdal), Fellegi Lénárd
Gyártásvezető: Molnár Melinda
Produkciós vezető: Varga Fruzsina
Stúdió: SDI Media Hungary

A Pindúr pandúrok április 23-ától hétvégente 07:45-kor látható a Cartoon Network-ön. Aki pedig nem szeret korán kelni, 12:50-től megnézheti az ismétlést.